fbpx
korouoma

Korouoman jääputoukset

/

Kauniin lumisia maisemia, naavan koristelemia kuusia ja syvää hiljaisuutta löytyy talvisesta Suomesta vähän joka puolelta.

Korouoman rotkolaaksossa Posiolla on näiden lisäksi jotakin kotimaan oloissa harvinaisempaa: laakson jyrkänteiltä valuvista puroista muodostuu talvisin lukuisia jääputouksia. Ne ovat upea näky!

Korouoma niittääkin mainetta talviretki- ja jääkiipeilykohteena. Putousten ihailuun on hiljattain avattu uusi Koronjää-niminen rengasreitti, jonka varrella sijaitsevat Korouoman tunnetuimmat putoukset. Yksi niistä on noin 60 metriä korkea Ruskea virta.

Putousten koko ja muoto vaihtelee vuosittain pakkasen ja sademäärien mukaan. Pidempään patikointiin sulan maan aikana Korouoman alueelta löytyy esimerkiksi 25 km pitkä vaellusreittti ja yöpymiseen lukuisia laavuja.

Onko Korouoma tuttu paikka?

 

 

Kauniiden asioiden fiilistelijä ja jylhien erämaisemien uskollinen ihailija. Viihtyy metsissä, vuorilla, lumessa ja raunioilla. Reissut painottuvat vaeltamiseen, kiipeilyyn ja randohiihtoon, tunnelmallisia kaupunkivierailuja unohtamatta. Juuret vahvasti lounaisen Suomen mullassa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Earth Hour
Edellinen seikkailu

Earth Hour - kun valot sammuvat

teurastamo helsinki
Seuraava seikkailu

Teurastamo on Helsingin kaupunkikulttuurin rikastuttaja

Latest from Aktiivilomailu

Ilmiö nimeltä thru-hike

Enää edes luontoretkeily ei ole vain luontoretkeilyä, vaan harrastuksen suosion myötä myös vaelluskulttuuri on saanut omat