Inspiroidu näistä reissunaisista!

Kerro kaverille!

Esittelemme teille kuukausittain yhden reissunaisen eli seikkailijattaren. Naisen, joka matkustaa ennakkoluulottomasti lähellä ja kaukana ja joka on tarinoillaan onnistunut inspiroimaan monia. Tutustu kaikkiin tähän asti esittelemiimme seikkailijattariin ja inspiroidu!

Moni tuntee nimeltä maailman kaukaisimpiakin kolkkia tutkineita suomalaisia seikkailijoita Madventuresin seikkailijoista Armaniin ja Veikka Gustafssoniin sekä Pata Degermaniin, mutta harva osaa nimetä seikkailijattaria, joiden tarinoiden ei kuuluisi jäädä yhtään tunnettujen seikkailijoiden tarinoiden jalkoihin. Yksi nimeltä mainittava seikkailijatar ja uran uurtaja on ehdottomasti Helinä Rautavaara, mutta kuinka paljon tunnet muita maailmanmatkaajanaisia?

Haluammekin Kuukauden seikkailijatar -palstalla nostaa teille Seikkailijattaret-yhteisön inspiroivien reissunaisten tarinoita ja nostaa nämä upeat seikkailijanaiset jalustalle. Kenties löydät heistä hengenheimolaisen? Kenties tiedät myös jonkun, jonka tarinan haluaisit ehdottomasti lukea Kuukauden seikkailijatar-palstaltamme? Meille saa aina vinkata!

Ja muistakaa, että jokainen voi olla oman elämänsä seikkailijatar. Tämä ei ole kilpajuoksua ja jokainen tallaa omalla tavallaan, jokainen on seikkailijatar jo poistuessaan omalta mukavuusalueeltaan. Inspiroidaan ja inspiroidutaan!

Suomalaisia reissunaisia

 

Kuukauden seikkailijatar Anneli

Anneli Väisänen

Anneli on kieltenopettaja, joka on kolunnut planeettaa ristiin rastiin ja bongannut suuren osan maailman eksoottisista eläinlajeista omassa elinympäristössään.

”Matkakohteina ovat ympäri maailmaa usein kansallispuistot ja maailmanperintökohteet sekä kummalliset paikat, joissa elelee ihmeellisiä eläimiä. Eläimet etsii ja löytää maailman paras matkakumppanini jo kohta 28 vuoden ajan, lyömätön reissujen ideoija ja suunnittelija, mieheni Rauno. Olemme tehneet yhdessä kolmisen sataa ulkomaanmatkaa.”

Lue Annelin tarina täältä.

 

Helmikuun seikkailijatar on Hanna Ahokoivu.

Hanna Ahokoivu

Hanna on inspiroiva maailmanmatkaaja, joka sulautuu luontevasti kulttuuriin kuin kulttuuriin. 35-vuotias sairaanhoitaja ja klinikkaeläinhoitaja, joka on matkustanut myös lemmikkiensä kanssa pitkin maailmaa. Tällä hetkellä koti löytyy Yhdysvalloista, vaikka se on ollut myös muun muassa Ghanassa. Jääkaappinsa, kukkaronsa ja matkansa Hanna jakaa miehen ja kolmen kissan kanssa‏.

”Nykyisin matkustamme mieheni kanssa mielellään paikkoihin, joissa emme ole vielä käyneet, ja joissa on jokin luonto- tai maailmanperintökohde. Eläinlääkärimieheni ja minut saa helposti mukaan päivävaelluksille Afrikan sumuisille vuorille, kun kohteena on vuorigorillalauman näkeminen omassa ympäristössään tai melomaan kajakilla hyytävään kylmyyteen, kun on luvassa koiravaljakkoajelu Huippuvuorten jäätiköillä. Minä olen meistä se suunnittelija ja kasaan matkat niin, että joka päivälle on yksi juttu ja sen ympärillä riittävästi aikaa sattumille ja kokemuksille.”

