3 x kiinnostava majapaikka luontoystävän Suomessa

Kerro kaverille!

Missä majoittua Suomessa, kun kaipaa tyylikästä hotellia lähellä luontoa?  Tutustu ainakin näihin kolmeen hotelliin, jotka ovat upean luonnon keskellä.

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *.

Kotimaan matkailu on tällä hetkellä erittäin suosittua. Ei ihme, onhan meillä upeaa luontoa, mielenkiintoisia elämyksiä ja kiinnostavia kaupunkeja. Mukavuudesta ei luontokohteissakaan tarvitse tinkiä tippaakaan, sillä laadukkaat yöunet on varmasti taattu näissä kolmessa paikassa. Lähdetään luonnon keskelle seikkailemaan:

1. Herrankukkaro, Naantali – Persoonallin majoitusvaihtoehto lähellä luontoa

Herrankukkaro Turun saaristossa on paikka, missä on annettu mielikuvitukselle tilaa ja se onkin upeasti läsnä miljöössä. Turun saaristo on upeaa seutua etenkin kesällä. Herrankukkaroa vuokrataan yleensä ryhmille (vähintään 10 henkilöä), mutta silloin tällöin on mahdollisuuksia majoittua pienemmässäkin porukassa. Toinen hyvä vaihtoehto on tutustua paikkaan kaveriporukalla.

Naantalin kyljessä oleva Herrankukkaro oikein huokuu, kuinka paljon omistajat rakastavat ja kunnioittavat luontoa. Käytännössä kaikki rakennusmateriaali on puuta tai muita luonnonmateriaaleja ja muovia vältetään. Herrankukkaro toimii ainoastaan uusiutuvalla energialla, tuulisähköllä ja puulla.

Itse olin Herrankukkarossa kesällä isommassa savusaunatapahtumassa, jonka yhteydessä meidän oli mahdollista jäädä yöksi. Meillä meni varmaan pari tuntia kierrellessä ympäri tiluksia, sillä paikassa oli varmasti ainakin sata eri katseenvangitsijaa. Oli kaksikerroksista huussia, erikoisia majoituksien nimiä, paljon kaiken maailman kylttejä – tätä on edes hankala kuvailla, se pitää kokea. Jos ja kun päädyt Herrankukkaroon, niin suosittelen kiertelemään alueella.

 

majoitus Suomessa, Herrankukkarossa
Majoitusvaihtoehtoja Herrankukkarossa.
Myös veneessä voi majoittua.

 

Savusaunat ja kaislikkokylpylät meren äärellä ovat ehdottomasti parhaimpia asioita Herrankukkarossa. Aika harva voi varmaan sanoa saunoneensa maailman suurimmassa maasavusaunassa, joten se on todellakin testaamisen arvoinen. Paikasta  löytyy neljä saunaa ja me testasimme kuudessa eri tasossa olevan Maasavusaunan (124 henkilöä) sekä Kyläsavusaunan (30 henkilöä) lempeät löylyt. Lisäksi on 200 vuotta vanha Mallassavusauna ja tiettävästi maailman pienin Miilunpolttajan savusauna yhdelle hengelle.

Savusaunojen välittömässä läheisyydessä on myös kaislikkokylpylän puoli, joka koostuu lämminvesialtaasta, paljusta sekä saaristomeren raikkaalla ja kirkkaalla merivedellä täytetystä merivesialtaasta. Ja onhan siinä vieressä vähän isompikin allas eli Airisto, joka on 20 kilometriä pitkä merenselkä Turun saaristossa.

 

Kaislikkokylpylä Herrankukkarossa.
Altaiden lisäksi voit pulahtaa Airistossa savusaunan jälkeen.

 

Majoituspuoli on yhtä monipuolista ja isommillekin ryhmille riittää tilaa. Tällä kertaa majoituin ystäväni kanssa luksuslinnunpöntössä puussa – kyllä, luit oikein. Olin varustaunut linnunpönttömajoitukseen kuin erämatkalle muun muassa otsalampun ja lämpökerraston kanssa, sillä oletin, ettei siellä olisi sähköjä. Kuinka väärässä olinkaan, sillä linnunpöntöstä löytyi patterit, pistorasiat ja valot sekä alakerrassa maatasolla oli ihan oikea vessa suihkun ja kylpyammeen kera. Yöunet menivät myös kuin missäkin viiden tähden hotellissa, sillä pöntöstä löytyi Hästensin hierova sänky muhkeine tyynyineen ja peittoineen.

