Vietnamin maisemat ja Anna Papillo upealla maisemapaikalla.

Anna Papillo — diginomadi ja oman onnellisuutensa arkkitehti

Lokakuun Seikkailijatar on Lappeenrannasta maailmalle muuttolinnun tavoin muuttanut Anna, joka elää modernin nomadin unelmaelämää, tukikohtanaan Australia ja leikkikenttänään koko maailma.

1. Kuka olet?

Olen Anna, bloggaaja ja diginomadi, ikuisen vaellusvietin kanssa syntynyt oman elämäni nuuskamuikkunen. Tällä hetkellä reissaan toisessa kotimaassani Australiassa, ensi vuonna jossakin muualla.

2. Mottosi tai voimalauseesi?

Tämä hetki on kaikki mitä on. Olet oman onnellisuutesi ja todellisuutesi arkkitehti. Älä tuhlaa elämää pyrkimällä olemaan ”normaali”, vaan elä rohkeasti omannäköistä elämää. Climb palm trees, not career ladders.

3. Kuvaile itseäsi matkailijana. Miten matkustat ja minkälaisiin kohteisiin?

Rakastan trooppisia palmurantoja ja salaisia helmiä, joita suurimmat turistilaumat eivät ole vielä löytäneet. Rakastan road trippejä ja luontokohteita. Rakastan ainutlaatuisia majoituksia, mitä tahansa kotimajoituksista glampingiin ja silloin tällöin luksukseen. Joskus lähden seikkailulomalle, joskus kaipaan tavallista hemmottelulomaa paratiisirannalla. Mahdollisuuksien mukaan suosin hidasta matkailua, sillä olen kokenut sen kaikista antoisammaksi tavaksi matkustaa. Passileimojen lukumäärää suurempi rikkaus on tutustua maihin pintaa syvemmin.

4. Ikimuistoisin kohtaaminen matkalla

Yli kymmenen vuotta sitten tapasin nykyisen aviomieheni road tripillä Australian itärannikolla. Romanssi alkoi viininhuuruisessa illanvietossa maailman suurimmalla hiekkasaarella Australian Fraser Islandilla. Jo ensimmäisestä kohtaamisesta asti tuntui, että tämä ei ole mikä tahansa vastaan tuleva kulkuri elämän polulla. Kohtalolla taisi olla näppinsä pelissä, sillä rakkaustarinaamme siivittivät lukuisat onnekkaat sattumukset. Olin itse esimerkiksi jo lähdössä takaisin Suomeen, mutta kas kummaa, miehellä oli kaikista maailman kohteista matka varattuna pieneen kotikaupunkiini Suomessa.

5. Unohtumattomin seikkailu tai elämys

Häämatkamme oli hiukan epätavanomainen. Osallistuimme Intiassa riksaralliin, jossa kruisailimme ympäri Intiaa intialaisella autoriksalla eli kolmipyöräisellä tuktukilla. 7-hevosvoimaista ruohonleikkuria ajaessa Intian sekasortoisessa liikenteessä on hyvä olla sovussa jumalansa kanssa, sillä siellä vallitsevat viidakon lait ja läheltä piti -tilanteita riittää. Eksyimme syrjäseuduille, missä kukaan ei puhunut englantia, saimme kutsuja paikallisten koteihin, poseerasimme poliisien kanssa ja jouduimme televisiokameroihin useammin kuin kerran. Rallissa kerättiin rahaa Intian vähäosaisten lapsien hyväksi, ja reissun parasta antia olivat vierailut hyväntekeväisyysjärjestön rakennuttamissa kouluissa.

6. Upein tai erikoisin majapaikka, jossa olet yöpynyt?

Matkoilla suosimme ainutlaatuisia ja persoonallisia majoituksia, joten näitä voisin listata paljon. Muutaman mainitakseni, upeina ovat jääneet mieleen ylellinen palatsimajoitus Marokossa sekä veden ylle rakennettu bungalow Malediiveilla. Muita mieleenpainuvia majoituksia ovat olleet esimerkiksi kotimajoitus syrjäisellä maaseudulla Bhutanissa, luksusteltta Marokon aavikolla sekä venemajoitus Indonesian Komodon saaristossa.

7. Pelkäätkö matkoilla jotakin?

Pelkään sairastumista. Matkoilla olen joutunut kärsimään sairaspäivistä turhauttavan paljon, ja sairaalatkin ovat tulleet tutuiksi. En kuitenkaan anna sen estää matkustamista mihinkään, enkä erityisen vainoharhaisesti esimerkiksi vahdi, mitä syön. Toki perusasioista on pidettävä huolta, mutta kokemukseni mukaan sairastuminen on usein tuurista kiinni.

8. Paikka, jonne aina palaat

Kaksi paikkaa on yli muiden; Suomen kesämökki ja Australian autiot rannat. Muita lähellä sydäntä olevia kohteita ovat Kaakkois-Aasia, Intia ja Välimeri. Matkat valtavien vastakohtien Intiassa ovat olleet niitä avartavimpia ja inspiroivimpia, ja rakastan maan värikkyyttä ja eksoottisuutta. Kaakkois-Aasiaan vetää tropiikin kuumankostea ilmasto ja rikkaat kulttuurit. Välimeren tunnelmassa taas tunnen aina oloni kaikista rentoutuneimmaksi.

9. Pakkaan matkalle mukaani aina…

E-kirjoja ja niiden lukulaitteen Kobon. Filtteröivän vesipullon. Korvatulpat. Sarongin, joka on monikäyttöinen ja kuivuu nopeammin kuin pyyhe. Kookosöljyä, jota käytän hiuksiin ja iholle. Palashampoon hiuksille. Tiettyjä lisäravinteita. Ja tietysti läppärin ja kameratarvikkeet.

10. Minkä neuvon antaisit muille naismatkaajille?

Astu epämukavuusalueelle säännöllisesti, mitä se sitten itse kullekin tarkoittaakin. Kokeile jotakin uutta. Pysy uteliaana ja avoimena, äläkä pelkää epäonnistumista. Uskalla lähteä myös yksin; soolomatkailu on usein se ikimuistoisin tapa matkustaa.

11. Matkailu on opettanut minulle

Matkailu on opettanut, kuinka kulttuurisidonnainen ihmisten maailmankuva on. Eri kulttuureihin tutustuminen on opettanut empatiaa ja auttanut näkemään maailmaa uudesta perspektiivistä. Oman kulttuurinsa sisällä ihmiset elävät kuin kuplassa omassa maailmassaan. Matkailu on opettanut, ettei ole yhtä oikeaa tapaa elää, ja että meillä kaikilla on loppupeleissä samat perusarvot. Ulkomailla asuminen on opettanut arvostamaan myös Suomea ihan uudella tavalla.

Matkailu on opettanut myös itsevarmuutta ja hetkessä elämisen taitoa myös arjessa. Reissaaminen on auttanut näkemään myös konkreettisesti luonnon ihmeellisyyden ja sitä kautta opettanut luonnonsuojelun tärkeyttä.

Voit seurata Annan seikkailuja Muuttolintu -blogissa.

Kerro kaverille!

1 ajatus aiheesta “Anna Papillo — diginomadi ja oman onnellisuutensa arkkitehti”

  1. Paluuviite: Kuukauden Seikkailijattaret -kooste – Seikkailijattaret

Kommentointi on suljettu.

Scroll to Top