Katri Gauriloff.

Katri Gauriloff kerää upeita seikkailutarinoita, joita kertoa keinutuolissa

Kerro kaverille!

Katri Gauriloff on aktiivinen seikkailijatar, jonka elämään kuuluvat retkiauto, lumilauta ja loputon innostus kokea maapallon häikäilemätön kauneus. Tutustu kuukauden seikkailijattareemme ja inspiroidu!

Kuka olet?

Olen Katri Gauriloff, 23-vuotias seikkailijatar. Opiskelen yhteiskuntatieteitä, jossa minua kiinnostavat erityisesti kestävämmän yhteiskunnan, eriarvoisuuden ja oikeudenmukaisuuden kysymykset. 

Inspiraatio opiskelualaani syttyi maailmalta reissujen myötä. Koen matkustamisen tärkeäksi tavaksi asettua oman kuplansa ulkopuolelle, inspiroitua eri kulttuureista ja nähdä maapallomme luonnon häikäilemätön kauneus. 

Olen loputon innostuja, unelmoija ja rakastan uuden paikan tuomaa kutkuttavaa uutuuden innostuksen huumaa. Vastapainona reissuille rakastan rentoutua juosten metsässä sekä saunoa ja uida.

Mottosi tai voimalauseesi?

Minulla ei ole yhtä mottoa, mutta aina kun olen tekemässä jotain, jossa ylittää itseään ja omia rajojaan sanon mielessäni: ”Tää on niitä juttuja, joita voi muistella keinutuolissa. Jos tää ei jännittäis yhtään, et olis ylittämässä itseäsi. Tee se, et kadu!” 

Katri Gauriloff hymyilee.

Katri, kuvaile itseäsi matkailijana. Miten matkustat ja minkälaisiin kohteisiin? 

Nuoreen ikään nähden koen olevani suhteellisen kokenut matkailijana. Ensimmäisen kerran lensin ulkomaille päiväkoti-ikäisenä ja sen jälkeen matkailtiin perheen kanssa pari-kolme kertaa vuodessa. Emme yöpyneet huippuhotelleissa vaan pienemmissä ja paikallisen perheen omistamissa. Muistan harmitelleeni joskus pienenä ison uima-altaan tai seisovan pöydän puutetta, mutta nykyään sitä ymmärtää, miten kätevää reissussa on välistä valmistaa omat terveelliset ruoat ja kuinka avartavaa on esimerkiksi lapsena ollut se, että päästiin mukaan paikallisten kanssa keräämään vuoden oliivisatoa hotellin pihasta. Lapsena parhaimmat reissut olivat ystäväperheen kanssa, koska uimapatjalla kelluessa oli ihana käskyttää pojat sukeltamaan merenpohjasta parhaat simpukat.

Nykyisin matkustan pääosin poikaystäväni kanssa retkiautolla. Suosimme luontokohteita, joissa voi saunoa, vaeltaa, surffata tai laskea. Pyrin nykyään myös mahdollisimman eettiseen ja vastuulliseen matkailuun muun muassa pyrkimällä olemaan pitempään matkakohteessa. Matkailuun liittyy paljon erittäin vaikeita kestävän kehityksen haasteita, mutta koen katseen avartamisen reissuilla myös yhdeksi keinoksi välttää maailman polarisoitumista. 

Ikimuistoisin kohtaaminen matkalla?

Taisi olla AuPairina Ranskassa ollessani host-äitini, jonka kanssa join iltaisin shampanjaa ja kimmeltävin silmin kuuntelin inspiroivia tarinoita ja kommelluksia hänen elämästään, joihon pystyin niin kovasti samaistumaan. Tulen aina muistamaan hänen elämänohjeitaan ja myönteisen elämänasenteensa. 

Unohtumattomin seikkailu ja elämys?

Kaikista hulluimmista ideoista syntyvät parhaimmat muistot! Seikkailut, joissa ensimmäistä kertaa lähti reissuille yksin ilman vanhempia, ovat kyllä jääneet elävästi mieleen. Voi sitä vapauden ja hurmoksen tunnetta, kun pystyi tanssimaan kavereiden kanssa pöydillä aamukuuteen asti vaikka joka päivä.

