Kuukauden Seikkailijattaret -kooste

Esittelemme teille joka kuukausi yhden seikkailijattaren. Naisen, joka matkustaa ennakkoluulottomasti lähellä ja kaukana. Tutustu kaikkiin esittelemiimme seikkailijattariin tässä jutussa.

 

 

Anneli Väisänen

 “Matkakohteina ovat ympäri maailmaa usein kansallispuistot ja maailmanperintökohteet sekä kummalliset paikat, joissa elelee ihmeellisiä eläimiä. Eläimet etsii ja löytää maailman paras matkakumppanini jo kohta 28 vuoden ajan, lyömätön reissujen ideoija ja suunnittelija, mieheni Rauno. Olemme tehneet yhdessä kolmisen sataa ulkomaanmatkaa.”

 

Hanna Ahokoivu

 “Nykyisin matkustamme mieheni kanssa mielellään paikkoihin, joissa emme ole vielä käyneet, ja joissa on jokin luonto- tai maailmanperintökohde. Eläinlääkärimieheni ja minut saa helposti mukaan päivävaelluksille Afrikan sumuisille vuorille, kun kohteena on vuorigorillalauman näkeminen omassa ympäristössään tai melomaan kajakilla hyytävään kylmyyteen, kun on luvassa koiravaljakkoajelu Huippuvuorten jäätiköillä. Minä olen meistä se suunnittelija ja kasaan matkat niin, että joka päivälle on yksi juttu ja sen ympärillä riittävästi aikaa sattumille ja kokemuksille.”

 

Anna Laitinen

Anna Laitinen on Suomen menestynein naiskiipeilijä sekä köysikiipeilyssä että boulderissa. Suomessa häntä pitävät vain maantieteen opinnot sekä työ Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevalla Kiipeilyareenalla, mutta työksi muuttunut intohimo ja yhdysvaltalainen poikaystävä vievät maailmalle aina kun mahdollista.

 

Pia Asikainen

“Unohtumattomimmat seikkailut ovat olleet molemmat Sohvasurffaajat-sarjan kuvausreissut. Niillä tapahtui niin paljon ja nopeasti. Reissasimme noin kuukaudessa kuudessa maassa, yövyimme paikallisten kodeissa, käytimme pääsääntöisesti julkista liikennettä ja kaiken lisäksi teimme siitä ohjelmaa. Rakastan olla tien päällä. Se on minulle jotenkin luonnollinen olotila, jossa tunnen olevani kotonani.”

 

Silja Kyytinen

“Liftasimme panamalaisen rekkakuskin kyydissä Väli-Amerikan halki. Ihmettelimme, miksi mies vaikutti niin säikyltä ja vainoharhaiselta, kunnes jonkin aikaa matkattuamme kävi ilmi, että hän oli entinen aseiden salakuljettaja ja pelkäsi henkensä edestä, koska tiesi liikaa. Matkustimme monta yötä ja päivää miehen kyydissä ja opimme yhtä ja toista hänen elämästään ja salakuljettajan ammatista. Kun saavuimme Panamaan, mies majoitti meidät kotiinsa, vei meidän kirkkoonsa (salakuljettajan uran jälkeen hän oli tullut uskoon) ja esitteli muun muassa entisen asekätkön talonsa alta.”

 

Anna Minkkinen

“Matkoilla menen usein sellaiseen melko pelottomaan mielentilaan, koska haluan seikkailla ja kokea uutta. Sellaiset asiat, jotka tavallisesti pelottaisivat, eivät matkalla pelotakaan niin paljon. Kuitenkin aika usein huomaan esimerkiksi miettiväni tarkkaan mitä syön, koska olen melko herkkävatsainen ja pelkään niinkin arkista asiaa, kuin että vatsatauti pilaisi reissuni.”

Eeva Mäkinen

Eeva Mäkinen

“Viime juhannuksena lähdin viiden päivän vaellukselle Sarekin kansallispuistoon, jossa keli voi olla todella arvaamaton. Juhannuksen ajalle sattui upea aurinkoinen sää ilman tuulen virettäkään, joten päätin kantaa teltan ylös Skiefren päälle ja yöpyä siellä. Illalla jännitti todella paljon, tulisiko kaukana horisontissa kasvava pilvimassa lähemmäs, mutta ei tullut. Skiefren päältä maisema on mielestäni yksi hienoimmista koko maailmassa, joten nukkuminen siellä kruunasi reissun ja jäi kyllä ikuisiksi ajoiksi mieleen yhtenä kauneimmista öistä.”

