Annika Rautiola Kanadassa.

Kaksoiskansalaisen elämää Kanadassa

//

Kerro kaverille!

Hey there, Seikkailijattaret!

Annika tässä, rapakon toiselta puolelta, ja tästä alkaa minun ja teidän toivon mukaan pitkäaikainen kirjeenvaihtomme. Tulen kirjoittelemaan teille kuukausittain kuulumisiani ja jakamaan inside-tietoa elämästä Kanadassa. Mennäänkin suoraan asiaan eli siihen, mitä kuuluu ja miten tähän pisteeseen on tultu.

Istun nyt kotona. Työkaverini viestittelee kysymyksiä projektista ja pomoni haluaisi soittaa ja vaihtaa kuulumisia, kun ei olla vielä tällä viikolla juteltu. Siivoan pikaisesti keittiön tasot ja piilotan tiskit altaaseen, jotta videopuhelun taustakuva on suurinpiirtein siisti. Shetlanninlammaskoira Nisu nukkuu sohvalla autuaasti selällään, tassut kohti kattoa. Komeampi puoliskoni Adam punnitsee vaelluskenkiä, jääruuveja ja suklaapatukoita yrittäen saada ne mahtumaan laukkuun, miettien mitä hän ei tulisi tarvitsemaan pian alkavalla kuukauden mittaisella työmatkalla Kanadan pohjoiseen ja Grönlantiin. Asuntoni 19. kerroksen ikkunoista näkyy vaikuttava Ottawan kaupunkinäkymä, tosin tänään metsäpaloista johtuen kaikki on vähän savuista ja oranssiin vivahtavaa.

Tällaista on arki tällä hetkellä täällä Kanadan pääkaupungissa kotitoimistossa työskennellen. Juttelen pomoni kanssa hetken, ja kerron lähteväni pian juoksulenkille ennen kuin lämpötilat nousevat. Hän tietää suunnitelmistani treenata puolimaratonia varten ja toivottaa hyvää lenkkiä, jatkamme juttua sitten iltapäivällä toisessa palaverissa.

Kun noin vuosikymmen sitten muutin Kanadaan, en tiennyt mitä odottaa. Kuten usein käy, todellisuus on melkeinpä tarua ihmeellisempää ja nämä vuodet Pohjois-Amerikassa ovat olleet täynnä monenlaisia seikkailuja niin matkailun, työelämän kuin ihan perusarjenkin suhteen. Vuonna 2019 sain Kanadan kansalaisuuden, tosin ehdin käyttämään kanadalaista passiani vain kahdesti ennen kuin se alkoi keräämään pölyä kaapissa.

Olen onnekkaasti ollut töissä matkailualalla siitä lähtien, kun muutin Kanadaan ja nykyään minut löytää matkailumarkkinointiin liittyvien projektien parista. Vapaa-ajalla työstän englanninkielistä purjehdusteemaista podcastia, kirjoitan Tarinoita Maailmalta-blogia, kokkaan vegaaniruokia vaihtelevalla menestyksellä, ja yritän luoda mahdollisimman paljon retkeilymahdollisuuksia. Kanada on upea retkeilykohde, eikä aina tarvitse lähteä edes kovin kauas löytääkseen jotain erityistä. Ja tietysti, kuten kenen tahansa seikkailijattaren elämäntapaan kuuluu, minäkin haaveilen suurista seikkailuista.

Asuminen Kanadan kaksikielisessä pääkaupungissa, Ottawassa, on miellyttävää ja helppoa, välillä vähän liiankin yksinkertaista. Tämä nippa nappa miljoonan asukkaan kaupunki on puhdas, toimiva ja täältä löytyy kaikki mitä kolmikymppinen naisihminen voisi toivoa. Lisäksi neljä vuodenaikaa takaa sen, että aina voi motkottaa säästä! Itse asiassa tiedostan olevani jo liiankin mukavuudenhaluinen ja se alkoi jo vähän hirvittää – tätäkö se seuraavakin vuosikymmen tulee olemaan? Tämän takia nyt lähestyvä talvi tuleekin olemaan viimeinen tässä huolellisesti rakennetussa mukavuusvyöhykkeessäni – mutta vielä ei ole tämän tarinan aika!

Olen viettänyt noin kolmanneksen elämästäni Kanadassa ja nyt haluan ottaa Seikkailijattaret mukaan matkalle, sekä jakaa kokemuksia ja matkatietoutta täältä Atlantin takaa. Kanada on avautumassa kansainvälisille, rokotetuille matkailijoille, ja täällä jos missä on paitsi runsaasti nähtävää ja koettavaa, niin myös reilusti tilaa tallata.

Tervetuloa mukaan!

Terkuin,

Annika

 


Annika kirjoittaa Tarinoita Maailmalta blogia, kurkkaa blogia täältä!


 

Kerro kaverille!

Annika Rautiola

Annika on Pohjois-Pohjanmaan pikkukaupungista maailmalle ponnistanut tarinankertoja, oman elämän seikkailija sekä Skotlannin ja Australian kautta Kanadaan päätynyt kaksoiskansalainen. Annika kirjoittaa Tarinoita Maailmalta-blogia ja tekee videoita Tarinoita Maailmalta -Youtube-kanavalle. Tämän seikkailijattaren suurin tavoite on viettää elämää, joka on muistelemisen arvoinen, eikä harmitella toteuttamattomia unelmia.

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Noorakarjalainen
EDELLINEN SEIKKAILU

Seikkailijatar-Noora on purjehtinut maailman seitsemällä merellä

Monni Himari
SEURAAVA SEIKKAILU

Terveisiä Pohjois-Norjasta: Pohjoista omavaraisuutta tunturien helmoilla