fbpx
tallinna

Tallinnaan kaupunkilomalle – lähimatkailua parhaimmillaan

//

Kaupunkiloma Tallinnaan on täydellinen ajatus, sillä se on vain lyhyen laivamatkan päässä Helsingistä sekä se tarjoaa erinomaiset puitteet irtiotolle arjesta. Tallinnassa on kaikkea, mitä täydelliseltä kaupunkilomalta voi toivoa: laadukkaita yöunia, (urbaania) kaupunkikulttuuria sekä syntisen herkullisia ruokaelämyksiä – kaiken lisäksi hyvin kohtuulliseen hintaan.

Tallinnaan riittää helposti vaikka vain vuorokausi ja siinä ajassa saa jo paljon irti. Kaupunkiin on tullut paljon mielenkiintoisia uutuuksia sekä se kehittyy hurjaa vauhtia.

Vinkkejä 24 tunnin minilomaan Tallinnassa majoituksen, tekemisen ja herkuttelun näkökulmasta:

1. Majoitus Tallinnassa: Hilton Tallinn Park

 • Majoitukseen on helppo panostaa, sillä se on pikkaisen edullisempaa kuin Suomessa. Täydellinen tukikohta kaupunkilomaan on esimerkiksi Hilton Tallinn Park, jossa on monipuolinen aamiainen, upea spa-osasto sekä modernit hotellihuoneet, jonka isoista ikkunoista avautuu upeat maisemat vanhaankaupunkiin.
 • Hiltonissa on mahdollista varata rentouttavia hoitoja. Spa-osasto on varusteltu elämyssuihkulla, perinteisellä saunalla, höyrysaunalla, 15-metrisellä uima-altaalla sekä poreammeella. Kesäisin myös aurinkoterassi on käytössä.
Tallinna vinkit, hilton tallinn park
Hotellihuoneesta on upeat maisemat vanhaankaupunkiin saakka.
tallinna hotelli
Spa-osastolla rentoutuminen on taattua

2. Mitä tehdä Tallinnassa?

 • Jos haluat nauttia vielä enemmän kylpylöistä Tallinnassa, niin kannattaa ottaa vaikka kesällä vuokrapyörä tai taksi alle ja suunnata Viimsi Span 18+ kylpylään kymmenen kilometrin päähän keskustasta. Se on ehdottomasti Tallinnan parhaimpia kylpylöitä rauhaa rakastaville aikuisille. Erityispisteet Saarenmaan mutasaunalle sekä japanilaiselle onsen-kuumavesialtaalle. (Aiheesta juttu myös täällä.)
 • Kirpputorit Tallinnassa: entä jos tällä kertaa uusien asioiden sijasta ostaisit jotain vanhaa, jolla voi olla mielenkiintoinen tarina takana? Kannattaa tutustua esimerkiksi Balti Jaama Turgin yläkertaan, jossa on muun muassa paljon erilaista antiikkia ja vintagevaatetta. Myös Tallinan luovassa keskuksessa eli Telliskivessäjärjestetään joka lauantai kirpputori, joka on erityisen tunnelmallinen kesäisin, jolloin se kiemurtelee Telliskiven pihalla graffitien seassa. Täältä löytyy erityisesti paikallisten aarteita.
 • Onko Kalamajan alue jo tullut liian tutuksi? Suuntaa Kalamajan naapuriin eli Noblessnerin vanhalle telakka-alueelle. Täältä löydät luontaistuotekauppoja, sisustusputiikkeja, taideskeskus Kain sekä keksintökeskus PROTOn. Jos olet pienpanimo-oluen ystävä niin suuntaa Põhjala Tap Roomiin, jossa löytyy hanasta 24 erilaista olutta.
 • Tallinnan kuumimpia uutuuksia on Fotografiska, jossa kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa puhuttelevaa valokuvataidetta.
 • Parhaat maisemat Tallinnaan tarjoilee Kohtuotsan näköalatasanne, josta avautuu maisemat Olevisten kirkolle, moderniin keskustaan ja kaupunginmuurin torneille.
balti jaama turg
Balti Jaama Turgin yläkerta on oikea aarreaitta.
Tallinna näköala, Tallinna vinkit
Kohtuotsan näköalatasanteelta on upeat maisemat.

Tallinnan ravintolat

 • Moon – modernia venäläistä keittiötä, joka vie kielen mennessään.
 • Pegasus – vanhankaupungin helmi, jossa käytetään paljon satokauden raaka-aineita.
 • Salt bistrotyyppinen ravintola, jonne kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen. Paikka on todella pieni ja erittäin suosittu. Sijaitsee melkein Hilton Tallinn Parkin vieressä, joten tänne on kätevä tulla vaikka iltapalalle hotellivieraana.
 • Noa – Piritan rannalla sijaitseva ravintola, joka erityisesti pääsee kesällä oikeuksiinsa. Miljöö on todella upea merenrannalla.

.. eiköhän jo lähdetä Tallinnaan?

Pegasus tallinna, Tallinna ravintolat
Pegasusin annokset eivät koskaan petä.

Teksti ja kuvat: Veera Kinnunen / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi


Vinkki: Ehkä hyppäät Tallinnasta bussiin ja jatkat aina nautiskelijan Berliiniin asti?

Upeita luontoelämyksiä, retkeilyn tuomaa vapautta, urbaaneja kaupunkikohteita, leppoisia palmuparatiiseja, road trippejä mutkittelevissä maisemissa, rentouttavia kylpylöitä tai herkkuhetkiä maailmalla - niistä on täydelliset seikkailut tehty. Helsinkiläinen matkabloggaaja Veera seikkailee pitkälti kotimaassa, Euroopassa tai Aasiassa, joka kirjoittaa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia. Matkaseurana on usein avopuoliso sekä pörröinen Kyösti-corgi.

Edellinen seikkailu

Victoria on asunut pakettiautossa ja päättänyt muuttaa hetken mielijohteesta New Yorkiin

Seuraava seikkailu

Vinkkejä tiedostavampaan matkailuun

Latest from Eurooppa

Kesä polkupyörällä Euroopassa

Pyöräily Euroopassa on monen seikkailijan ja seikkailijattaren unelmien listalla. Pitkä pyöräretki pitkin Euroopan monimuotoisia maastoja koettelee

Joulu ja uusivuosi Ateenassa

Kyllä! Ateenan joulun ja uudenvuoden tunnelma on fantastinen. Kadut on koristeltu jouluisesti, eikä niiden määrässä koskaan