kohtaamiset

Jokainen kohtaaminen on kullanarvoinen tilaisuus

Ihmiset eivät tule tiellemme sattumalta. Jokainen uusi tuttavuus on kuin tarjottimelle asetettu tilaisuus oppia jotakin uutta joko omasta itsestä tai ympäröivästä maailmasta.

Kohtaamme ihmisiä päivittäin. He seisovat edessämme ruokakaupan kassajonossa tai hyppäävät samaan bussiin. He kävelevät vastaamme hiljaisella kadulla ja he hymyilevät ujosti ravintolan nurkasta. Arjessa uusille ihmisille ei tule aina annettua tilaisuutta, kiire vie voiton. Ohitamme mahdollisuudet kauniisiin kohtaamisiin, elämässämme on jo tarpeeksi ihmisiä.

Matkoilla kohtaamiset sen sijaan ovat kultaakin kalliimpia. Etenkin yksin reissatessa olen huomannut, kuinka upeita ihmisiä maa päällään kantaa. Saan kutsuja koteihin, saan apua kysyttäessä ja löydän mielenkiintoista seuraa kaikkialla, minne menen.

Jokaisella on oma tarina kerrottavaan ja jokaisen kanssa keskustelu kulkee omaa rataansa. Koskaan ei voi tietää, minne keskustelu vie ja mitä siitä seuraa. Tässä odottamattomuudessa ja pienissä, jaetuissa hetkissä, piilee koko homman kauneus.

Voimme oppia suuresti tiellemme tulevista tilaisuuksista, kohtaamisiltamme ihmisiltä. He opettavat meille vieraista kulttuureista ja arkipäivän ihmeistä. Usein tuntuu jopa, että jotkut kohtaamistamme ihmisistä ovat jo entuudestaan tuttuja, sukulaissieluja.  Jostakin selittämättömästä syystä tuntuu myös, että usein juuri oikeat ihmiset tulevat tiellemme juuri oikeilla hetkillä.

Se saattaa olla majatalon isäntä, joka osaa kertoa vastauksen juuri sillä hetkellä mieltäsi vaivaavaan kysymykseen. Se voi olla sukelluskurssin toveri, joka on juuri toteuttamassa sinunkin suurta unelmaasi maailmanympärimatkasta. Unelmaa, jota itse yrität unohtaa, mutta joka tuntuu tulevan ajatuksiisi joka suunnasta. Se saattaa olla se pieni ja ohitse kulkeva lapsi, joka ojentaa sinulle kukan hetkellä, kun koko maailma tuntuu  murtuvan.

Nämä sattumanvaraiset kohtaamiset eivät varmastikaan ole vain sattumaa. Jokainen uusi kohtaaminen on tiellemme asetettu tilaisuus ja voimme oppia joka ikiseltä vastaantulijalta jotakin. Annetaanhan kohtaamisille tilaisuus tapahtua. Tehdään se toukokuun ja viimeinkin luoksemme saapuvan kesän vuoksi. Olkoon tämä kesä kohtaamisten kesä!

Ystävällisin terkuin, Laura

Ps. Kuvassa olevat ihmiset ovat juuri tavanneet toisensa, Sarajevon kadulla. Heittäytyisitkö sinä samalla tavalla? Entäs, oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Australian alkuperäisasukkaat voisivat opettaa meille jotakin? Tiedätkö, mistä koko Seikkailijattaret lähti liikkeelle? Kohtaamisesta.

 

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top