Lue Hannan haastattelu täältä.

 

Anna Laitinen

Anna on Suomen menestynein naiskiipeilijä sekä köysikiipeilyssä että boulderissa. Suomessa häntä pitävät vain maantieteen opinnot sekä työ Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevalla Kiipeilyareenalla, mutta työksi muuttunut intohimo ja yhdysvaltalainen poikaystävä vievät maailmalle aina kun mahdollista.

”Taitavuorilla ilmassa oli taikaa. Tutkiskelin kaikkea ympärillä tapahtuvaa kaikki aistit valppaina. Tutkijoiden mukana oleminen mahdollisti pääsyn paikkoihin, jonne en muuten olisi tajunnut mennä. Ihmiset, joita tapasin olivat onnellisimpia ja avuliaimpia ihmisiä, joita olen koskaan kohdannut.”

Lue Annan koko haastattelu täältä.

 

Pia Asikainen

Pia Asikainen

Pia kiertää maailmaa sekä työnsä että harrastustensa puolesta jo toista vuosikymmentä. Suomessa hänet tunnetaan muun muassa Liquid Sisters -bändin kitaristina ja Sohvasurffaajat-tv-sarjan ohjaajana. Viimeksi seikkailijatar on valloittanut Suomea, kesällä ilmestyvän Liftarit-sarjan puitteissa.

”Unohtumattomimmat seikkailut ovat olleet molemmat Sohvasurffaajat-sarjan kuvausreissut. Niillä tapahtui niin paljon ja nopeasti. Reissasimme noin kuukaudessa kuudessa maassa, yövyimme paikallisten kodeissa, käytimme pääsääntöisesti julkista liikennettä ja kaiken lisäksi teimme siitä ohjelmaa. Rakastan olla tien päällä. Se on minulle jotenkin luonnollinen olotila, jossa tunnen olevani kotonani.”

Lue Pian koko haastattelu täältä.

 

Sija Kyytinen

Silja Kyytinen

Silja Kyytinen on maailmalla ristiin rastiin seikkaillut, omien sanojensa mukaan keski-ikäistynyt seikkailijatar, joka on heittäytynyt hetkiin – vaarankin uhalla. Milloin yöpaikaksi on valikoitunut bordellisravintola ja milloin liftikyyti irtoaa entiseltä asekauppiaalta. Hyvä tuuri on onneksi kulkenut matkassa aina mukana!

”Liftasimme panamalaisen rekkakuskin kyydissä Väli-Amerikan halki. Ihmettelimme, miksi mies vaikutti niin säikyltä ja vainoharhaiselta, kunnes jonkin aikaa matkattuamme kävi ilmi, että hän oli entinen aseiden salakuljettaja ja pelkäsi henkensä edestä, koska tiesi liikaa. Matkustimme monta yötä ja päivää miehen kyydissä ja opimme yhtä ja toista hänen elämästään ja salakuljettajan ammatista. Kun saavuimme Panamaan, mies majoitti meidät kotiinsa, vei meidän kirkkoonsa (salakuljettajan uran jälkeen hän oli tullut uskoon) ja esitteli muun muassa entisen asekätkön talonsa alta.”

Lue Siljan tarina täältä.

 

anna minkkinen

Anna Minkkinen

Anna Minkkinen on ratsujousiampuja, joka on hurjan harrastuksensa kautta kolunnut jo maailman monet kolkat.

”Matkoilla menen usein sellaiseen melko pelottomaan mielentilaan, koska haluan seikkailla ja kokea uutta. Sellaiset asiat, jotka tavallisesti pelottaisivat, eivät matkalla pelotakaan niin paljon. Kuitenkin aika usein huomaan esimerkiksi miettiväni tarkkaan mitä syön, koska olen melko herkkävatsainen ja pelkään niinkin arkista asiaa, kuin että vatsatauti pilaisi reissuni.”

Tutustu Annan tarinaan täällä.

