Kohtalo puuttui peliin reppureissulla Australiassa

Kohtalo puuttui peliin reppureissulla Australiassa

Reppureissaajien viininhuuruisessa illanvietossa maailman suurimmalla hiekkasaarella Australian Fraser Islandilla katsoin ensimmäistä kertaa syvälle nappisilmiin, joita koristivat silmille jatkuvasti valahtavat tummat kiharat.

Australian matkani oli tulossa päätökseensä. Olin menettänyt Kengurumaalle sydämeni täysin, mutta toisaalta puolentoista vuoden jälkeen olin myös valmis lähtemään kotiin.

Vähänpä tiesin silloin, että toinen, koko elämän kestävä matka olisi vasta alkamassa. Kuka olisi arvannut, että tulisin hukkumaan samoihin suklaasilmiin loppuelämäni, ja että samalla Australiasta tulisi toinen kotimaani?

Vaistoni sanoivat heti, ettei tämä ole kuka tahansa vastaantulija elämän polulla. Hiljaisen ulkokuoren takaa paljastui kiehtova ja elämäniloinen maailmanmatkaaja. Sukulaissielu, jonka kanssa haaveilemme kilpaa maailman valloittamisesta.

IMG_7693 (1280x960)

Pitkien yhteisten matkojen sanotaan olevan parisuhteen testejä. Meidän rakkaustarinamme alkoi seitsemän viikon yhteiselolla pienessä matkailuautossa. Aina siitä asti olemme tulleet juttuun mainiosti vuodenkin kestävällä reissulla. Siksi tiesin jo silloin, että me viihtyisimme kimpassa vaikka koko loppuelämän.

Se, että olemme nyt tässä, on monien onnekkaiden sattumusten summa. Kuka olisi arvannut, että mieheni seuraava matkakohde toisi hänet Suomeen. Tai että hän saisi Suomessa ensimmäisen työpaikan, jota haki. Ja että viisumikin järjestyisi ilman odotusta. Tai että vastoin kaikkia odotuksia Australian suurkaupungin asukki viihtyisi Lappeenrannassa eikä säikähtäisi edes pimeää kylmää talvea tai saunaa. Tähtiin kirjoitettu?

IMG_8556 (1280x853)

Kolmen vuoden seurustelun jälkeen, kliseisen ällöromanttisen gondolikyydin jälkeen Venetsiassa mies polvistui kanaalin yllä sijaitsevalla parvekkeella kädet hikoillen. Kaksi vuotta myöhemmin häitämme juhlittiin viidenkymmenen läheisimmän ihmisen kanssa syrjäisellä palmurannalla Australian tropiikissa.

Suurin kompastuskivi parisuhteessa australialaisen kanssa on tietenkin välimatka. On hetkiä ja elämäntilanteita, jolloin olisin toivonut rakkauden löytyneen lähempää. Mutta kun taas käperryn kultani kainaloon, tiedän, että olen juuri siellä missä pitääkin.

Katseet kohtasivat -juttusarjassa jaamme kauniita rakkaustarinoita, jotka alkoivat ulkomailla. Onko sinun tarinasi tällainen? Jaa se kanssamme lähettämällä juttu osoitteeseen info@seikkailijattaret.fi

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top