Ateena hieno hotelli.

Hotellivinkki Ateenaan: Coco Mat Hotel

Missä yöpyä Ateenassa? Mikä on hyvä hotelli Kreikan pääkaupungissa? Coco Mat Hotel on laatutietoisen matkailijan valinta.

Ystäväni kysyvät usein minulta, mistä löytää hyvä hotelli Ateenasta. Nyt syksyllä asuessani Ateenassa, olen tehnyt tutkimusta hotellitarjonnasta. Kaupungissa on yli 600 hotellia, joten aivan helppoa ei ole löytää mieleistään. Yksi suosikkini on Kolonakissa sijaitseva Coco Mat Hotel. Kolonaki kaupunginosana vastaa Helsingin Ullanlinnaa. Sen kadut ovat kauniit, hyvin hoidetut, butiikit huippuluokkaa, paljon kreikkalaisten ja ulkomaisten vaatesuunnittelijoiden kauppoja, ja se on samalla täynnä ihania kahviloita ja ravintoloita. Kulman takaa löytyy niin Syntagma, kaupungin keskeisin keskusta ja Plaka, jossa sijaitsee Akropolis.

coco mat hotel

hotelli ateena

Hotellien hintataso Ateenassa

Ateenassa hotellien hinnat ovat 100-250 euron väliltä. Toki edullisempiakin löytyy, mutta niiden taso ja sijainti vaihtelevat kovasti. Sen vuoksi Coco Mat Hotel Kolonakissa on löytö. Peruuttamattoman yhden hengen huoneen saa 125 eurolla, peruutettavan 140 euron hinnalla per yö.

Coco Mat Hotel – loistava hotellivaihtoehto laatutietoiselle

Hotelli on aivan Kolonakin keskellä lähellä Lycabettuksen kukkulaa. Aamun voi hyvin aloittaa kipuamalla kuntoillen kukkulan laelle, jolta avautuu upea näkymä merelle asti. Coco Mat on kreikkalainen yritys, joka myy muun muassa tyynyjä, peittoja, patjoja, sekä huonekaluja. Kauppa sijaitsee hotelliin sisääntultaessa. Tilanne olisi sama kuin Artekin liikkeen yläpuolelle olisi rakennettu hotelli, jossa asiakkaat voisivat nauttia Artekin muotoilusta hotellihuoneissaan. Coco Matin tyylikkäissä hotellihuoneissa kohtaa niin paksun ja houkuttelevan sängyn, että siinä on aivan mahdotonta nukkua huonosti. Aamulla tekee mieli joogata, eikä aamuvilkas kaupunki häiritse vieressä lainkaan. Hotellin kattoterassilta on unohtumaton näky yli Ateenan. Aamiaisen pääsee nauttimaan rakennuksen hyvin designattuun alakertaan.

Lukuvinkki: Ateenan lumoavat kukkulat

breakfast

hotelli ateena

Hotelliin astuessa on hieman hämmentynyt olo, kun astuisi vain kauppaan hotellin sijasta, mutta nopeasti löytyy hotellin reception ystävällisten työntekijöiden ohjatessa sinne. Hotelli/kaupan edestä saa lainaan polkupyöriä. Pyöräily tosin mäkisessä maastossa on melkoinen haaste. Kävellen pääsee helpommin ja turvallisemmin tutustumaan kaikkiin merkittäviin nähtävyyksiin kaupungissa. Metro löytyy myös lyhyen kävelymatkan päästä. Jos haluaa syödä edullisesti, voi Kolonakin sijasta kävellä helposti Monastirakin, Plakan ja Syntagman kaduille, joissa ravintolat ovat huomattavasti edullisempia.

boulevard suite 2

_DSC3879

Ystäväni, tässä erinomainen vaihtoehto Ateena vierailuun varsinkin, jos tulet yksin tai kaksin, tykkäät asua keskellä kaupunkia ja haluat tuntea samalla olevasi osa sitä. Lapsiperheitä hotellissa vierailee myös, mutta aivan pienten kanssa matkaaville en kuitenkaan välttämättä suosittele, erityisesti, jos olet tottunut Kreikan rantakohteiden hotellitarjontaan uima-altaineen. Myös mäkinen maasto on haaste lastenrattaiden kanssa kulkeville. Hotelli sopii myös hyvin niille, jotka jatkavat matkaa kaupungista saarille. Aikaiset aamutaksit vievät helposti ja nopeasti kaupungista suoraan Pireukseen hintaan 35 euroa. Samalla olet voinut nauttia hetken Ateenan parhaista puolista.

Varaa hotelli ja tutustu hintoihin *tästä.

 

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top