brightonin ruokapaikat

Brightonin 10 parasta ravintolaa

Englannin eloisa rannikkokaupunki Brighton on seikkailevan foodien aarre-aitta. Kaupunki taitaa sekä kasvisruoan, burgerit että maailman maut – ja saa tahtomaan takaisin aina uudestaan ja uudestaan. Sillä ollaanpa rehellisiä: en tiedä paljon paremmasta kuin päivä Brightonissa hyvän seuran, ruoan ja juoman parissa.

Brightonin parhaat ravintolat ovat tässä:

Carlito Burrito

Kaikki alkoi mahtavasta pienestä burrito-kioskista, joka löytyi milloin mistäkin päin kaupunkia keväisin ja kesäisin. Sittemmin Carlito Burritosta on kasvanut saman leppoisan meksikolaismiekkosen pitämä ravintola. Laita kokeiluun halloumiburrito, päivän kalaa meksikolaisittain, taivaalliset enchiladat ja oysterishotti kera tequilan. Maut ovat kohdallaan, eivätkä hinnatkaan päätä huimaa – ja Brighton kiittää.

12 York Place, Brighton BN1 4GU

bri_food_ko6b

Burger Brothers

Maailman parhaat burgerit pyöräyttää Burger Brothers -niminen pikkuriikkinen take out -ravintola North Roadilla. Paikan pojat käyttävät paikallisia, korkealuokkaisia ainesosia ja taitavat mehevien hampparien salat. Liikkeessä on tilaa vain muutamalle syöjälle, siispä ota burgeri läheiseen puistoon. Tätä et Brightonissa voi sivuuttaa!

97 North Road, Brighton BN1 1YE

Iydea

Iydea on kätevä ja edullinen kanteeni -tyylinen kasvisruokapaikka North Lainella. Paikalta löydät buffetin täynnä supermaukkaita vegeruokia aina papu-enchilladoista herkullisiin salaatteihin ja hummukseen. Terveellinen ja kukkaroystävällinen valinta!

17 Kensington Gardens, Brighton BN1 4AL

bri_food_ko7b

Pronto in Tavola

Brightonin maukkaimmat gnocchit ja pizzat löytyvät toden nimissä Hoven puolelta. Pronto in Tavola on symppiksen italialaispariskunnan pitämä pieni ravintola, josta löydät autenttista, sydämellistä italialaista kotiruokaa. Ruokaile kotoisassa, pizzan tuoksuisessa liikkeessä tai tilaa annoksesi suoraa kotiin! Tämä on lohturuokaa parhaimmillaan.

43 Waterloo Street, Brighton BN3 1AY

The Setting Sun

Kipua ylös jyrkkä mäki ja saavut Brightonin sunset baariin! The Setting Sun -pubin terassilta on aitiopaikat tapittaa länteen katoavaa aurinkoa, kera siiderilasillisen, totta kai. Pubissa tarjoillaan ehtaa, maukasta pubiruokaa brittityyliin. Paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin ennen auringonlaskua, aurinkolasit mukana.

1 Windmill Street, Brighton BN2 0GN

bri_food_ko5b

Food for Friends

Arkisen tyylikäs Food for Friends kuuluu Brigtonin suosituimpiin ravintoloihin, eikä ihme. Aistikkaita kasvisruokia pulloileva menu saa veden jo päätöstä tehdessä kielelle, ja valoisa kaunis tila sopii niin lounastreffeihin kuin erityisiin juhlapäiviin. Käypä välillä niinkin, että vasta ruokailun lopuksi syöjä hoksaa syöneensä kasvisruokaravintolassa.

17-18 Prince Albert Street, Brighton BN1 1HF

brightonin ruokapaikat

Giggling Squid

Giggling Squid on jo useassa englantilaisessa pikkukaupungissa toimiva ravintolaketju, jonka ruoka vie jalat alta: tarjolla on perinteisiä ja vähemmän perinteisiä herkkuja Thaimaan auringon alta. Ne nautitaan  valoisassa modernissa ruokailutilassa, tai Brightonin tapauksessa sään salliessa terassilla, tunnelmallisella aukiolla.

11 Market Street, Brighton BN1 1HH

Pompoko

Japanilaista pikaruokaa Brightonin tyyliin tarjoilee pirteä Pompoko -rafla aivan kaupungin keskustassa. Paikka on niin toimiva ja edullinen, että se on kaupunkilaisten ainaisessa suosiossa. Täysi ravintola ei silti tarkoita, ettetkö saisi annostasi parissa minuutissa, eikä huvi maksa juuri mitään. Pompokossa syöt vitosella.

110 Church Street, Brighton BN1 1UD

brightonin ravontolat

The Lion & Lobster 

The Lion & Lobster on paikallinen instituutio ja perinteikäs, rönsyilevä pubi, jossa on tunnelmaa. Jättimäinen tila sisältää monia kerroksia, kolme baaria ja kattoterassin. Suuntaa paikalle haukkaamaan erinomaista gastro-pubiruokaa: Tarjolla on tyypillisempien annosten lisäksi niin superfood-salaatteja, nokkoskeittoa kuin grillattua rapua.

24 Sillwood Street, Brighton BN1 2PS

Mange Tout

Viehättävä ranskalaistyylinen kahvila Mange Tout on auki aamusta iltaan, mutta erityisen kiva aamiaispaikka laiskoihin viikonloppuaamuihin. Kokeile täyttävää vege-aamiaista: se sisältää kaksi täydellistä uppomunaa, grillattua halloumia ja pinaattia ihanalla tomaatti-päällysteisellä hapanleivällä.

81 Trafalgar Street, North Laine, Brighton BN1 4EB

bri_food_ko1b


Eerika kirjoittaa omaa blogiaan osoitteessa www.velorous.com

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top