Saudi-Arabian nähtävyydet

10 x Saudi-Arabian vaikuttavimmat nähtävyydet ja kohteet

Kerro kaverille!

Matkakohteena Saudi-Arabia? Saudi-Arabiassako joitakin vaikuttavia nähtävyyksiä? Ei varmasti tule heti ensimmäisenä mieleen, että tästä monille tuntemattomasta maasta löytyisi hienoja kohteita. Kun Laura muutti Saudien pääkaupunkiin eli Riadiin yhdeksän vuotta sitten, hän oli kuvitellut Saudi-Arabian maaksi, joka olisi suurimmaksi osaksi hiekan ja kivien peitossa. Hän ooli väärässä: Saudi-Arabia on täynnä mielenkiintoisia matkakohteita. Tässä maan parhaat nähtävyydet.

Saudi-Arabia ja nähtävyydet – 10 suosikkikohdettani

1. Farasan Saaret

Farasan saariryhma oli Jacques Cousteaun lempisukelluskohteita koko maailmassa,  eikä mikään ihme. Saarten koskemattomuuden vuoksi Farasanin luonnonsuojelualue on vielä tänäkin päivänä yksi maailman parhaista sukelluskohteista.  Noin 170 saaren ryhmä sijaistee lähellä Jemenin rajaa ja ilmasto on trooppinen ympäri vuoden. Pääsaarelta löytyy paljon historiaa, mutta parasta Farasanilla on ainutlaatuinen luonto ja upea vedenalainen elämä. Täältä löydät paratiisisaaria, joilla voi viettää hiekkarannalla koko päivän aivan yksin.

2. Asirin kansallispuisto ja Abha

Asir-vuoristossa sijaitseva Abhan kaupunki on vehreä ja viileä ympäri vuoden. Abhassa voi ihastella kaunista luontoa ja kokea Asirin värikästa kulttuuria, joka hehkuu talojen väriloistosta, kansallisasuista, beduiinikoruista ja mausteista, joita myydään maankuuluilla Soukin tiistaimarkkinoilla. Täällä voit myös tutustua paikallisiin flower men -heimoihin, jotka elävät perinteistä paimentolaiselamää aivan kuin satoja vuosia sitten. Asirin kansallispuistossa voi mennä kaapelivaunuajelulle, ratsastaa arabianhevosella, vuorikiipeillä tai vaikka kokeilla varjoliitoa.

3. Madain Saleh

Jordanian Petran tietävät kaikki, mutta tiesitko Saudi Arabiassa olevan samojen ihmisten rakentama muinainen kaupunki? Madain Saleh on nabatealaisten pääkaupunkia Petraa pienempi, ja parasta siinä on, ettei sitä tarvitse jakaa miljoonan muun turistin kanssa. Saudi-Arabian ensimmäisessä UNESCO-listatussa kohteessa voi helposti viettää koko päivän tutkimassa punaisiin kallioihin hakattuja kuninkaiden hautoja, ilman turistimassojen häirintää.

Saudi Arabian nahtavyydet | Tomb of Nabatean King Madain Saleh

4. Aqaban Lahti

Saudi-Arabialla on monta sataa kilometriä rantaviivaa Aqaban lahdella, Egyptiä vastapäätä. Tältä alueelta löytyy täysin koskematonta hiekkarantaa ja yhtä paljon koralliriuttaa. Voit myös kävella kanjonissa, joka avautuu suoraan Punaiseen mereen, käyda Mooseksen kuuluisalla lähteellä, ihastella jylhää vuorimaisemaa aivan meren äärellä tai poiketa pienissä, idyllisissä kalastajakylissä. Haql-kaupungista etelään sijaitsee upea sukelluspaikka hylyn vierellä. Alueella on myös monta historiallisesti merkittävää kohdetta, jotka odottavat UNESCO:n listaamista.

5. Hofuf (al Ahsa) -keidas

Al Ahsasta löytyy maailman suurin keidas, jossa kasvaa yli kolme miljoonaa taatelipalmua. Lisäksi voit seikkailla kuuluisissa ”Ali Baban” luolissa ja käydä uimassa Persianlahden puolella vanhassa Al Uqair -nimisessä historiallisessa satamassa.

6. Empty Quarter (Rub Al Khali)

Maailman laajin hiekka-aavikko sijaitsee Saudi-Arabian ja Jemenin välissä. Upeat punaisensävyiset hiekkadyynit jatkuvat silminkantamattomiin.

7. Najran

Saudi-Arabian eteläisin kaupunki Yemenin rajalla on perustettu 4000 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Najranin kaupunki ja sen ympäristö tarjoavat historiafriikeille moneksi päiväksi ohjelmaa.

8. Ha’il

Saudi-Arabian neljäs UNESCO-listattu kohde on Hai’lin kalliomaalaukset, joista vanhimmat ovat 10 000 vuotta vanhoja. Punainen Nafudin hiekka-aavikko luo upeat maisemat kalliomaalausten taustalle.

Saudi-Arabian nahtavyydet | Tulivuoren kraateri

9. Tulivuoren kraaterit

Vanhoja tulivuorten kraatereita löytyy Saudi-Arabiassa usealta eri alueelta, ja ne ovat mainioita vaelluskohteita. Kraatereita on erivärisiä. Valkoiset, mustat ja punaiset tulivuoret ovat henkeäsalpaavan upeita paikkoja. Kuuluisin ja suurin kraatteri, Al Wahba, löytyy Medinan provinssista.

10. Jeddah

Jeddah on Saudi-Arabian länsirannikolla sijaitseva miljoonakaupunki, josta löytyy historiaa, rantoja, ravintoloita ja isoja ostoskeskuksia. Al Baladin historiallinen kaupunginosa on UNESCO-listattu ja siellä kävellessä tuntuu aivan kuin olisi tuhannen ja yhden yön sadussa.

Teksti ja kuvat: Laura Alho/www.blueabaya.com

Katso täältä myös Saudi-Arabiassa asuvan Lauran postikortti hänen lempikohteestaan nykyisessä kotimaassaan!

Kerro kaverille!

2 ajatusta aiheesta “10 x Saudi-Arabian vaikuttavimmat nähtävyydet ja kohteet”

  1. Paluuviite: Blue Abaya Interviewed on MBC TV Channel » Blue Abaya

  2. Paluuviite: Blue Abaya Interviewed on MBC TV Channel | Blue Abaya

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.