Tyttö ulkoiluttaa kissaa hotellin edessä.

Saako hotelliin mennä kissan kanssa ja vinkit kissamaiseen hotellielämään

Kerro kaverille!

Saako kissan ottaa hotelliin? Kissojen kanssa matkatessa olemme välillä lepuuttaneet tassuja hotelleissa ja motelleissa. Yllätyksiä on ehtinyt tulla vastaan eikä kaikkeen varautumiseen mielikuvitus riitä. Olemme keränneet sen verran kommelluksia hotellimatkaamisesta, että keräsimme vinkit kissamaiseen hotellielämään.

Artikkeli sisältää mainosnlinkkejä, jotka on merkitty *.

Joskus ilma on aivan liian kuuma teltassa yöpymiseen, vettä tulee taivaalta kuin saavista tai kuukauden autossa sekä teltassa asuminen alkaa riittää koko porukalle. Silloin mennään hotelliin – tai useammin meidän porukalla motelliin.

Kissat hotellissa.

Ensin on löydettävä lemmikkejä asiakkaakseen hyväksyvä hotelli tai motelli. Hakukoneiden pet-friendlyt eivät mainostuksestaan huolimatta aina sitä ole – tai sitten eivät hyväksy kissoja. Varmin tuntuu olevan Yhdysvalloissa Motel 6, jossa yöpyessämme on naapureinamme ollut lintuja, kaneja ja koiria. Lisäksi heidän kaikki huoneet ovat karvaisten kavereiden kanssa matkaaville. Kysyin kerran uteliaisuudesta, onko heillä allergiahuoneita erikseen vai mitä he tekevät, jos asiakkaaksi tulee eläinallergikko. Vastaus oli tyly toteamus, että allergikot voivat mennä muualle. Tämä motelli on lemmikkiystävällinen!

 

Tarkista, saako hotelliin mennä kissan kanssa

Meille on useamman kerran käynyt niin, että paikan päällä todetaankin, ettei paikka hyväksy kissoja vaikka ovat lemmikkiystävällisiä eikä heidän sivuillaan erikseen mainita lajirajoituksia. Tällöin olemme saaneet aina neuvoteltua tilanteen tarjoamalla takuu summaa. Lähtiessämme rahat on aina saatu takaisin, henkilökunta on lumottu ja meidät on toivotettu tervetulleeksi uudestaan. “Me emme edelleenkään majoita kissoja, mutta Venni ja Oiva saa tulla milloin vain!”

Kissa ihailee itseään peilistä hotellin kylpyhuoneessa.

Joskus selitykset siihen, ettei paikka ota kissoja ovat olleet vähintäänkin outoja. Kerran sain kuulla selitykseksi pitkän tarinan juoposta miehestä ja hänen huojumisestaan parvekkeella. Kun hieman hämmentyneenä tarinasta kysyin, miten se liittyi paikan kissakieltoon, selvisi lopulta tarinan yhteys. Sillä juopolla miehellä oli kissa.

Kannattaa myös tarkastaa paljonko ylimääräistä paikka veloittaa lemmikeistä. Osassa paikoista ei tule ollenkaan lisämaksua, osassa tulee kerta maksu, osassa joka yölle lemmikkilisä ja välillä maksu on jokaisesta eläimestä erikseen. Kaksi yötä 50 dollarin huoneessa voi nopeasti saada reilun lisähinnan, jos 30 euron lemmikkimaksu otetaan joka eläimestä joka yöltä. Monissa paikoissa on myös rajoitus lemmikkien määrälle. Jopa kaksi voi olla liikaa, joten kannattaa varmistaa asia tai sitten valmistautua neuvottelemaan tiskillä.

Kissan kanssa matkustaminen | Kissa hotellin sängyllä.

Kuljeta hotelliin mukana kissan omia tavaroita

Kun sitten perille on päästy ja huone saatu, kannattaa tarkistaa ensin huoneen ikkunoiden ja tuuletusluukkujen olevan kiinni, kaikkien sopivasti lelua muistuttavien koriste-esineiden olevan kaapeissa ovien takana ja jos huoneessa on täydellinen raapimiseen houkutteleva antiikkituoli, kannattaa tuoli verhoilla päiväpeitolla tai vaatteilla. Eräässä paikassa kaikki hyllyt olivat täynnä miniatyyri purjeveneitä kivasti heiluvine pikkuosineen ja köysineen. Meidän seikkailijat eivät kuitenkaan koskaan mitään pahoja ole tehneet – vain koska heille ei ole annettu siihen tilaisuutta.

Mukana meillä kulkee aina tuttu turvapaikka, johon on helppo nukahtaa, vaikka huone sattuisikin olemaan vaikka vilkkaan yökerhon yläpuolella. Jos tiedossa on mahdollisesti stressaavia tilanteita, on meillä matkassa myös *naamaferonomisuihke. Suositukset esimerkiksi *tälle suihkeelle.

Kaksi kissaa takkatulen äärellä.

Kissan matkavessana meillä toimii kannellinen, muovinen säilytyslaatikko. Kansi mahdollistaa helpon pakkaamisen ja kantamisen. Vessa kannattaa muuten sijoittaa muualle kuin sille kokolattiamatolle, koska tassuissa kulkeutunut kissanhiekka ei ole mukavaa siivottavaa. Meillä matkavessa on tuttu ja käytössä varavessana kotonakin, joten kissoilla ei ole sen käytössä mitään hämmästeltävää.

Muuten meillä on teini-ikäisille kissoillemme mukana raapimislauta, ruokakupit ja leluja hurjimman menon taltuttamiseen. Herkkujen kanssa leikitty aarteen etsintä on yksi Vennin ja Oivan lempileikeistä uudessa paikassa. Mukana kulkee myös kevythäkki, koska osa hotelleista vaatii eläimien kanssa majoittuvilta häkin mukanaolon. Käytössä häkkiä ei ole kyllä vielä tarvittu, mutta ehkä sekin päivä vielä eteen tulee.

Suositus esimerkiksi *tälle tyylikkäälle häkille.

Kaksi kissaa käpertyneenä hotellin sängyllä.

Viime kuun vietimme San Diegossa. Perheemme eläinlääkäri matkasi sinne laulelemaan tuutulauluja leijonille ja kirahveille. Koska pieni perheemme tykkää jakaa kaikki seikkailut, matkasimme Vennin ja Oivan kanssa heti kun töiltäni pääsin ihmettelemään rantaelämää ja sikäläisiä luonnonpuistoja. Majoituimme rantojen pikku hotelleissa huokeaan hintaan, koska seurasimme hakukoneiden tarjouksia. Jos matkaat sesonkiaikaan, kannattaa varata majoitus ajoissa, muuten päivää ennen otetut tarjoukset tuovat selvää säästöä.

 

Lemmikkitarvikkeet

Leppoisia matkoja!

Lue myös: Kissan matkapahoinvointi – Vinkit mukavampaan matkantekoon ja Kissan ulkoilu – Miten onnistuu sisäkissan ulkoilutus

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top