Bukit Bintang on Kuala Lumpurin kiinnostavin alue

Kuala Lumpurin kiinnostavin alue, missä se on? Jokaisessa kaupungissa kun on yleensä se kiinnostavin ja erikoisin kaupunginosa: se elämän värittämä alue, jossa voi herkutella hyvällä ruoalla ja bongailla vaikka katutaidetta. Kuala Lumpurissa kaupungin kiinnostavin alue on nimeltään Bukit Bintang.

Malesian pääkaupunki, Kuala Lumpur, on Thaimaan Bangkokia asteen verran rauhallisempi pääkaupunki. Kaupunki näyttäytyy takakujia lukuunottamatta melko siistinä ja skoottereiden määrä on Malesiassa huomattavasti esimerkiksi Thaimaata hillitympi. Autoja sen sijaan riittää.

Katutaidetta Kuala Lumpurin kiinnostavimmalla alueella.

Malesian katukuva ja Kuala Lumpurin ruokamarkkinat.

Katutaidetta Kuala Lumpurissa.

Olen vieraillut Kuala Lumpurissa vuosien varrella jo muutaman kerran, ollen aina vain läpikulkumatkalla jonnekin muualle. Tällä kertaa vietin jopa kokonaisen vuorokauden tutustuen Kuala Lumpuriin ja yllättävää kyllä, tässä rauhankaipuisessa elämänvaiheessani taisin tykätä Kuala Lumpurista.

Kaupungissa on ainakin näin sadekaudella paljon luontoa ja vehreyttä. Jopa pilvenpiirtäjien väliin jää banaanipuita ja palmuja. Myös kaupungin puutarhat ovat mukavia keitaita suurkaupungin sykkeessä.

Lukuvinkki: Kolme kiehtovaa kaupunkia Malesiassa

Katutaidetta ja katuruokaa Kuala Lumpurin kiinnostavimmalla alueella, Bukit Bintangissa

Nyt löysin pienen kyselyn ja tutkimisen jälkeen itselleni kiinnostavimmat korttelit, hyvin urbaanit kujat. Kaupungin yllä kulkeva Monorail-juna avaa ovensa Butik Bintang -nimisellä alueella.

Heti kadulle astuttua alkaa elämä. Kaduilla on katumuusikkoja ja ihmiset ovat kerääntyneet katsomaan niistä parhaita. Taustalla kohoaa pilvenpiirtäjiä ja vilkkuva valaistus on kuin New Yorkin Times Squarella konsanaan.

Jatkan matkani ja päädyn ruokataivaaseen. Koko vilkas katu on täynnä ruokakojuja muovituoleineen. Nyt ei puhuta smoothie bowleista tai avokado-toasteista vaan tuiki tavallisesta malesialaisesta ja kiinalaisesta ruoasta. Sitä on paljon ja se on halpaa. Majapaikkani löytyy tältä kadulta, en jaksa iltahämärässä enää säätää.

Kuala Lumpurin katutaidetta.

Seuraavan päivän omistan tutkimusmatkailulle. Löydän tieni Bukit Bintangin takakujille (Alor backspace), josta aukeaa katutaiteen ystävän mekka. Rumat talot ovat saaneet pinnoitteen ja muuttuneet helpoimmalla mahdollisella tavalla kiinnostaviksi. Lähes jokainen talo on ainakin osittain maalattu ja värien sekä kuvien loisto on huikea. Bongailen hienoa katutaidetta ja samoilen muutamien katujen väriloistossa.

Katutaiteen lisäksi alueella on jonkin verran kivoja, hieman modernimpia, ravintoloita ja hotelleja. Kaikki palvelut ovat lähellä ja jopa kaupungin liikekeskusta Petronas-rakennuksen tuplatorneineen on kävelymatkan etäisyydellä. Tämä alue on minunlaiseni matkailijan Place to Be Kuala Lumpurissa.

Seikkailijattaren majoitusvinkki: Paperplane-hostelli

Todella siisti ja moderni hostelli. Hinta noin 13e. Kulman takana on kiva kuppila, Used tapes, lattenhimoiselle hipsterireissaajalle.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top