finnnomads

Fin Nomadit – Samanhenkinen matkatoveri löytyi hostellin dormista

Tämänkertaisessa Katseet kohtasivat -sarjan jutussa pääsemme kuulemaan Fin Nomads -matkablogistaan tuttujen Johannan ja Jarkon rakkaustarinan. 

Tämä pariskunta on viettänyt pitkän siivun yhdessäolostaan maailmalla reissaten ja tällä hetkellä he asustelevat Prahassa. Mutta miten tähän on tultu, siitä pariskunta kertoo seuraavassa haastattelussa.

Aloitetaan siitä, että keitä te olette?

Olemme siis Johanna ja Jarkko Oksanen. 29-vuotias Jarkko on kotoisin Karstulasta ja työskentelee teknisenä asiakaspalvelijana. Johanna on 28-vuotias Ylivieskasta kotoisin oleva kääntäjä-yrittäjä.

Milloin ja missä katseenne ensi kertaa kohtasivat?

Katseemme kohtasivat ensimmäistä kertaa, yllätys yllätys, reissun päällä. Tapasimme tasan viisi vuotta sitten Budapestin halvimmassa hostellissa, jossa satuimme yöpymään samassa dormissa.

Miten reissuromanssi sitten eteni?

Parin päivän tutustumisen jälkeen matkamme jatkuivat eri suuntiin, mutta keskustelu jatkui kuin itsestään Facebookin kautta. Ei mennyt kauaa, kun aloimme soitella monen tunnin Skype-puheluita ja sovimme seuraavasta näkemisestä.

Peli oli selvä viimeistään silloin, kun treffasimme seuraavan kerran Saksassa reilun kuukauden päästä. Tämän jälkeen olemmekin ehtineet kiertää yhdessä yli 25 maata.

Millaiset asiat teitä yhdistävät? Ja millaiset eroavaisuutenne taas täydentävät toisiaan?

Meitä yhdistää matkustelu ja elämästä nauttiminen. Matkustustyylimme on hyvin samanlainen, ja tykkäämme rennosta oleskelusta sekä hyvästä ruoasta ja juomasta.

Johanna on enemmän aikaansaavaa (ja välillä stressaavaa) suunnittelijatyyppiä, kun taas Jarkko ottaa kaiken lunkisti ja ajattelee insinöörimäisen järkevästi. Meillä taitaa mennä niin, että Johanna potkii vauhtia rattaisiin ja Jarkko rauhoittelee, kun meno kiihtyy liikaa.

Miten arkenne eroaa maailmalla vs. Suomessa? Mikä on muuten pisin aika, jonka olette asuneet tapaamisenne jälkeen Suomessa?

Ulkomailla asuessa ja reissun päällä tulee käytyä enemmän ulkona ja tavattua ihmisiä sekä tehtyä viikonloppumatkoja myös työn ohessa. Tänä kesänä olimme Suomessa neljä kuukautta, mikä olikin meille pisin aika viimeisten viiden vuoden aikana.

Reissun päällä olette varmaan aika intensiivisesti yhdessä, kaipaatteko omaa aikaa tai alkaako jatkuva yhdessäolo koskaan tympiä?

Olemme kasvaneet reissun päällä yhteen, ja aikaa tulee vietettyä yhdessä ihmeenkin kivuttomasti lähes vuorokauden ympäri.

Kyllä meilläkin silti joskus tulee raja vastaan. Välillä pinna kiristyy erityisesti väsyneenä ja nälkäisenä ja toisen naama pännii. Työelämään ja arkeen palaaminen tasapainottaa yhteiseloa pitkän reissun jälkeen, ja kyllä myös oma aika ja harrastukset ovat tärkeitä.

Pariskunta Hobbitonissa Uudessa-Seelannissa

Ja miten yhdessä matkaaminen on muuttanut suhdettanne tai hitsannut teitä pariskuntana yhteen? 

Olemme oppineet selviytymään yhdessä tilanteesta kuin tilanteesta ja sopeutumaan erilaisiin ympäristöihin. Reissun aikana on tullut seistyä tuntikausia tien varressa liftaamassa, nukuttua Mäkkärissä ja ripuloitua kilpaa bambumajassa.

Olemme nähneet toistemme pahimmat ja parhaat puolet, ja silti jaksamme katsella toisiamme.

Niin mikä sitten on toisessa parasta matkakumppanina?

Jarkossa parasta on rento asenne ja jatkuva hyväntuulisuus. Hänelle sopii yleensä lähes kaikki, joten hän on erittäin helppo matkakumppani.

Johannassa taas parasta on suunnitelmallisuus ja innokkuus tutustua uusiin kohteisiin. Kaiken kaikkiaan meidän yhdessä matkustaminen on helppoa ja stressitöntä.

Millaiset hetket ja kohteet yhteisellä matkallanne ovat olleet mieleenpainuvimpia?

Kaikki liftaus- ja sohvasurffauskokemukset, jotka ovat pakottaneet meidät pois mukavuusalueelta ja työskentelemään tiiminä sekä tutustuttaneet meidät lukemattomiin ihmisiin.

Usein emme edes tiedä lähtöaamuna, mihin matkamme jatkuu, vaan heitämme kolikkoa tai hyppäämme ensimmäiseen vastaan tulevaan kulkuneuvoon. Mieleenpainuvia kokemuksia ovat olleet esimerkiksi vapaaehtoistyön tekeminen Etelä-Koreassa ja moottoripyöräily Vietnamin halki.

Menitte kesällä 2018 naimisiin, onnittelut! Oliko erityistä kosintaa tai tarinaa tähän liittyen, minkä haluaisitte kertoa?

Menimme kihloihin kaksi vuotta sitten Krakovassa ennen pitkälle reppureissulle lähtöä. Päätimme jo silloin, että pidämme matkalta palattuamme kesähäät Suomessa. Tämä asetti edes jonkinlaisen takarajan Eurooppaan palaamiselle, ja oli totta kai loistava tapa kerätä kaverit ja sukulaiset yhteen monen vuoden tauon jälkeen.

Miten ja missä yhteinen matkanne nyt jatkuu?

Muutimme tosiaan hiljattain Prahaan, jossa aiomme asustaa toistaiseksi. Tästä Keski-Euroopan kaupungista on helppo tehdä viikonloppumatkoja sekä tsekkiläisiin kohteisiin että lähimaihin, joten tulevien kuukausien seikkailumme tulevat suuntautumaan näihin paikkoihin. Myös Prahassa itsessään riittää koettavaa pitkäksi aikaa.

Onko teillä tulevaisuutta ajatellen jokin yhteinen unelma ja tavoite, jotka kohti nyt kuljette?

Haluamme säästää rahaa ja ostaa yhteisen sijoitusasunnon, jotta voimme nauttia vapaasta ja rennosta elämästä myös tulevaisuudessa.

Kiitos haastattelusta Johanna & Jarkko ja hyvää yhteistä matkaa tästä eteenpäinkin!

Uuden-Seelannin maisemissa

Johannan ja Jarkon Fin Nomads -blogi kertoo parin reissuista ja seikkailuista maailmalla sekä antaa käytännönläheisiä vinkkejä kaikille, jotka haluavat saada euronsa riittämään reissussa pidempään!

Voit seurata Johannan ja Jarkon reissuja blogissa: https://www.finnomads.com/fi/

Tai Instagramissa: https://www.instagram.com/fin_nomads/

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top