majapaikat maailmalla

5 kokemisen arvoista majapaikkaa maailman paratiiseissa

Me Seikkailijattarissa haluamme majoittua maailmalla persoonallisissa paikoissa. Etsimme pienempiä majapaikkoja, perheomisteisia hotelleja ja ekologisia huoneita. Tällä kertaa haluamme esitellä teille viisi upeaa sekä erityistä majapaikkaa maailman paratiisimaisista paikoista.

Upeita majapaikkoja maailman paratiiseissa

1. Galapagossaaret, Ecuador

majoitus Galapagossaaret

Galapagossaarten pääsaarella Santa Cruzissa majoittuu mukavasti lähellä luontoa Semilla Verde -majatalossa. Majatalosta löytyy vain kuusi huonetta, joista upeimmat näkymät tarjoaa yläkerran isolla parvekkeella varustettu huone. Parvekkeen riippukeinussa loikoillen voi ihailla Galapagoksen eksoottista luontomaisemaa ja tuijotella horisontissa siintävää merta. Pihapiirissä pörrää ihmisistä piittaamattomia Darwinin sirkkuja, ja joskus puutarhaan eksyy myös muutama jättiläiskilpikonna ruokailemaan. Eksoottiseen, mutta silti niin kotoisaan olohuoneeseen voi istahtaa takkatulen ääreen lukemaan Galapagoksen kirjallisuutta tai intoutua keskusteluun muiden vieraiden kanssa huimista luontokokemuksistaan saarella.

Majataloa pyörittävät samassa talossa asuvat Rafaela ja Robert, jotka todella pitävät huolen siitä, että vieraat viihtyvät kuin kotonaan. Aamuisin Rafaela kattaa runsaan aamiaisen alakerran jykevälle pöydälle, ja isäntä Robert kaataa mukeihin itse luonnomukaisesti tuottamaansa galapagoslaista kahvia. Robertin kautta voi varata mitkä tahansa retket ympäri Galapagosta, ja Santa Cruzin saarella hän lähtee mielellään itse oppaaksi vierailleen.

2. Port Douglas, Australia

Koillis-Australian Port Douglasin alueen sademetsän siimeksestä voi löytää todellisen majapaikkojen aarteen, putiikkihotelli Mai Tai Resortin. Korkealla kukkulalla sijaitseva hotelli on kuin matkailijoiden salainen piilopaikka keskellä sademetsää. Hotellin terassilta avautuu upeat näkymät yli trooppisten metsärinteiden ja hotellin pihamaalla kasvaa toinen toistaan eksoottisempia hedelmäpuita. Aamun voikin aloittaa maistelemalla taatusti tuoreita ja lähellä tuotettuja hedelmiä, vaikka poimimalla ne itse suoraan puusta.

Tässä hotellissa trooppisen luonnon pääsee kokemaan ylellisessä, mutta silti kotoisassa ympäristössä. Omalla terassilla banaanipuiden lehtien alla istuessa voi unohtua kuuntelemaan trooppisten lintujen viserrystä. Jos sademetsän kuuman kostea ilmasto alkaa tuntumaan tukahduttavalta, voi hotellin uima-altaaseen pulahtaa virkistäytymään – vaikka yöuinnille kirkkaan tähtitaivaan alle.

Balilaishenkisesti sisustettu hotelli huokuu rauhoittavaa lomatunnelmaa, ja minne tahansa hotellilla katsookaan, voi ympäriltä löytää kauniita yksityiskohtia. Hotellissa on vain viisi huonetta, joten henkilökohtainen palvelu paikan sympaattisten omistajien Anthonyn ja Andren toimesta on taattua. He kohtelevat vieraitaan kuin perheenjäseniään oli kyseessä sitten autokyyti Port Douglasin keskustaan, päiväretken varaaminen isolle valliriutalle tai pizzan tilaaminen nälkäisille matkalaisille. (artikkelikuva)

 3. Pääsiäissaari, Chile

majoitus Pääsiäissaaret

Pääsiäissaaren Hanga Roan kylässä pääsee aistimaan annoksen leppoisaa paikallista elämää Kahina Lodgessa. Majapaikan isäntäperhe ottaa vieraat avosylin vastaan jo lentokentällä kuin kauan kadoksissa olleet perheen jäsenet pujottamalla vieraiden kaulaan kukkaseppeleet ja ajeluttamalla ympäri piskuista kylää parhaimpia paikkoja esitellen sekä vinkkejä jaellen.

