Guatemala on Väli-Amerikan tuntematon helmi

Kerro kaverille!

Guatemala on tulivuorten, metsien ja mayojen maa Väli-Amerikassa. Tiesitkö, että espanjan lisäksi maassa puhutaan yli 20 mayakieltä? Guatemalasta löydätkin kaikkea kulttuurista yön yli vaelluksiin ja rentoon rantalomailuun. Nappaa alta kokemuksia ja kuusi vinkkiä Väli-Amerikan helmeen, Guatemalaan.

Sivustolla käytetään kumppanuusmarkkinointilinkkejä, jotka on merkitty *.

Kuusi vinkkiä Guatemalaan

1. Valloita tulivuori ja opi espanjaa Guatemalan Antiguassa

Siirtomaa-arkkitehtuuristaan tunnettu Antigua on kuvankaunis kaupunki 50 kilometrin päässä Guatemalan pääkaupungista ja helppo ensimmäinen pysähdys Guatemalan matkallasi. Seikkailunhaluisimmat saapuvat kaupunkiin valloittaakseen lähes 4000 metriä korkean Acatenango-tulivuoren. Vaativa vaellus palkitsee uskomattomilla maisemilla viereisen Fuego-tulivuoren syöstessä tulta noin vartin välein. Mikäli kaipaat rennompaa menoa, suuntaa huvittelemaan Hobbitenango-hobittikylän taianomaisiin maisemiin tai opiskele espanjaa yhdessä kaupungin lukuisista kielikouluista. Guatemalalaisen aksentin ja puheen tempon takia Antigua on yksi koko Latinalaisen Amerikan parhaista ja aloittelijaystävällisimmistä kielikoulukeskittymistä, josta löydät espanjan ryhmä- ja yksityistunteja huokeaan hintaan. Moni kouluista järjestää myös oheistekemistä, kuten päiväretkiä tai vapaaehtoistyötä köyhien naapurustojen lasten parissa.

Majoitusvinkki: *Casi Casa hostel

× Lukuvinkki: Matkasuunnittelun ABC ×

Guatemala antigua.

2. Seikkaile Atitlánjärven tunnelmallisissa kylissä

Reppureissaajien must see -kohteeksi kasvanutta Atitlánjärveä ympäröivät tulivuoret ja lukuisat persoonalliset kylät, joiden välillä liikennöivät pikkuveneet. Tutustu tekstiilien tai suklaan valmistuksen saloihin San Juanissa, joogaa tai käy ennustajalla hipahtavassa San Marcosissa, opi sukeltamaan Santa Cruzissa, shoppaile tuliaisia Panjachelissa tai asu paikallisessa host-perheessä ja opiskele espanjaa San Pedrossa. Yksi alueen tunnetuimmista vaelluskohteista Indian Nose -vaellus, joka johdattaa seikkailijattaret noin 30 minuutin ylämäkikävelyn jälkeen vuoren huipulle katsomaan Atitlánjärven toisella puolella koittavaa auringonnousua. Tarkkasilmäisimmät voivat erottaa horisontissa Fuego-tulivuoren savupilven.

Majoitusvinkki: Free Cerveza

Guatemala atitlan.

3. Surffausta ja aurinkoa El Paredonissa

Pieni rantakylä Tyynenmeren rannalla on Guatemalan tunnetuin ja myös kansainvälisesti kehuttu kohde surffinnälkäisille matkailijoille. Kauniit auringonlaskut houkuttelevat paikalle myös aurinkoa rakastavat rantalomailijat ja lepopäiviä kaipaavat, Acatenango-tulivuoren väsyttämät vaeltajat. Vuokraa SUP-lauta tai kajakki ja suuntaa Sipacate-Naranjo -nimistä kansallispuistoa halkovalle joelle bongailemaan iguaaneja ja lintuja!

Majoitusvinkki: *The Driftwood Surfer

Guatemala

4. Ui Semuc Champeyn luonnonvesialtaissa

Jos haluat matkustaa maateitse Guatemalan länsipuolelta itärannikolle tai toisin päin, on Semuc Champey loistava pysähdyspaikka matkallasi. Semuc Champey on kirkkaista luonnonvesialtaista koostuva luontokohde viidakossa Lanqúin-kylän kupeessa. Noin 7 euron pääsymaksulla pääset luontopoluille, jotka kulkevat sekä ylös näköalapaikalle että itse luonnonvesialtaille. Muista ottaa uikkarit mukaan ja pulahda virkistävään veteen! Itsenäinen matkailija voi majoittua Lanqúinissa ja hypätä Semuc Champeylle noin puolen tunnin välein kulkevan collectivo-avolavarekan kyytiin. Lanqúinin majapaikat välittävät myös tube-kellunnan ja/tai luolaseikkailun sisältäviä ryhmämatkoja.

Majoitusvinkki: Zephyr Lodge

× Lukuvinkki: Mitä tehdä, nähdä ja kokea Nicaraguassa? ×

Guatemala Tikal ja vinkit Guatemalaan.

5. Sukella mayakulttuuriin Guatemalan Floresissa

Saareen rakennettu värikäs pikkukylä Flores on suosittu pysähdyspaikka sekä naapurivaltio Belizeen matkustaville reppureissaajille että kaikille mayakulttuurista kiinnostuneille. Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva muinainen mayakaupunki Tikal sijaitsee vain tunnin päässä Floresista! Viidakon ympäröimän ja Star Wars -elokuvien kuvauspaikkanakin tunnetun Tikalin raunioihin voi tutustua joko turistioppaan kanssa tai itsenäisesti. Maya-kaupunkia kierrellessä voit bongata mm. apinoita, tukaaneja, nenäkarhuja ja – mikäli olet todella onnekas – jaguaarin!

Majoitusvinkki: *Los Amigos Hostel

6. Rentoudu Rio Dulcen tunnelmissa

Rio Dulce on yksi Guatemalan vähemmän tunnetuista turistikohteista ja täydellinen paikka rentoutua aktiiviloman lopuksi. Rio Dulce -joen varrelta löytyy lukuisia ekomajoituksia, joissa voit rentoutumisen lisäksi mm. joogata tai meloa kajakilla pitkin jokea. Rio Dulcen päiväretkivalikoimiin kuuluu mm. Finca El Paraison kuumavesiputous ja Livingtonin satamakylä.

Majoitusvinkki: *Boatique Hotel And Marina

 


Mitä muuta tarvitset matkalle Guatemalaan?

Varaamalla *affiliate-linkkiemme kautta tuet toiminaamme, mutta sinulle ei aiheudu lisäkuluja.


Kerro kaverille!

Scroll to Top