Ilmainen majoitus maailmalla.

9 x ilmainen majoitus maailmalla

Kerro kaverille!

Ilmainen majoitus maailmalla? Haluaisitko talovahdiksi maailmalle? Tai kenties tekemään vähän töitä majoitusta ja ruokaa vastaan? Tutustu ainakin näihin luotettaviin palveluihin.

Ilmainen majoitus maailmalla on mahdollista vaihtokauppana

1. Trusted Housesitters (suosikkimme♥) on maailmanlaajuinen ja kenties tunnetuin palvelu, joka tarjoaa talovahti- tai lemmikkivahtihommia maailmalla. Hoida kissaa, koiraa tai vaikka lampaita ja saat majoittua veloituksetta. Paikkoja löytyy ympäri maailmaa muutaman päivän toimeksiannoista pidempiin hoitojaksoihin. Palveluun rekisteröitymällä pääsee jo tutkimaan tarjontaa.

2. HouseCarers: HouseCarers on myös kansainvälinen talovahtipalvelu, joka yhdistää talonomistajat ja talonvahtijat ympäri maailmaa. Voit selata erilaisia kiinnostavia talovahtikeikkoja ja tarjota apuasi talonvahtina tai lemmikkivahtina missä vain tai etsiä paikkaa sieltä, minne aiot matkustaa tai missä haluaisit oleilla. Palvelu tarjoaa myös arvostelujärjestelmän ja asiakaspalvelun, mitkä tekevät sen käytöstä luotettavaa. Palvelun sivusto ei ole yhtä vakuuttava kuin monilla muilla, mutta se ei menoa haittaa. Ilmainen rekisteröityminen, maksullinen vuosijäsenyys.

 

Lemmikkivahti, kissa ja koira.

3. MindMyHouse: MindMyHouse on myös suosittu talovahtipalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuksia talonvahtina toimimiseen eri puolilla maailmaa. Täälläkin voit selata talovahtikeikkoja ja luoda profiilin, jossa kerrot itsestäsi ja kokemuksestasi talonvahtina. Muista, että mitä parempi profiili ja mitä paremmat arvostelut, sitä todennäköisemmin voit löytää hommia. Tämäkin palvelu sisältää tärkeänä ominaisuutena arvostelujärjestelmän ja asiakaspalvelun.

4. Nomador: Nomador on kansainvälinen talovahtipalvelu, joka tarjoaa talonvahtimismahdollisuuksia ympäri maailmaa. Voit selata erilaisia talovahtikeikkoja ja luoda profiilin, jossa kerrot itsestäsi ja matkustussuunnitelmistasi. Kuten muutkin, tämäkin palvelu sisältää myös arvostelujärjestelmän ja asiakaspalvelun. Ilman arvosteluja ei synny luottamusta.

5. Rover: Myös Rover on suosittu lemmikkivahtipalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuksia lemmikkien hoitamiseen eri puolilla maailmaa. Voit luoda profiilin, jossa kerrot itsestäsi ja kokemuksestasi lemmikkien hoidossa. Voit tarjota apuasi lemmikkien hoitajana erilaisissa kohteissa ja saada arvosteluja lemmikinomistajilta.

6. Couchsurfing: Couchsurfing on suosittu palvelu etenkin reppureissaajien keskuudessa, vaikkakin sen suosio on hieman hiipynyt viime vuosina palvelun muututtua. Se yhdistää matkailijat ja paikalliset majoittajat. Molemmat voivat saada reissukokemuksen ja parhaimmillaan uuden hyvän ystävän toisesta samanhenkisestä matkailijasta. Voit luoda profiilin ja selata majoitusmahdollisuuksia eri kohteissa, eri puolilla maailmaa. Couchsurfing perustuu periaatteessa vastavuoroisuuteen, joten voit tarjota apuasi hostille kokkaamalla tai vain kompensoida kaiken hyvällä seuralla. Lue vinkit sohvasuffaaville seikkailijattarille täältä.

Ilmainen majoitus maailmalla wwoofing.

7. WWOOFing: (Suosittelemme!) WWOOFing (World Wide Opportunities on Organic Farms) on vapaaehtoistyöohjelma, joka tarjoaa mahdollisuuksia työskennellä kiinnostavilla luomutiloilla ympäri maailmaa ja samalla oppia uusia taitoja. Vaihdat työpanoksesi majoitukseen ja ruokaan. Voit osallistua erilaisiin maataloustöihin ja samalla kokea maaseudun elämää, oppien siitä ja mahdollisuuksien mukaan jakaa omaa osaamistasi monin tavoin.