 

Eeva Mäkinen

Eeva Mäkinen

Eeva löysi Suomen kauneuden vasta maailmalla matkaamisen jälkeen. Eevan sielu lepää luonnossa ja eräoppaaksi kouluttautunut reissunainen ikuistaa hetkiä luonnossa upeiksi kuviksi.

”Viime juhannuksena lähdin viiden päivän vaellukselle Sarekin kansallispuistoon, jossa keli voi olla todella arvaamaton. Juhannuksen ajalle sattui upea aurinkoinen sää ilman tuulen virettäkään, joten päätin kantaa teltan ylös Skiefren päälle ja yöpyä siellä. Illalla jännitti todella paljon, tulisiko kaukana horisontissa kasvava pilvimassa lähemmäs, mutta ei tullut. Skiefren päältä maisema on mielestäni yksi hienoimmista koko maailmassa, joten nukkuminen siellä kruunasi reissun ja jäi kyllä ikuisiksi ajoiksi mieleen yhtenä kauneimmista öistä.”

Lue Eevan haastattelu täällä.

 

henna länsipää

 

Henna Länsipää

Henna on inspiroiva nainen, joka ajaa vaaleanpunaisella hippibussillaan. Levoton sielu on rauhoittunut ja juuret ovat työntyneet Helsingin maaperään. Maailma kulkee aina matkassa mukana ja usko intuitioon on kova.

”Muistoihin ovat jääneet myös rakkaustarinat. Niitä kohtaamisia, kun vetovoima on ihan tähtitieteellistä. Olin mennyt Hichgatheringiin Bulgariaan. Siellä tapasin ranskalaisen miehen. Vietimme ihanaa aikaa ja myös yhdessä liftasimme Bulgariasta Istanbuliin, matka aloitettiin avoauton kyydissä elämänilo taivaissa. Vaikka rakkaustarina ei kestänytkään kuin perille asti, se on jäänyt muistoksi siitä, että maailmassa on mahtavia ihmisiä, ihania (joskus hyvin lyhyitä) rakkaustarinoita. Olen kiitollinen kaikesta.”

Lue Hennan haastattelu täällä.

 

eerika leino

Eerika Leino

Eerika on värejä, kuoseja ja elämyksiä rakastava nainen. Hän on kosmopoliitti maailmankansalainen ja ikuinen haahuilija toteuttaa unelmiaan, pienelläkin budjetilla ja pyöräili juuri maailman halki.

”Jalkaani on tatuoitu ‘pourquoi pas?’ eli ranskaksi: miksi ei? Otin sen 19-vuotiaana asuessani Ranskassa. Lausahdus muistuttaa minua siitä, miten tahdon elää: uskaltaen ja katumatta, rikkoen rajoja, seuraten vaistoani. Kyseenalaistaen sen, mitä ihmisen täytyy tehdä ja miten asioiden kuuluu olla. Pourquoi pas merkitsee minulle myös vapautta ja sitä, ettei tämä kaikki nyt niin vakavaa ole. Elämä on seikkailu.”

Tutustu Eerikan tarinaan täällä.

 

meri mort

Meri Mort

Meri on inspiroiva matkanainen ja joogaohjaaja, joka nauttii liikkeestä, leikistä ja luovuudesta, eikä muista vierailemiensa paikkojen nimiä.

”En yleensä juuri pelkää mitään, mutta en myöskään ota turhia riskejä. Viimeksi kun olimme Mexico Cityssä, sain ihmeellisen pelko-kohtauksen vaikka puisto missä oltiin oli todella suloinen ja paikalliset ulkoiluttivat siellä koiria. Mieheni ihmetteli, mikä minuun meni. Olen vuosien varrella muuttunut herkemmäksi ja olen erityisen tarkka viboista, mitä ympärilläni on. Onneksi olen intuitiivinen tyyppi, joten mitään erityisen pahaa ei ole sattunut.”

Lue Merin haastattelu täällä.

