Melbourne | Rantamaisema pilvenpiirtäjien edessä.

Hipstereiden Melbourne on täynnä yllätyksiä

Australian Melbourneen ei tulla juoksemaan nähtävyyksien perässä, vaan rentoutumaan ja hukkumaan kansainväliseen ja eläväiseen kaupunkikulttuuriin. Mitä siellä sitten kannattaa tehdä? Melbournessa asuva Seikkailijattaret-tiimin Anna kertoo vinkit Australian trendikkäimpään kaupunkiin.

Melbourne on boheemi metropoli täynnä vilinää, mutta samalla sieltä löytyy rento ja maanläheinen ilmapiiri. Ei ihme, että kaupunki on valittu maailman asumiskelpoisimmaksi kaupungiksi vuosi toisensa jälkeen.

Minulle parasta Melbournessa on sen yllätyksellisyys. Melbournen tyylikkäillä puiden reunustamilla bulevardeilla ja toisaalta kapeilla rähjäisillä kujilla voi helposti viettää kokonaisen eliniän ja silti löytää jatkuvasti uusia yllätyksiä.

Melbourne | Melbournen katutaide

Australialaisten kuulee usein sanovan “se on niin Melbournea”. Se tarkoittaa innovatiivista, luovaa ja niin hipsteriä, että sattuu. Melbourne on ollut yliviileä hipstereiden valtakunta ennen kuin koko sanaa oli keksitty. Oli se sitten sinileväkahvi tai laskuvarjopudotuksella toimitettava lounas, Melbournea ei voi kutsua ainakaan tylsäksi.

Melbourne ei paljasta salaisuuksiaan helposti

Melbournessa on helppo viettää paljonkin aikaa ymmärtämättä koskaan, mistä kaupungissa on oikeastaan kyse.  Siellä voi syödä maailmanluokan ravintoloissa, osallistua loputtomiin tapahtumiin ja rentoutua sen lukuisissa puistoissa arvaamatta, että pinnan alla kaupunki on paljon muutakin.

Minun Melbourneni löytyy eksymällä kaupungin yli 230 kujalle. Graffitien peittämille ja ränsistyneille kujille on nimittäin usein kätketty kaupungin parhaimmat aarteet. Kaupungin cooleimman baarin tai persoonallisimman kahvilan ovi löytyy merkitsemättömänä likaisen kujan perältä, josta ei voisi kuvitella löytävänsä roskapönttöjä kummempaa.

Melbourne | Kujakulttuuria Melbournessa.

10 vinkkiä Melbourneen

1. Ihaile katutaidetta

Koko Melbourne on kuin yksi suuri katutaidenäyttely. Kiertelyn voi aloittaa vaikka kuuluisimmasta Hosier Lanesta, vaikka todelliset taideteokset löytyvät vähemmän tunnetuilta kujilta.

2. Anna vatsalaukun venyä

Ei ole sattumaa, että Master Chef sai alkunsa Melbournessa. Melbournelaiset tietävät, mikä on croquembouche ja nauttivat jäätelönsä mieluiten nestemäisellä typellä tehtynä. Nauti pitkä sunnuntaibrunssi Kettle Blackissa, tapaksia MoVidassa tai syö pitkän kaavan mukaan ChinChinissa.

3. Huolehdi päivittäisestä kofeiiniannoksesta

Melbournessa kahvi otetaan vakavasti. Mitä tahansa teetkin, älä tilaa pelkkää “kahvia”. Jos olet aloittelija, tilaa australialaiseksi keksinnöksi väitetty flat white esimerkiksi Brother Baba Budanissa.

4. Baarihyppele Melbournen tyyliin

Aloita ilta kilistelemällä Ponyfish Islandin terassilla joen varrella auringon laskiessa ja pilvenpiirtäjien muuttuessa silueteiksi. Jatka sieltä rooftop-terasseille tai sukella pimeiden kujien syövereihin aarteenmetsästykseen. Kokeile vaikka instituutioksi muodostunutta Section 8 -baaria, jossa istutaan kuormalavoilla.

5. Pistä pankkikortti vinkumaan

Melbourne on muodin mekka, mutta sieltä löytyy myös sympaattisia kirppareita, vintage-putiikkeja sekä toreja, joilla myydään paikallista, käsintehtyä tavaraa.

Melbourne

6. Rentoudu puistossa

Melbournessa puisto ei ole koskaan kaukana. Puistoissa nautitaan piknikeistä, tavataan ystäviä, treenataan tai otetaan nokoset lounastauolla.

7. Käy aussifutisottelussa legendaarisella Melbourne Cricket  Groundilla eli MCG:llä

Australialainen jalkapallo on paikallisten uskonto, ja kuuma lihapiirakka vesisateessa stadionilla yksi autenttisimmista melbournelaisista kokemuksista.

8. Tutustu Melbournen värikkäisiin lähiöihin

Monet niistä ovat kuin pieniä kaupunkeja omanlaisella tunnelmallaan. Fitzroyn hipstereiden luvatussa maassa parrat ovat ojennuksessa, ja South Yarrassa ihmiset ja autot koreilevat kilpaa tyylikkyydellään.

9. Tankkaa D-vitamiinia rantahiekalla

Brighton houkuttelee paitsi leveällä hiekkarannallaan, myös kuvauksellisilla rantamökeillään. Vilkkaassa St Kildassa voit päästä pimeän tullen todistamaan myös pingviinien maihinnousua!

10. Lähde luonnon helmaan

Melbournen ympäristöstä löytyy loputtomasti näkemisen arvoisia luontokohteita aina Great Ocean Roadin rannikkomaisemista viinitiloihin, vesiputouksiin ja vuoristoihin.

 


Löydä lisää vinkkejä Melbourneen Annan Melbourne -matkaoppaasta

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top