Earth Hour

Earth Hour – kun valot sammuvat

Kerro kaverille!

Mikä on Earth Hour? Kerran vuodessa maailma sammuttaa valot yhden tunnin ajaksi yhteisen maapallomme hyväksi. Earth Hour on WWF:n tempaus huolesta lämpenevää planeettaamme kohtaan.

Sammuta valot ja sytytä kynttilä. Tee se paitsi tunnelmoinnin, mutta myös luonnon takia. Vuosittainen Earth Hour  on täällä taas, jo kymmenettä kertaa. Maailma sammuttaa sähköt lauantaina 25.3. klo 20:30-21:30 ja haastamme sinut mukaan tunnelmointiin.

Tapahtuma on hädänhuuto. Earth Hourin tarkoituksena on yhteisellä eleellä osoittaa huoli ilmastonmuutoksesta. Maailmamme lämpenee kovaa vauhtia, ja pienilläkin teoilla on suuri merkitys. Yhdessä olemme enemmän, tässäkin asiassa.

Tapahtumassa otetaan kantaa ilmastoasioihin myös eettisin ja kestävin ruokavalinnoin. Ehkä jätänkin lihan kaupan hyllylle ja kokeilen vaikka kaikkia Sannan vegaanireseptejä sekä sovellan omiani? Omalta osaltani liha jäisi kauppaan joka tapauksessa, mutta entäs sinulla?

Earth Hour -tempaus – Miten voin osallistua?

Nauti pimeästä illasta omalla tavallasi. Herkuttele rakkaan kanssa kynttiläillallisella tai takkatulen tanssia seuraten. Kutsu kokoon joukko ystäviä ja nauttikaa toistenne tarinoista, ilman älypuhelimien tunnelmaa latistavaa valoa. Jättäkää ehkä jopa musiikki pois, kuunnelkaa hiljaisuutta tai toisianne. Laulakaa, jos siihen rahkeet riittävät.

Ehkä meditoit pimeässä? Meditaation ei tarvitse olla maailmaa muuttavaa, vaan oman elämäsi tiedostavaa läsnäoloa. Voit vain istua paikoillasi, silmät kenties suljettuina. Ehkä otat tunnin päivästäsi vain itsellesi hetken kauneuteen keskittyen. Se ei ole koskaan huono idea, ja samalla otat kantaa tärkeän asian puolesta.

Emme ehkä pysäytä yhteisöllisellä teollamme ilmastonmuutosta, mutta ainakin voimme pistää oman kortemme suureen kekoon ja nauttia yksinkertaisesta olemisen hetkestä, elämän yksinkertaisten asioiden äärellä.

Kuka on mukana? Miten aiot viettää maailman tunnin?

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top