 

sanna kalmari

Sanna Kalmari

Sähköpyörätuolin kanssa maailmaa valloittava Sanna näyttää, että unelmaa voi aina seurata.

”Ennen matkaa käyn aina mielessäni läpi kauhuskenaariot siitä, että avustajani sairastuisi tai loukkaantuisi matkalla niin pahasti, ettei pystyisi tekemään työtään tai sähköpyörätuolini hajoaisi, eikä ratkaisua löytyisi. Nuo molemmat tarkoittaisivat minulle täyttä toimintakyvyn menetystä, sillä tarvitsen apua kaikissa asioissa ympäri vuorokauden, enkä pysty liikkumaan yhtään ilman sähköpyörätuoliani. Ne ajatukset pelottavat aina ennakkoon, mutta unohtuvat onneksi matkalla, jossa yleensä en pelkää. Paitsi liian lähelle tulevia lintuja, joita pelkään kotonakin.”

Lue Sannan haastattelu täällä.

 

Marinella Himari Nepalissa.

Marinella Himari

Marinella on pohjoiseen päätynyt eräkirjailija ja kalastaja, jonka sydän sykkii Suomen luonnolle.

”Kirjoitan blogissani Suomen ja Pohjoismaiden (myös maailman) luontokohteista mutta ennen kaikkea omien unelmien tavoittelusta. “Mitä tehtäis, jos ei pelättäis?” on mantra, jota olen kantanut mukanani jo vuosien ajan: Se muistuttaa minua siitä, että suurin haastajani on oma kuvajaiseni. En ole koskaan kokenut kilpailevani kenenkään kanssa, ainoastaan itseäni eli omia pelkojani vastaan.”

Tutustu Marinellan tarinaan täällä.

 

Sini-Maria Limnell

Kuukauden seikkailijatar, Sini-Maria Limnell, on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin monitoiminainen. Elämässä tapahtuneiden muutosten myötä alkoi maailma kutsua häntä muutama vuosi sitten pelkän matkustelun sijasta isompaan seikkailuun. Sini-Maria luopui omasta kampaamosta Tampereella, laittoi kotinsa vuokralle ja siirsi hyvinvointiosaamisensa yrittäjyydeksi verkkoon.

”On erittäin harvinaista, että pelkäisin jotain. Luotan täysin siihen, että elämä kantaa ja kaikki mitä pitää tapahtua tapahtuu minulle harmonisella tavalla.”

Lue lisää Sini-Mariasta täältä.

 

Vietnamin maisemat j aasian matkavinkit

Anna Papillo

Anna on Lappeenrannasta maailmalle muuttolinnun tavoin muuttanut seikkailijatar, joka elää modernin nomadin unelmaelämää, tukikohtanaan Australia ja leikkikenttänään koko maailma.

”Matkailu on opettanut, kuinka kulttuurisidonnainen ihmisten maailmankuva on. Eri kulttuureihin tutustuminen on opettanut empatiaa ja auttanut näkemään maailmaa uudesta perspektiivistä. Oman kulttuurinsa sisällä ihmiset elävät kuin kuplassa omassa maailmassaan.”

Lue lisää Annan tarinasta täällä.

 

Emilia Rodriguez

Marraskuun seikkailijatar on parhaillaan Keniassa vapaaehtoistöissä oleva Emilia. Emilian mielestä maailman paras paikka on kotona, mutta hän haluaa silti laajentaa maailmaansa olemalla rohkea ja seikkailemalla tasaisin väliajoin.

”Kenian soolomatkani aikana olen alkanut pelätä minulle yleensä vierasta asiaa: yksinäisyyttä. Välillä on raskasta olla pitkäkestoisesti uudessa ympäristössä, jossa kukaan ihminen ei tunne minua kunnolla ja vastaavasti minä en tunne muita kunnolla.”

Lue Emiliasta lisää täältä.

 

Victoria Valetutti on hyvinvointiohjaaja, joka on matkustellut paljon.