Majapaikka sijaitsee Hanga Roan pääkadulla kävelymatkan päässä kaikkialle. Alueella eivät isot hotellikompleksit kukoista, ja majapaikan ympärillä onkin vain paikallisten sympaattisia koteja kauniine puutarhapihoineen. Myös Kahina Lodgessa isäntäperhe asuu vieraiden kanssa samassa rakennuksessa, josta muutama huone on kunnostettu vieraiden käyttöön. Sen sijaan keittiötilat vieraat jakavat sulassa sovussa isäntäperheen kanssa.

Yksinkertaisesti sisustetuille vierashuoneille kontrastia tuovat huoneiden yhden seinämän kokoisista ikkunoista avautuvat puutarhamaisemat. Pihalla kasvaa banaanipuita ja muita trooppisia kasveja, joiden ympärillä perheen lapsilla ja kahdella pikkukoiralla on tilaa temmeltää. Ja jos aika omassa huoneessa käy pitkäksi, voi aina koputtaa isäntäperheen oveen ja kysäistä, minne Hanga Roassa voisi suunnata seuraavaksi.

4. Moorea, Ranskan Polynesia

majoitus Moorea

Paratiisisaari Moorealta voi luksusresorttien sijaan yöpyä viihtyisästi omassa rauhassaan guesthouse Moorea Fare Mitissä. Kävelymatkan päässä Haurun kylästä sijaitseva guesthouse koostuu kahdeksasta vuokrattavasta bungalowista. Polynesialaistyyliin rakennetut kaislakattoiset bungalowit kätkevät sisäänsä ison terassin lisäksi keittiö-olohuone-yhdistelmän, erillisen makuuhuoneen ja kylpyhuoneen. Tilavassa, reilun 30 neliön majapaikassa voikin yöpyä kuin kotonaan – tosin terassilta ja ikkunoista avautuvat maisemat muistuttavat, että nyt ollaan kodin sijaan todellisessa paratiisissä.

Terassin ympärillä kasvavaa jyhkeitä palmupuita, ja minne tahansa puutarhassa katsookin, voi ympärillä nähdä eri värisiä trooppisia kukkia. Trooppisen paratiisimaiseman kruunaa turkoosina kimmeltävä meri guesthousen omalla hiekkarantakaistaleellaan. Täällä, jos missä ei ole kiire minnekään, ja omalla terassilla istuessa voi kirjaimellisesti kuunnella kookospähkinöiden maahan kopsahtelua. Ja jos hyvä tuuri käy, guesthousen huoltomies kiikuttaa vieraille tuoreen kookospähkinän aamun terveysjuomaksi. Samalla hän kertoilee mielellään elämästä tällä kaukaisella saarella.

5. Quito, Ecuador

majoitus Quito

Ecuadorin pääkaupungin Quitossa sijaitseva Villa Colonnan isojen rautaporttien taakse on kätketty todellinen majapaikkojen helmi. Bed&Breakfast-majatalo on kuin upea yksityinen palatsi, mutta siitä huolimatta myös reissussa rähjääntyneet matkailijat otetaan avosylin vastaan. Majataloa pyörittävä miespari Rudy ja Rigoberto ovat kunnostaneet hulppean kaupunkikotinsa yhteyteen viisi huonetta matkalaisten käyttöön, eikä talon sisustuksessa ole säästelty. Paikan omistajat ovat innokkaita antiikki-, taide- ja uniikkitavaroiden metsästäjiä, jotka ovat halunneet koko sydämestään loihtia talosta esiin sen vanhan arvokkuuden. Tämä työ on tuonut heille Ecuadorissa muun muassa restaurointipalkinnon. Vierashuoneet on sisustettu kuin monen tähden luksushotellit tarkkaan valittuine yksityiskohtineen. Mutta verrattuna isoihin hotelleihin, tässä majapaikassa tuntee olevansa vierailulla oikeassa kodissa.

Kodin sydän on upea ruokailutila, jonka tunnelmasta vieraat pääsevät nauttimaan Rigon valmistamalla herkullisella aamiaisella. Pariskunta saattaa istahtaa pöydän ääreen seuraksi vierailleen ja kertoilla kahvikupposten äärellä tarinoita elämästään Ecuadorissa sekä haaveistaan muuttaa asumaan rauhallisempaan maahan. Majapaikan porttien ulkopuolella kun on heidän Ecuadorin-vuosiensa aikana tapahtunut yhtä jos toista.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top