berliini

Berliini – maailman paras kaupunki nautiskelijalle

Kerro kaverille!

Jos maailmasta pitäisi nimetä yksi kaupunki, joka tyydyttää jokaisen hedonistin villeimmätkin unelmat, huutaisin vastaukseksi kovaan ääneen ja itsevarmasti Saksan värikkään pääkaupungin eli Berliinin nimen. Boheemi Berliini on nautiskelijan mekka, ja tässä perustelut väitteelleni.

Seitsemän syytä, miksi Berliini on paras kohde nautiskelijalle

1. Berliini on kulinaristin kaupunki

Kun puhun Berliinistä, vesi nousee kielelleni. Berliini ja herkuttelu kuuluvat yhteen kuin nenä ja pää, kuin kuumuus ja hiki, kuin hellä kosketus ja mielihyvä. Berliinissä ei tarvitse olla nälissään, ja jokaisessa kadunkulmassa on toinen toistaan viehättävämpiä ravintoloita, kahviloita ja kuppiloita. Koko maailman maut ovat tarjolla, ja jokaiselle löytyy oma hintatasonsa parin euron vegepurilaisista ja turkkilaisista pizzoista Michelin-ravintoloiden luoviin antimiin. Aamiaista tarjoillaan jopa kellon ympäri, ja viiniä voi edullisen hintatason vuoksi lipittää vaikka aamusta iltaan.

Mehu ja leivos pöydällä.

2. Berliini on visuaalisen ihmisen taivas

Mieltyvät silmäsi sitten rappioromantiikasta, uudesta ja kiiltävästä tai modernista muotoilusta, kaikki edellä mainittu yhdistyy Saksan suurimmassa kaupungissa. Berliini on houkutellut asukeikseen luovien alojen ihmisiä, ja luovuus sekä kekseliäisyys näkyvät kaikkialla aina leikkipuistoista arkkitehtuuriin, katujen ilmapiiriin ja kauppojen sisutukseen asti. Berliini on paikka, jossa uusi ja vanha kohtaavat, ja jossa DDR-arkkitehtuurikin muuttuu viehättäväksi modernin tai värikkään rinnalla.

3. Berliini sopii hemmotteluun

Sanat Berliini ja kylpyläkulttuuri tai hemmottelu eivät välttämättä ensimmäisinä yhdistyisi pääsi sisällä toisiinsa. Berliini on kuin onkin yksi Euroopan parhaista kylpyläkohteista, ja kaupungin ulkopuolelta löytyy jopa keinotekoinen tropiikki, Tropical Islands Resort. Rentoudu Liquidromin kelluttavassa altaassa tiskijukan soittaessa rauhoittavia rytmejä tai vaivu horrokseen Vabali Spa:n vesisängyissä, rankan saunasession jälkeen tietysti. Ihmiskatseluun valitse jokeen upotettu Badeschiff-allas tai vanhalle ratapihalle rakennettu Haubentaucher. Muista, että Saksan kylpyläkulttuuriin kuuluu usein unisex-saunominen – alasti.

Berliini | Viinilasi uima-altaalla.

4. Berliinin vilkas yöelämä

Jos tanssijalkaa vipattaa, ei Berliiniä vilkkaampaa yöelämän keskusta taida olla olemassakaan. Bailaa aamuun asti legendaarisilla klubeilla tai suuntaa suoraan aamun bileisiin. Erilainen nautiskelijan elämä saa täyttymyksen, kun olet tanssinut klubilla aamun pienille tunneille asti, ja kun painut pehkuihin musiikki korvissa jälkikaikuna pauhaten haettuasi aamiaisen juuri auenneesta kadunkulman kuppilasta matkalla yöpuulle.

Lukuvinkki: Pieni opas Berliiniin

5. Musiikkitapahtumat

Jos yöelämä ei ole sinun juttusi, kuuloaistia voi hemmotella myös lukuisilla muilla tavoilla. Berliini on koti tuhansille taitaville muusikoille – sekä uraansa aloitteleville että alalla jo pitkään vaikuttaneille. Haet sitten kovaa pauketta, tunnelmallista musiikia, miestä ja kitaraa, etnisiä rytmejä tai klassista musiikkia, kaikkea on tarjolla oikeastaan viikon jokaisena päivänä. Musiikin ystäville eräs kalenterimerkintä menee kesäkuulle, jolloin musiikin juhla eli Fete de la Musique valtaa kaupungin kadut.

_MG_1532

6. Ihmisten ihailu

Näköaistia voi hemmotella arkkitehtuurin ja sisustuksen lisäksi myös ihmisten kauneudella ja komeudella. En väittäisi berliiniläisiä klassisen kauniiksi, mutta persoonallisen viehättäviksi. Persoonallisuus, monikulttuurisuus ja rohkeus miellyttävät ainakin omia visuaalisesta herkusta nauttivia silmiäni.

7. Berliinin monipuolisuus

Nautiskelijalle paras asia on Berliinin monipuolisuus. Mitä ikinä aistisi kaipaavat, miljoonakaupunki tarjoaa sen tarjottimella. Voit olla oma ja vapaa itsesi, voit pukeutua juuri haluamallasi tavalla herättämättä suurta huomiota, voit kävellä käsi kädessä rakkaasi kanssa ja pussailla villisti ja vapaasti metron penkillä, saat juoda olutta kadulla kulkiessasi, voit hyräillä kaduilla kuljeksiessasi ja höpötellä vieraille. Vapaus tai nautinto eivät ole missään muualla yhtä paljon läsnä, kuin muurien vielä kolmisenkymmentä vuotta sitten rajaamassa Berliinissä, nykyisessä vapaan taiteilijaelämän keskuksessa ja nautiskelijan paratiisissa. Berliini on mielentila, nautiskelun ja fiilistelyn mielentila.

 

Lukuvinkki: Tropical Islands resort on Berliinin trooppinen halli

 

Kerro kaverille!

1 ajatus aiheesta “Berliini – maailman paras kaupunki nautiskelijalle”

  1. Paluuviite: Vinkkejä viikonloppuun Berliinissä | Urbaani viidakkoseikkailijatar

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top