Victoria Valetutti

Tammikuun seikkailijatar on juuri maailmalta vuosien jälkeen palannut Victoria Valetutti. Koti oli vielä hetki sitten Uudessa-Seelannissa, nyt hyvinvointialalla toimiva Victoria yrittää asettua vuosien jälkeen Suomeen montaa kokemusta rikkaampana.

”Matkustan kevyesti, ja mielestäni on ihanaa löytää pieniä paikallisia helmiä. Silloin myös tuntuu, että saa oikeasti kokea paikan. Joskus taas elämys luksushotellissa tuntuu tarpeelliselta.”

Tutustu Victoriaan tässä jutussa.

 

Karoliina Omanin autiomaassa

Karoliina

Helmikuun seikkailijatar, Karoliina, tutustui sattumusten kautta omanilaisiin, joiden luokse hän matkusti viimeisimmällä reissullaan. Avoimella mielellä kulkeva Karoliina tunnelmoi hetkiä tässä ja nyt sekä jättää tilaa mahdollisille suunnanmuutoksille, jos siltä tuntuu.

”Matkailu on opettanut minulle itseluottamusta. Sitä, että rohkeaksi tullaan menemällä tilanteisiin, joissa on pakko opetella rohkeutta. Se on opettanut katsomaan ihmisiä ensisijaisesti ihmisinä, ei jonkun ryhmän edustajina.”

Lue Karoliinan tarina täältä.

 

eeva ojalehto

Eeva Ojalehto

Huhtikuun seikkailijatar on nainen, joka matkusti maailman ympäri arvostaakseen Suomen ja kotikuntansa kauneutta. Eeva Ojalehto on luontoa arvostava nainen, joka luottaa onnen olevan juuri siellä, missä kukin itsekin on. Tutustu Eevaan lisää ja inspiroidu.

”Pelkään harvoin. Luotan intuitiooni. Aistin herkästi ympäristöjä ja ihmisiä. Intuitio kertoo myös, milloin olen jollakin tavalla vaarassa ja ohjaa tekemään viisaita ratkaisuja.”

Tutustu Eevan tarinaan täällä.

 

Viola Wallenius Keniassa

Viola Wallenius

Viola Wallenius on Keniassa asuva seikkailijatar, jonka arki Suomessa muuttui vapaaehtoistyöjakson kautta elämäksi pienessä kyläyhteisössä, jossa ydinperheeseen kuuluu miehen lisäksi kahdeksan orpolasta. Elämä on opettanut luottamaan intuitioon ja pyrkimään olemaan se muutos, jota elämässä itsekin toivoo.

”Rakastan kulttuureja ja niihin uppoutumista. Minulle on tärkeää päästä mahdollisimman lähelle paikallista arkea ja elämää. Viime vuodet matkani ovat keskittyneet jollain tapaa hyvän tekemiseen ja vapaaehtoistyöhön.”

Lue Violan tarina täältä.

 

julia silverio

Julia Silverio

Kesäkuun seikkailijattaressa, Julia Silveriossa, yhdistyy Havannan katujen lämpö ja Inarin rauha. Intuitio vie Julian oikeisiin paikkoihin ja arvoista ihmisoikeudet ja oikeudenmukaisuus ovat matkailija-Juliankin maailmassa ne tärkeimmät.

”Pitkään asuessani muualla, pelkäsin yksinäisyyttä ja ymmärryksen puutetta. Välillä omien toimintatapojen suomalaisuus ja niiden ainainen selitteleminen tai ihmettely saattaa tuntua raskaalta; kun vaikka haluaisi olla vaan hiljaa seurassa.”

Lue Julian tarina täältä.

 

Sandra Pesonen

Kuukauden seikkailijatar Sandra on matkoilla huomannut, miten rohkeus voi löytyä siitä, että uskaltaa kohdata pelkonsa. Oman mukavuusalueen ulkopuolelle astuminen on laajentanut maailmankuvaa ja kuljettanut Sandran aina tulivuoren huipulle asti.

