mandala

Haluatko oppia piirtämään mandalan?

Kerro kaverille!

Haluatko oppia piirtämään mandalan? Seikkailijattaret ja Moi Namaste järjestävät yhteistyönä ilmaisen verkkokurssin (kesto 1,5 h), jonka aikana opit mandalan piirtämisen perusteet ja pääset samalla kyselemään mieltä askarruttavia kysymyksiä modernilta intialaiselta naiselta, joka on matkustellut kotimaassaan jopa yksin. Voit kysyä kulttuurista tai naisen asemasta, vinkeistä tai ajatuksista – tai vain keskittyä piirtämään kenties elämäsi ensimmäistä mandalaa.

Mikä on mandala?

Mandala on monelle jooganneelle tai Intiassa matkustaneelle tuttu taiteenmuoto ja kuvio. Moni on nähnyt sisustustauluissa ja kankaissa kauniita, graafisia mandaloita.

Vaikka nykyään mandaloita näkee monissa paikoissa ja tarkoituksissa, perinteisesti mandala on hengellinen symboli buddhalaisuudessa ja hindulaisuudessa. Se symboloi maailmankaikkeutta, sen sisäisiä ja ulkoisia ulottuvuuksia. Mandalaaa käytetään perinteisesti meditaation apuvälineenä ja pyhissä rituaaleissa. Sana mandala tulee muinaisesta Intian kielestä, sanskritiin kielestä. Kirjaimellisesti se tarkoittaa ympyrää ja ympyrähän koetaan voimakkaana muotona, jolla ei ole alkua tai loppua. Uskotaan, että maailmankaikkeudellakaan ei ole loppua.

Sanotaan, että mandalan piirtäminen on meditatiivinen harjoitus, joka juurruttaa hetkeen ja auttaa läsnäolossa. Se auttaa keskittymään ja on tutkittu, että se vähentäisi stressiä ja nostaisi immuniteettia, auttaisi jopa nukkumaan ja helpottaisi masennuksesta kärsiviä.

mandala
Ashi Mishran taidetta.

Mandalassa toistetaan samoja graafisia muotoja, usein pyöreitä muotoja. Toisto auttaa mieltä tyhjenemään ja unohtamaan hetkellisesti vaikeitakin asioita. Syvemmälle mandalan tarinaan mentäessä, paljastuu paljon erilaista symboliikkaa.

Kun piirtää mandalaa, kannattaa antaa mielikuvituksen lentää. Luo itsesi näkoinen mandala, ei ulkoa opittua mallia. Alkuun on tietysti helppo aloittaa valmiista malleista, mutta myöhemmin mandalan piirtäminen voi parhaimmillaan olla oman sielunmaiseman ilmentymä tai vain kaunis kuva. Kuten monissa muissakin eri kulttuureista ja uskonnoista omaksuttujen perinteiden kanssa on tärkeää tiedostaa, mikä mandalan pohjimmainen tarkoitus on ja mihin se liittyy. Mandalan historiasta ja faktoista voi lukea lisää täältä.

Kurssin pitää intialainen Ashi Mishra.

Ilmoittaudu mukaan ilmaiseen mandala-hetkeen, jossa Suomi ja Intia kohtaavat

Haluatko tulla mukaan kurssille, kivaan Seikkailijatar-hetkeen? Ilmoittaudu mukaan alla! Tapahtuma on suomeksi ja englanniksi ja järjestetään Zoomin kautta. Mukaan mahtuu 300 ensimmäisenä ilmoittautunutta, joten ole ripeä.

Mandalan perusteet opettaa meille intialainen Ashi Mishra, joka on upea intialainen seikkailijatar. Hänen taiteeseensa voi tutustua esimerkiksi Instagramissa @storieswithher.

Kurssille tarvitset:

  • lyijykynä
  • teroitin (ei pakollinen)
  • harppi tai vaihtoehtoisesti erikokoisia pyöreitä lautasia
  • ohut musta tussi tai erikokoisia mustia tusseja
  • myös värikynistä saattaa olla iloa (ei pakollinen)
  • pyyhekumi

 

Ilmoittaudu sunnuntaina 26.4 klo 14-15:30 järjestetävälle, ilmaiselle kurssille täällä.

 


Vinkki: Haluatko tukea vähävaraisia intialaisnaisia muilla tavoin? Tutustu yhteistyökumppanimme, Moi Namasten toimintaan täällä. Lyhykäisyydessään Moi Namaste on intialais-suomalainen sosiaalinen yritys, joka tukee vähävaraisia intialaisia naisia välittämällä heidän tekemiään tuotteita Suomeen ja Suomessa. Moi Namaste on luotettava taho, joka pitää huolen, että apu menee sitä tarvitseville. Voit auttaa Moi Namastea toimimaan jatkossakin välikätenä esimerkiksi hankkimalla heidän kauttaan intialaisnaisten valmistamia tuotteita.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.