dublin

Hipsteribaareja ja katutaidetta: 3x vinkkiä Dubliniin

Irlannin eloisa pääkaupunki kutsuu matkaajaa historiallisilla pubeillaan, musiikillaan ja kotoisalla tunnelmallaan. Kun Guinnessit on siemailtu ja Temple Bar nähty, on kaupungilla hihassaan vielä paljon muutakin: hipsteribaareja, pikkuputiikkeja ja graffiteja.

Kolme erilaista vinkkiä Dubliniin

The Bernard Shaw: Kylmää olutta ja hyviä viboja

Vaikka rakastan tyypillisiä irlantilaisia pubeja ja niiden tunnelmaa, on ehdoton suosikkipaikkani kaupungissa vähemmän perinteinen The Bernard Shaw. Se näyttää alkuun ihan tavalliselta pubilta, mutta takapihalta aukeaa suuren suuri ulkoterassialue. Tunnelmallista pihaa ympäröi seinä graffiteja, ja pihalla seisoo iso sininen kaksikerrosbussi, jossa toimii italialaistyylinen pitsaravintola.

Paikka on hieman keskustan ulkopuolella ja siksi pitkälti vain paikallisten suosiossa, mutta ilmapiiri mitä vastaanottavin. Suuntaa siis The Bernard Shawiin nauttimaan rennoista viboista ja tapaamaan mielenkiintoisia tyyppejä.

11-12 Richmond Street S, Dublin 2

bernardshaw

Powerscourt Townhouse Centre: Vähän erilainen ostoskeskus

Dublinin kuuluisimman markkinapaikan titteli kuuluu perinteikkäälle, Euroopan vanhimmaksi tituleeratulle George’s Street Arcade -kauppahallille. Oma suosikkini on kuitenkin Powerscourt Townhouse Centre: Moderni, taiteellinen ja kaunis boutique-ostoskeskus täynnä pieniä putiikkeja. 40 liikkeen joukosta löydät muun muassa muotia, antiikkia ja koruja, sekä jokusen baarin ja ravintolankin. Tsekkaa erityisesti yläkerran Design Centre, jossa myydään paikallisten muotisuunnittelijoiden tuotoksia.

59 William Street S, Dublin 2

dublin

Tivoli Car Park: Dublinin katutaiteen helmet

Dublinista löytää paljon kiinnostavaa katutaidetta, jos vain tietää mistä hakea. Paras paikka bongata katutaiteilijoiden tuotoksia on Tivoli Car Park aivan Thomas Streetin kulmalla. Kysy vain lupa kierrellä mukavilta vartioilta, ja parkkialueen seiniltä löydät upean kokoelman alati muuttuvaa taidetta: kymmeniä näyttäviä graffiteja ja muraaleja. Jos katutaide kiinnostaa, tsekkaa myös The Bernard Shawin ympäristö!

142-143 Francis Street, Merchants Quay, Dublin 8


Eerika kirjoittaa omaa blogiaan osoitteessa www.velorous.com

Kerro kaverille!

1 ajatus aiheesta “Hipsteribaareja ja katutaidetta: 3x vinkkiä Dubliniin”

  1. Paluuviite: 7 x joulu ulkomailla – Seikkailijattaret

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top