”Matkailijana olen todellakin seikkailija ja löydän itseni usein paikoista, joihin päästäkseni minun on täytynyt nähdä vaivaa. Jo pelkästään matkanteko varsinaiseen kohteeseen on usein kasvattanut minua, ja ne pelottavimmatkin hetket tehneet minusta rohkeamman.”

Lue Sandran tarina täältä.

 

ulla räsänen

Ulla Räsänen

Ulla Räsäsen entinen ura oli kaupallisessa maailmassa, nykyään luontoyhteys on kaikki kaikessa. Tämä Seikkailijatar on kuin kotonaan sekä Afrikan mantereen savanneilla että Suomen metsissä ja on saanut katsoa jopa leijonaa silmästä silmään.

”Aluksi puoleksi vuodeksi suunniteltu matka venähti kahdeksi vuodeksi ja jatkui Sambiasta naapurimaa Malawiin, jonne ehdin juurtua. Perhesyistä jouduin palaamaan Suomeen viime vuoden keväänä, päätin samalla opiskella jotain ja valmistuin lokakuussa luontoyhteysohjaajaksi.”

Lue Ullan tarina täältä.

 

Eira Talka

Eira Talka matkusti ennen adrenaalin perässä. Hän valloitti vuoria ja ylitti itseään. Tilalle tuli tarve ymmärtää kulttuureja ja paikkoja paremmin. Nyt seikkailut ovat siirtyneet kaukomaiden sijaan kotiin, jossa elämän kenties suurin seikkailu on hiljattain alkanut: seikkailu pienen pojan äitinä.

”Matkailun syvällisempi puoli on korostunut kolmekymppisenä muun muassa Namibiassa asuessa, opintomatkalla Kenian slummeissa ja Ugandan pakolaisleireillä.”

Lue Eiran haastattelu täältä.

 

Reissunainen Heidi Nummi Lapissa.

Heidi Nummi

Heidi Nummi on hitaasti matkustava seikkailijatar, joka pyrkii matkoillaan toimivan eettisesti. Heidille pikamatkustaminen on yhtä sielutonta kuin pikaruoka ja hän etsiikin matkoilta syvempää merkitystä.

”Pikamatkustaminen on yhtä valjua ja sielutonta kuin pikaruokakin. Se ei ravitse, ei syvällä ja tyydyttävällä tavalla.”

Lue Heidin haastattelu täältä.

 

Reissunainen Margherita Zilliacus Afrikassa.

Margherita Zilliacus

Margherita Zilliacus on eläköitynyt kansalaisaktivisti ja feministi, joka aloitti itsenäisen matkailun 50-vuotiaana ja antoi rakkauden lupauksen Afrikalle.

”Matkailu tulee muuttumaan aika lailla – luulisin ja toivon niin. Emme voi jatkaa niin kuin olemme eläneet. Olisi hyvä, että jos ihmiset kävisivät matkoilla, he viipyisivät pidempään, käyttäisivät paikallisia palveluja, tutustuisivat enemmän paikalliseen kulttuuriin. Sellainen matkailu antaa perspektiiviä, ja opettaa paljon maailmasta.”

Lue Margheritan haastattelu täältä.


Vinkki: Olemme esitelleet myös muutamia inspiroivia seikkailijoita, joiden haastattelut voi lukea täältä.

Kerro kaverille!

4 ajatusta aiheesta “Inspiroidu näistä reissunaisista!”

  1. Paluuviite: Kuka oli Helinä Rautavaara, seikkailujen kuningatar? – Seikkailijattaret

  2. Paluuviite: Mikä Seikkailijattaret? – Seikkailijattaret

  3. Paluuviite: Susanna Wendelin valloittaa maailmaa long board allaan ja kitara olallaan

  4. Paluuviite: Viola Wallenius elää arkeaan Keniassa, mutta palaa aina Suomeen – Seikkailijattaret

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.