5x maailmalle kotoa käsin

Kerro kaverille!

Vaikka matkailu itsessään on pysähtynyt koronan takia ja ei tule luonnollisestikaan tässä tilanteessa kysymykseen matkailla, meidän haaveilun ei tarvitse kuitenkaan pysähtyä. Listauksesta löydät viisi vinkkiä, joilla pääset hetken irtiotolle ja matkalle maailmalle vaikka kotisohvalta.

1. Lähetä makuaistisi maailmalle

Oletko syönyt jotain todella hyvää, ikimuistoista tai erikoista jollakin matkallasi, josta edelleen haaveilet joskus? Onneksi Google ja some on keksitty – etsi sieltä suosikkiruokasi resepti ja valmista se. Kruunaa vielä kokkaushetki kuuntelemalla kohdemaan paikallista musiikkia. 

Jos et ole kokkikolmonen keittiössä, niin onneksi Wolt on keksitty tai mitä jos tilaisit kotiovellesi (PK-seudulla) Makumatka.fi kautta suosikkilähtösi, josta voit ostaa valmiita keittiömestarin suunnittelemia makumatkoja maailmalle. Tämän palvelun kautta pääset esimerkiksi Rio de Janeiro-Goa-Toscana tai Lombardia-Lontoo-Osaka akselille matkalle. 

 

Makumatkalle Lähi-itään kotona shakshukan muodossa.

 

2. Tee lehtileikkeistä unelmakartta maailmalta

Kuka muu säästää aikakausilehdet? Itseltäni löytyy Mondo-lehteä ja kaikkia muita satunnaisia matkailulehtiä varmaan viiden vuoden edestä. Nyt niille lehdille on käyttöä, sillä niistä voi tehdä unelmien leikekartan maailmalta. Jos sinulle ei ole matkailuaiheisia lehtiä, niin varmasti sopivia leikkeitä löydät myös muistakin lehdistä. Vain mielikuvituksesi on rajana. 

Vastaa leikekartassa esimerkiksi näihin kysymyksiin: 

  • Millainen on sinun unelmamatkasi?
  • Millaiset on sinun arvot seikkailijattarena maailmalla?
  • Mikä on sinun ikimuistoisin toteutettu matka – mikä siitä teki uniikin?
  • Viisi matkakohdetta, jossa haluat elämäsi aikana käydä?
  • Must see -matkakohteesi kotimaassa?
  • Mistä matkakohteista et ole kiinnostunut? 

 

 

3. Järjestä matkavalokuvat ja teetätä valokuva-albumi

Lojuuko tietokoneellasi tai ulkoisella kovalevyllä vuosien lomakuvat järjestelemättömässä kaaoksessa? Esimerkiksi itse olen järjestänyt kymmenen vuoden ajalta kaikki valokuvat vuosittain kansioon, jonka sisältä löytyy alakansiot vielä matkoittain. 

Nykyisin tulee rikollisen vähän teetätettyä valokuvia. Se onnistuu helposti netin kautta ja valokuvat saa yllättävän nopeasti kotiovelle. Takaan, että sinua ilahduttaa varmasti vuosien päästä ihastella menneitä matkoja valokuva-albumista. Ehkä voit samalla yllättää jonkun läheisesi ja teetättää hänellekin vaikka jostain teidän yhteisestä matkasta albumin?

 

 

4. Nojatuolimatkalle matkailuaiheisella materiaalilla

Maailma on pullollaan matkailuaiheisia elokuvia, dokumentteja, tv-sarjoja ja kirjoja – sinun ei ole kuin valita itseäsi kiinnostavat aiheet. Monilla meistä vapaa-aika on lisääntynyt vähentyneiden töiden ja lomautuksien takia, joten nyt on hyvä aika käpertyä viltin alle television ääreen tai vaikka aurinkoisena päivänä mennä takapihalle lukemaan. 

Joko sinulla on avain VIP-seikkailuihin?

Tässä muutama vinkki valmiiksi:

  • elokuvat: Into the wild, Eat pray love, Autolla Nepaliin, 127 hours, Seitsemän vuotta Tiibetissä, The beach, Before sunrise, Vicky Christina Barcelona, Midnight in Paris, Up in the air, Toscanan auringon alla, Tracks ja Minun Afrikkani
  • tv-sarjat ja dokumentit: Ellan matkassa, Avara luonto, Venäjän halki 30 päivässä, Alina idässä (YLE Areena),  Hansin matkassa, Madventuresin uusi Suomi-kausi, Burgermies Euroopassa, Salattu Pohjois-Korea, Ihana Australia, Arman ja viimeisen ristiretki (Ruutu), Katukeittiöiden Aasia, Andien taikaa, Kansallispuistoseikkailu (Netflix) sekä Chernobyl (HBO)
  • kirjat: Satu Rommin matkakirjat (Teetä ja temppeleitä, Moottoripyörällä Himalajalle, Loskalauluja, Kahvia ja guruja eli kolme vuotta Intiassa, Aina matkalla ja Monsuunimantroja), Elena Ferranten Napoli-sarja, Tuhat loistavaa aurinkoa, Ja vuoret kaipuvat, I am Malala, Seitsemän nimen tyttö ja Islantilainen voittaa aina. 

 

 

5. Hyppää matkaan Seikkaijattaret.fi -matkatarinoiden kanssa

Meidän sivustolla on paljon loistavia ja inspiroivia matkatarinoita henkilökohtaisten kertomuksien kautta, tässä muutama vinkki nojatuolimatkailuun: 

Inspiroivaa nojatuolimatkailua kotiisi! #stayhome

Teksti ja kuvat: Veera Kinnunen / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi

 

Kerro kaverille!