8. Workaway: (Suuri suositus!) Workaway on myös palvelu, joka yhdistää matkailijat paikallisiin projekteihin eri puolilla maailmaa. Voit tarjota apuasi erilaisissa vapaaehtoistöissä, opetuksessa, kulttuurivaihdossa tai monessa muussa asiassa , ja saada vastineeksi majoituksen ja ruoan. Voit selata sivustolta erilaisia työmahdollisuuksia ja valita itsellesi sopivan kohteen. Työtä tehdään muutama tunti päivässä. Ota ehdoista ja olosuhteista selvää, ettet joudu aivan liian koviin hommiin.

9. HelpX: HelpX on hyvin samankaltainen palvelu kuin yllä mainittu Workaway. Sekin tarjoaa mahdollisuuksia vapaaehtoistyöhön eri puolilla maailmaa. Voit tarjota apuasi erilaisissa töissä ja saada vastineeksi majoituksen ja ruoat, joskus myös uusia ystäviä. Voit selata erilaisia työmahdollisuuksia maailmalta ja valita itsellesi sopivimman kohteen ja hakea paikkaan avuksi.

Ilmainen majoitus maailmalla.

Muista, että kaikki nämä vaihtoehdot perustuvat jonkinlaiseen vastavuoroisuuteen. Älä koskaan mene väärin odotuksin vain ottamaan, vaan tarjoat apuasi ja työpanostasi isännälle ilmaista oleilua vastaan. Ota tarkkaan selvää paikan ja palvelun ehdoista sekä kenties myös arvosteluista, ennen kuin lupaudut jonnekin. On tärkeää, että odotukset kohtaavat mahdollisimman hyvin!

Ilmainen majoitus maailmalla ja Seikkailijattarien kokemuksia:

”Helpx ja Workaway. Niissä on sekä yrityksiä sekä epäkaupallisempia yhteisöjä. WWOOF:ssa luomutiloja.” -Sirpa

”Workawaysta löytyy kaikkea ihan laidasta laitaan. Suurin osa paikoista on pariskunnan tai pienen perheen omistuksessa ja kaipaavat apukäsiä auttelemaan vaikka puutarhanhoidossa/eläinten kanssa/mitä nyt ikinä tarvitseekaan, kun eivät vanhemmiten enää jaksa samaan malliin tai ei ole aikaa kaikkea tehdä itse, eikä varaa palkata ketään työntekijäksi. Yleensä töitä on 4-5 päivää viikossa 4-5 tuntia ja sitä vastaan saa asumispaikan sekä ruokaa (joskus hieman rahaa myös). sieltä löytyy myös paljon näitä yhteisöjä/kommuunityylistä asumista. Itsellä ja kaikilla kavereilla on ollut todella hyvät kokemukset .” -Elli

”Workawayn kautta voi kehittää paitsi kielitaitoa myös ammattitaitoa, kun vain etsii oman alansa paikan. Suosittelen!” -Satu

”Yksi ihan mahtava konsepti, Workawayn, HelpXn ja Couchsurfingin lisäksi, on Housesitting, etenkin Uudessa-Seelannissa ja uskoakseni myös Ausseissa suosittu, mutta myös globaalisestikin käytössä! Tässä siis ideana hoitaa omistajien taloa/kämppää ja heidän eläimiään (ja välillä myös puutarhaa tms) heidän lomansa ajan, molemminpuolin ilmaiseksi. Me käytimme NZ:n suosituinta sivustoa Kiwihousesitters:ia, jonka vuosimaksu maksoi itsensä takas tyyliin puolessa yössä. Tämä oli meille jo jonkin aikaan reissanneille ja käytännössä autossa asuville ihan todellinen pelastus ja aivan ihanaa luksusta (vaikka siis ihan ’normaaleja’ koteja nämä olivat): se, että sai leikkiä pitkästä aikaa ”kotia”, olla omassa rauhassa, kokata, tyhjentää repun kaappiin…puhumattakaan upeista puitteista ja ihanista eläimistä! Todella, todella lämmin suositus tälle.” -Irene

× Lukuvinkki: 4 tapaa mahdollistaa pidempi irtiotto ×


* Tästä majoitusta varaamaan → Booking.com

Varaa majoitus läheltä tai kaukaa. Varaamalla kauttamme tuet toimintaamme, mutta sinulle ei aiheudu ylimääräisiä kuluja.

Kerro kaverille!

Scroll to Top