Kuukauden kuumis Joonas

Aktiivinomadi Joonas kiipeilee maailmalla

Kuka ja mistä olet?

Moikka! Mä oon Joonas ja olen syntynyt Toukolassa, Helsingin Vanhassakaupungissa. Muutimme perheeni kanssa Tansaniaan kun olin 4-vuotias, jossa yhdessä nuoremman siskoni kanssa menimme kansainväliseen lastentarhaan ja opimme puhumaan englantia. Teini-ikäisenä asuin myös Namibiassa neljä vuotta ja kävin kansainvälisen lukion loppuun. Viime vuosina olen asunut vuoron perään Indonesiassa, Suomessa, Islannissa, Mosambikissa ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa yliopiston sekä töiden perässä.

Kuukauden kuumis Joonas 2

Missä olet ja mihin olet menossa?

Olen tällä hetkellä Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa (se on se maa, missä on Dubai). Työskentelen täällä nuoriso-ohjaajana kansainvälisten koulujen oppilaiden, lähinnä 10–14-vuotiaiden lasten parissa. Huom. en siis ole ennen tehnyt mitään vastaavaa tai edes työskennellyt lasten parissa! Hain moneen paikkaan töihin, mutta tämä paikka oli ainoa, joka palkkasi minut. Hauskaa tämä on toistaiseksi ollut! Seuraavaksi menen kesäksi töihin Luoteis-Islantiin, jossa toimin vaellusoppaana Hornstrandirin luonnonpuistossa.

Mikä sinua liikuttaa?

Maapallon monimuotoisuus. Maailmassa on niin paljon nähtävää, ettei yksi elinikä riitä siihen mitenkään. Haluan elää ja kokea niin paljon kun elämäni aikana pystyn. Haluan myös olla se isoisä, jonka tarinoita ei kukaan usko, vaikka kaikki tarinat ovat totta, haha! Seuraavat askeleeni usein määrittää sattuma ja odottamattomat tapahtumat. Pidän siitä, ettei elämäni ole turhan suunniteltua ja siitä, että tulevaisuus on yllätys minulle. Kyllä maailmalla töitä tekevälle löytyy!

Nautin..

Kiipeilystä, metsistä, lentämisestä, ulkona nukkumisesta, seikkailuista hyvien ystävien kanssa ja hetkessä elämisestä.

Rakastan…

Järjestyksessä: äiti, sisko, tuleva vaimoni, ystävät, kaikki maailman koirat, kiipeily, avokado, Mikon raakasuklaa, musiikki.

Kuukauden kuumis_Joonas Kinni

Parasta maailmassa on…

Luonnon kummallisuus ja ihmeellisyys, auttavaiset ihmiset, graniitti.

Tapani matkustaa?

Usein halvin mahdollinen. Halvimmat lennot kohdemaahan, ja kohdemaassa julkisilla eli usein ”paikallisten” busseilla, joissa olen usein ainoa ”valkoihoinen”. Ta sitten liftaamalla, koska silloin tapaa usein mielenkiintoisia ihmisiä ja se on ilmaista. Välillä maissa, joissa välimatkat ovat suuria, kuten useissa Afrikan maissa, on pakko vuokrata tai ostaa ja myydä auto, jos haluaa päästä vaikeakulkuisiin ja hienoihin paikkoihin.

Seikkailu, jota en unohda…

Kun Juuson kanssa päädyttiin Laosissa pitkän liftaamispätkän päätteeksi maatalon takapihalla oleviin ”grillijuhliin”, joissa meille tarjottiin raakaa Anakondan lihaa ja maksaa. Jep, RAAKAA ANAKONDAN MAKSAA! Aamiaiseksi olisi ollut tarjolla kokonaisia rottakebabeja, mutta ystävällisesti kieltäydyimme tarjouksesta.

En koskaan matkusta ilman…

Riippumattoa, Marttiini-puukkoa, kiipeilykenkiä, Kindle-lukulaitetta enkä ystävältäni Ronjalta saatua ruskeaa Black Diamondin jatkoa (toim. huom. kiipeilyyn käytettävä varmistusväline).

Kun en matkusta…

Tykkään lukea, urheilla, soittaa kitaraa, meditoida ja tehdä joogaa sekä Skypetellä ystävien kanssa.

Katso Joonaksen ja hänen ystävänsä Mikin huikea video Omanin Snake Canyonista!

Elämän matkalla ei koskaan tiedä, kenet kohtaa. Esittelemme tällä palstalla joka kuukausi yhden maailmalta bongatun, jollakin tavoin viehättävän reissaajan. Viehättävyys voi tulla ulkoisista vahvuuksista, persoonasta, intohimosta tekemiseen, elämäntavasta tai vaikka hauskasta pilkkeestä silmäkulmassa. Kauneus ja komeus on katsojan silmässä — ja tietenkin kuumiksen karismassa!

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top