Yksi mieleen tuleva seikkailu oli Portugalissa urheiluleirillä, jossa kiivettiin 17 kerroksisen hotellin katolle palotikkaita pitkin katsomaan auringonlaskua. Loppumatka mentiin tavallisilla tikkailla parvekkeita pitkin… Maisemat näyttivät erityisen hyvältä pienessä adrenaliinihuurussa. 

Unohtumaton elämys oli, kun pääsin toteuttamaan yhden unelmistani ja nousemaan surffilaudan päälle. Olihan se aika räpiköintiä ensikertalaiseksi, eikä meillä ollut varaa maksaa kurssista montaa satasta, mutta se tunne, kun aalto kuljetti eteenpäin ja tuntui kuin lentäisi veden päällä on jäänyt mieleen. 

Lukuvinkki: Surffaus Euroopassa – missä ja miten?

Katri Gauriloff surffaamassa.

Upein tai erikoisin majapaikka, jossa olet yöpynyt

Retkiauto, jonka aina voi parkkeerata mitä upeimpaan paikkaan luonnon keskelle ja tuntea olevansa kotona. Vaarojen huiput ja Norjan vuonot ovat suosikkejani. 

Pelkäätkö matkoilla jotain?

Harvakseltaan, mutta välillä. Luulin, etten pelkäisi korkeita paikkoja, kunnes lähdettiin kiipeilemään Norjan vuoria. Alkoi pikkaisen jalat tärisemään, kun viimeiset 200 metriä pystysuoran vuoren rinteellä erehtyi vilkaisemaan alas.

Pelkäsin pitkään myös lentämistä. Taisin olla toisella luokalla, kun oltiin tulossa perheen kanssa Kreikasta ja lentokoneen moottori räjähti nousukiidossa. Odoteltiin uutta lentokonetta vuorokausi. Olin innoissaan ainoastaan siitä, kuinka hienon tarinan sai kavereille Suomessa kertoa.

Katri Gauriloff Norjan Lofooteilla.

Paikka, jonne aina palaat

Merenranta. Voisin katsella ulapalle monta tuntia putkeen ja ihmetellä meren joka päivä muuttuvaa maisemaa. Merenranta on minulle paikka, jossa yhdistyy rentous, kepeys ja läsnäolo. 

Lapsuuden matkoilta muistan elävästi sen, kuinka äitini tuli herättämään aina aamulla ennen auringonnousua lenkkeilemään rannalle. Auringon noustessa aamun ensimmäisten tuntien värien kauneus, meren laskuvesi ja uuteen päivään avaavien kahviloiden croissantin tuoksu lukeutuu ihanimpiin muistoihin lapsuuden reissuilta. Harmi, että näin aikuisempana auringonlaskujen katselut usein venähtäneet ja menneet aamun ensimmäiset tunnit nukkuessa.

Lukuvinkki: 10 vinkkiä ensimmäiselle soolomatkalle

Katri Gauriloff lumilautailemassa.

Pakkaan matkalle aina mukaan…

Liikaa tavaraa. En edelleenkään osaa pakata niin, että ottaisin uikkarit ja parit vaihtovaatteet selkään mukaan. Yksin matkustaessa liika tavara aiheuttaa myös logistiikkavaikeuksia erityisesti vessaan mennessä kahden vetolaukun ja repun saaminen pieneen koppiin on aikamoinen saavutus itsessään.

Neuvoni muille naismatkustajille on…

Vuokraa retkipaku tai tee sellainen itse! Retkipakulla matkaillessa pääsee aivan eri tavalla reissukohteen parhaisiin paloihin kiinni. 

Seuraavat seikkailut?

Suuntautuvat Kreikan Samokselle ja ensi keväänä yliopistovaihtoon Italian Trentoon. Lisäksi ruskareissu on suunnitteilla ja muita kotimaan kohteita pimenevän syksyn piristykseksi! 

Kuvat: Petteri Hentilä                                                                                      

Seuraa Katria Instagramissa

Tutustu myös muihin esittelemiimme seikkailijattariin täällä!

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.