Herrankukkaro ja linnunpönttö on todellakin uniikki majoitus Suomessa, jota ei voi tarpeeksi kehua! Lue lisää luksuslinnunpöntöstä täältä.

 

Linnunpönttö majoitusta Herrankukkarossa.
Linnunpöntössä oli ihanaa herätä uuteen aamuun ja katsella maisemia ikkunasta.
Oviaukko ei ole kovin suuri, siitä oli tosin hauskaa änkeytyä sisään linnunpönttöön.

 

2. Hotel & Spa Resort Järvisydän, Rantasalmi – Vaikuttava kylpylähotelli luonnon helmassa

Tutustu hintoihin ja varaa *tästä.

Järvisydän Rantasalmella Saimaan rannalla oli pitkään kuulunut matkahaaveisiini ja vihdoin alkuvuodesta pääsin testaamaan heidän kuuluisan Maisemasviittinsä, josta avautuu yöllä upea tähtitaivas. Siinä, missä Herrankukkarossa on annettu mielikuvitukselle ja luonnolle tilaa, on se toteutunut mainiosti myös Järvisydämessä. Matkamessuilla 2020 Järvisydän itse asiassa palkittiin kotimaan matkailukohteeksi ja sen tittelin tämä paikka on todellakin ansainnut.

Linnasaaren kansallispuistossa sijaitseva Järvisydän on keskellä upeinta Suomea: upea Saimaa aukeaa rannasta sekä itse kansallispuisto hurmaa upealla luonnollaan. Luontoa on myös kunnioitettu yritystoiminnassa monella eri tavalla: Järvikylpylässä käytetään aurinkoenergiaa seitsemän kuukautta vuodesta, 75 prosenttia tulisijojen lämmöstä käytetään kylpylän lämmitykseen sekä järvenpohjassa kulkee 3,6 kilometriä maalämpöputkia.

Järvisydämen rakennusmateriaalaisessa on käytetty paljon luonnonläheisiä materiaaleja ja poikkeusta ei tässä tee myöskään heidän Järvikylpylä. Löytyy niin Saimaan raikasta järvivettä, luonnonkiveä ja yli 500 vuotta vanhoja uppotukkeja sekä kylpylä lämpenee järvi- sekä maalämmöllä ja aurinkoenergialla.

Lue myös tämä artikkeli kiinnostavista majapaikoista Suomessa!

 

Hotelli luonnon lahella ja jarvikylpyla.
Järvikylpylä on upea kokonaisuus.
Kestikievarin tulimenut kannattaa testata ravintolassa. Kuha tyrnikastikkeella teki suuren vaikutuksen.

 

Yksi parhaista asioista tässä koko elämyspaikassa on se, miten jokainen yksityiskohta on mietitty tarkasti loppuun saakka. Välillä tuntui, että olisimme hypänneet ajassa taaksepäin kestikievarin tunnelmiin, jollaisena Järvisydän on alun perin toiminut 350 vuotta sitten kyseisellä paikalla.

Saimaan luonto on myös hyvin läsnä majoituksessa. Majoituimme Maisemasviitissä, jossa ikkunat ja katto on lasiseinää eli näet hyvin tähtitaivaan ja järvimaisemat Saimaalle. Majoitus on iglumainen, mikä oli aivan uusi kokemus itselle. Todella tunnelmallinen paikka, joka sopii täydellisesti romanttiseen viikonloppuun. Iso plussa siitä, että Maisemasviittiin saa tuoda myös koiria, sillä yleensä koiran kanssa matkustaville on ’huonoimmat’ huoneet ja täällä ei niin ollut.

Järvisydän on todellakin ansainnut tittelinsä vuoden 2020 kotimaan matkailuyrityksenä. Lue lisää Järvisydämen tunnelmia täältä.

