fbpx
korouoma

Korouoman upeat jääputoukset Posiolla

///

Kauniin lumisia maisemia, naavan koristelemia kuusia ja syvää hiljaisuutta löytyy talvisesta Suomesta vähän joka puolelta.

Korouoman rotkolaaksossa Posiolla on näiden lisäksi jotakin kotimaan oloissa harvinaisempaa: laakson jyrkänteiltä valuvista puroista muodostuu talvisin lukuisia jääputouksia. Ne ovat upea näky!

Korouoma niittääkin mainetta talviretki- ja jääkiipeilykohteena. Putousten ihailuun on hiljattain avattu uusi Koronjää-niminen rengasreitti, jonka varrella sijaitsevat Korouoman tunnetuimmat putoukset. Yksi niistä on noin 60 metriä korkea Ruskea virta.

Putousten koko ja muoto vaihtelee vuosittain pakkasen ja sademäärien mukaan. Pidempään patikointiin sulan maan aikana Korouoman alueelta löytyy esimerkiksi 25 km pitkä vaellusreittti ja yöpymiseen lukuisia laavuja.

Onko Korouoma tuttu paikka?

 

 

Laura Lähteenmäki

Kauniiden asioiden fiilistelijä ja jylhien erämaisemien uskollinen ihailija. Viihtyy metsissä, vuorilla, lumessa ja raunioilla. Reissut painottuvat vaeltamiseen, kiipeilyyn ja randohiihtoon, tunnelmallisia kaupunkivierailuja unohtamatta. Juuret vahvasti lounaisen Suomen mullassa.

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.