kansanmusiikkifestivaalit

Kesän parhaat kansanmusiikkifestivaalit ovat tässä

Kerro kaverille!

Oletko koskaan haaveillut tanssivasi aamuun saakka viulujen ja haitareiden säestyksellä? Tiesitkö, että siihen on lukuisia mahdollisuuksia niin Suomessa kuin esimerkiksi naapurimaassamme Virossa? Nykyään kansanmusiikkifestivaaleilla voi kuulla kaiken maailman musiikkia genrerajoista riippumatta, mutta perinne on läsnä kaikessa ja kaikkialla. Ihmisiä yhdistää musiikin lisäksi avoimuus ja iloisuus.

Mitäpä jos tänä kesänä opettelisitkin sottiisin ja polskan perusaskeleet ja lähtisit rock-festivaalien sijasta Kaustiselle tai Viljandiin tanssitettavaksi? Kuukauden soittolistalisäykset ovat poimintoja kesän tulevilta kansanmusiikkifestivaaleilta.

KESÄN TOP 5 KANSANMUSIIKKIFESTIVAALIT

Kaustinen Folk Music Festival – Kaustisella 10.-16.7.2017

Suomen tunnetuin kansanmusiikkifestivaali, Kaustinen Folk Music Festival, viettää tänä vuonna 50-vuotis juhlavuottaan. Viikon kestävillä festivaaleilla on todella kattava ja laaja esiintyjäkaarti, johon mahtuu perinnemusiikin edustajien lisäksi myös mm. Paleface ja Paula Koivuniemi. Myös varsinaisten keikkojen ohella festivaaleilla on elämää joka ikinen minuutti; pelimannimusiikki raikaa 24 tuntia vuorokaudessa, kansantansseja saa tanssia niin paljon kuin jalat jaksavat ja uusia tuttavuuksia voi solmia vaikka keskiyön jameissa ravintola Pelimannissa.

NYT Maailman ääniin -soittolistalla: Trad. Attack (EST), Frigg (FIN)

Untitled

Kihaus Folk – Rääkkylässä 7.-8.7.2017

Pohjois-Karjalan luonto ja Rääkkylän kylän ihanat asukkaat luovat puitteet tälle pienelle mutta sitäkin kotoisammalle kansanmusiikkifestivaalille. Monipuolinen ohjelmisto ja useita esiintymislavoja, joista oma suosikkini on intiimi ja nostalginen Perinnetupa.

NYT Maailman ääniin -soittolistalla: Jaakko Laitinen & Väärä raha (FIN), Tsuumi Sound System (FIN)

Viljandi Folk Festival – Viron Viljandissa 27.-30.7.2017

Viljandissa järjestettävä Viljandi Folk on Viron suurin kansan- ja maailmanmusiikin festivaali ja yksi Baltian suurimmista musiikkitapahtumista. Festivaali juhlii tänä vuonna 25-vuotista taivaltaan ja esiintymässä on virolaisten artistien lisäksi maailmanmusiikin huippunimiä ympäri maailmaa. Viljandi Folk on selkeästi Viru Folkia suurempi ja urbaanimpi ja festivaalin teema onkin ”Old and New”. Viljandi Folk on todella suosittu ja pidetty festivaali ja vetää vuosittain tuhansia kävijöitä vauvasta vaariin ja hipstereistä maajusseihin.

NYT Maailman ääniin -soittolistalla: AWA (ISR), Maarja Nuut (EST), Meisterjaan (EST)

kansanmusiikkifestivaalit

 

Haapavesi Folk – Haapavedellä 26.6.-1.7.2017

”Jo 29. kertaa järjestettävä Haapavesi Folk Music Festival porskuttaa komeasti eteenpäin yhtenä Suomen festarikesän helmistä. Ohjelmassa kuullaan vanhaan malliin kansan- ja maailmanmusiikin rinnalla lastenmusiikkia, jazzia, rockia ja klassista musiikkia.”

Haapavesi on festivaali, jonka ohjelmistosta löytyy kaikille jotain. Mielenkiintoisesti rakennettu kattaus tarjoilee perinteisen kansanmusiikin lisäksi erilaisia fuusioprojekteja, joita edustaa mm. Timo Alakotilan klassista ja kansanmusiikkia yhdistelevä soolopianokonsertti sekä vaikkapa yhtyeeni Tuuletar, jonka musiikissa suomalainen kansanperinne kohtaa iskevät beatbox-rytmit ja erilaiset maailmanmusiikkivaikutteet. Ohjelmiston kruunaa klassikkoyhtye Eläkeläiset, jonka keikalla pääsee tamppaamaan humppaa niin paljon kuin sielu sietää.

NYT Maailman ääniin -soittolistalla: Timo Alakotila & Piano (FIN), Eläkeläiset (FIN), Tuuletar (FIN)

kansanmusiikkifestivaalit

 

Viru Folk  – Lahemaan kansallispuistossa 11.-13.8.2017

Viru Folk järjestetään Lahemaan kansallispuiston viehättävässä Käsmun kapteenikylässä. Tänä vuonna festivaali juhlii 100-vuotista Suomea, joten suomalainen musiikki on ohjelmistossa vahvasti esillä. Sympaattinen ja sydämellinen festivaali tarjoaa hyvän vastakohdan samana viikonloppuna Helsingissä järjestettävälle Flow-festivaalille.

”Käsmun viihtyisästä tunnelmasta ja tasokkaasta musiikista voi nauttia kuudella eri lavalla, kylän pääkatu täyttyy käsityöläisistä ja ruokapaikoista, käsmulaiset avaavat pihakahviloita ja viikinkilaiva tekee huvimatkoja merelle. Käsmu sijaitsee 1 h ajomatkan päässä Tallinnasta, festivaalin kävijämäärä on noin 10 000. ”

NYT Maailman ääniin -soittolistalla: Mari Kalkun & Runorun (EST), Pekko Käppi K:H:H:L: (FIN)

 


Toimituksen huomio: Jos kansanmusiikki ei kiinnosta, miten olisi Euroopan psykefestivaalit?

Kerro kaverille!

1 ajatus aiheesta “Kesän parhaat kansanmusiikkifestivaalit ovat tässä”

  1. Paluuviite: Viru Folk ja muita lämminhenkisiä festareita | Urbaani viidakkoseikkailijatar

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.