 

Hotelli Suomessa, jossa upea maisema luontoon.
Maisemasviitti Järvisydämessä on ehdottomasti koetteva vähintään kerran elämässä.
Hotelli lahella luontoa, kylpylahotelli Jarvisydan.
Myös koirat ovat tervetulleita Järvisydämeen – meidän Kyösti suosittelee.
Ikkunoista näkyi kauniit maisemat Saimaalle ja tähtitaivasta katsellen oli ikimuistoista nukahtaa.

 

3. Break Sokos Hotel Koli, Kolin kansallispuisto – Maisemahotelli Kolilla

Tutustu hintoihin ja varaa *tästä.

Kirsikkana kakun päällä on  ylivoimainen suosikkini, johon en kyllästy koskaan eli Break Sokos Hotel Koli upeissa kansallismaisemissa Kolin kansallispuiston huipulla. Olen majoittunut paikassa lukemattomia kertoja, en pysy enää laskuissa mukana. Arvioilta noin 15-20 yötä eli tämä varmaan kertonee miten rakastunut olen tähän paikkaan?

Break Sokos Hotel Koli on minulle se paikka, jonne lähden arjen kiireitä karkuun, rauhoittumaan luontoon, rentoutumaan kylpylään ja nauttimaan pitkistä yöunista. Suosittelen vahvasti myös sinullekin.

Uniikin paikasta tekee erityisesti sen sijainti, sillä on ihan muutaman askeleen päässä Kolin huipusta eli Ukko-Kolista ja talvikaudella pääsee laskemaan rinnettä käytännössä suoraan heidän vastaanottotiskiltään. Kansallispuiston maisemat on läsnä todella hyvin ja kannattaakin huonevarausta tehdessä toivoa huonetta Pieliselle päin, sillä maisemat sinne on todella upeat korkeuksista. Hotellihuoneet koki pari vuotta sitten uudistuksen, joten nykyisin ne on tosi siistejä ja moderneja.

 

Tämä paikka on alle viiden minuutin kävelymatkan päässä Break Sokos Hotel Kolilta.
Maisemat hotellihuoneista on Pieliselle.
Hotellin sänkyihin on parasta nukahtaa, miten nämä onkaan niin muhkeat aina?

 

Ehkä paras uudistus mitä paikkaan on vuosien saatossa tehty, on Koli Relax Spa. Ennen tuota upeaa maisemakylpylää tilalla oli vain poreamme ja sauna. Nyt tilaan on rakennettu upea kylpylä kaikille aisteille, jossa pääset tekemään itse hoitoja Lumenen tuotteilla ja nauttimaan kuplivaa siinä samalla. Löytyy useampi erilainen sauna, paljua, poreammetta, jalkakylpyä ja elämyssuihkuja.

Jos vain mahdollista, niin kannattaa välttää kylpylää perjantaisin ja lauantaisin, sillä silloin se on täynnä. Onneksi he on vähän muuttaneet sääntöjään ja nykyisin lauantaisin klo 15 jälkeen kylpylä on vain hotellivieraiden käytössä sekä klo 16 jälkeen maisemakylpylä on aina K18.

Suosittelen heräämään aamulla aikaisin ja kävelemään Ukko-Kolin huipulle auringonnousuun. Aamukahvit termospullossa ja nuo maisemat ovat entistä ikimuistoisemmat, lupaan sen. Lue lisää upealla paikalla sijaitsevasta Break Sokos Hotel Kolista täältä.

 

Huoneesta saat ottaa kylpylään tossut ja aamutakin.
Ei huonommat maisemat nauttia kuplivaa paljussa.

 

Teksti ja kuvat: Veera Kinnunen / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi

 


 

Lukuvinkki: Kattava lista majapaikoista Suomessa löytyy täältä.

 

Kerro kaverille!

1 ajatus aiheesta “3 x kiinnostava majapaikka luontoystävän Suomessa”

  1. Paluuviite: Seikkailijattaren vinkit aktiiviseen lomaan Kolilla – Seikkailijattaret

Kommentointi on suljettu.