 

Henna Länsipää

 

Henna Länsipää

“Muistoihin ovat jääneet myös rakkaustarinat. Niitä kohtaamisia, kun vetovoima on ihan tähtitieteellistä. Olin mennyt Hichgatheringiin Bulgariaan. Siellä tapasin ranskalaisen miehen. Vietimme ihanaa aikaa ja myös yhdessä liftasimme Bulgariasta Istanbuliin, matka aloitettiin avoauton kyydissä elämänilo taivaissa. Vaikka rakkaustarina ei kestänytkään kuin perille asti, se on jäänyt muistoksi siitä, että maailmassa on mahtavia ihmisiä, ihania (joskus hyvin lyhyitä) rakkaustarinoita. Olen kiitollinen kaikesta.”

 

Eerika Leino pyöräilee Aasian läpi.

Eerika Leino

“Jalkaani on tatuoitu ‘pourquoi pas?’ eli ranskaksi: miksi ei? Otin sen 19-vuotiaana asuessani Ranskassa. Lausahdus muistuttaa minua siitä, miten tahdon elää: uskaltaen ja katumatta, rikkoen rajoja, seuraten vaistoani. Kyseenalaistaen sen, mitä ihmisen täytyy tehdä ja miten asioiden kuuluu olla. Pourquoi pas merkitsee minulle myös vapautta ja sitä, ettei tämä kaikki nyt niin vakavaa ole. Elämä on seikkailu.”

 

Meri Mort.

Meri Mort

“En yleensä juuri pelkää mitään, mutta en myöskään ota turhia riskejä. Viimeksi kun olimme Mexico Cityssä, sain ihmeellisen pelko-kohtauksen vaikka puisto missä oltiin oli todella suloinen ja paikalliset ulkoiluttivat siellä koiria. Mieheni ihmetteli, mikä minuun meni. Olen vuosien varrella muuttunut herkemmäksi ja olen erityisen tarkka viboista, mitä ympärilläni on. Onneksi olen intuitiivinen tyyppi, joten mitään erityisen pahaa ei ole sattunut.”

 

Sanna Kalmari

Sanna Kalmari

“Ennen matkaa käyn aina mielessäni läpi kauhuskenaariot siitä, että avustajani sairastuisi tai loukkaantuisi matkalla niin pahasti, ettei pystyisi tekemään työtään tai sähköpyörätuolini hajoaisi, eikä ratkaisua löytyisi. Nuo molemmat tarkoittaisivat minulle täyttä toimintakyvyn menetystä, sillä tarvitsen apua kaikissa asioissa ympäri vuorokauden, enkä pysty liikkumaan yhtään ilman sähköpyörätuoliani. Ne ajatukset pelottavat aina ennakkoon, mutta unohtuvat onneksi matkalla, jossa yleensä en pelkää. Paitsi liian lähelle tulevia lintuja, joita pelkään kotonakin.”

 

Marinella Himari

“Kirjoitan blogissani Suomen ja Pohjoismaiden (myös maailman) luontokohteista mutta ennen kaikkea omien unelmien tavoittelusta. “Mitä tehtäis, jos ei pelättäis?” on mantra, jota olen kantanut mukanani jo vuosien ajan: Se muistuttaa minua siitä, että suurin haastajani on oma kuvajaiseni. En ole koskaan kokenut kilpailevani kenenkään kanssa, ainoastaan itseäni eli omia pelkojani vastaan.”

Seikkailijattaret

Seikkailijattaret on matkaileville naisille suunnattu kollektiivinen media ja matkailevien naisten yhteisö. Inspiroi ja inspiroidu.

2 Comments

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

EDELLINEN SEIKKAILU

3 x kiinnostava majapaikka luontoystävän Suomessa

SEURAAVA SEIKKAILU

5x maailmalle kotoa käsin