fbpx

Kylpylähetkiä aikuisten kesken Suomessa – omat suosikkini

/

Suomessa on monia aikuiseen ja vaativaankin makuun sopivia kylpylöitä, jotka takaavat rentoutumisen. Tässä neljä kylpylää, jotka kannattaa muistaa.

Puhutaanko hetki rentouttavista paikoista, joita rakastan kotimaanmatkailussa? Kylpylöistä nimittäin. Tykkään etenkin yhdistää luontomatkailuun illan rentouttavassa kylpylässä, mutta valehtelisin sanoessani, ettei pelkkä puhdas kylpyläloma kiinnostaisi myös.

Artikkelikuva on Herrankukkaron saunapäiviltä kaislikkokylpylästä, jonne kannattaa ehdottomasti osallistua kun sellaisia välillä järjestetään – muutoin alue palvelee enemmän ryhmiä. Vinkkaan seuraavaksi neljä omaa kylpyläsuosikkiani aikuisten kesken, joissa kaikissa on ollut rauhallinen ja rentouttava tunnelma.

Neljä kylpylää Suomessa aikuiseen makuun

Koli Relax Spa

Aloitan omalla suosikillani eli Kolin kansallispuiston huipulta löytyvästä Koli Relax Spa maisemakylpylästä, jossa nimenomaan maisemat isoista ikkunoista Pieliselle ovat se juttu. Ennen kylpylään pääsivät kaikki asiakkaat, mutta nyt onneksi se on rauhoitettu lauantaisin klo 17-24 vain hotellin asiakkaille. Iso plussa siitä, että kylpylä on auki puolilleöin saakka viikonloppuisin. Tuntuu aina, että kylpylästä pitää lähteä aivan liian aikaisin.

Koli Relax Spa on omatoiminen eli voit tehdä siellä mieleisiä saunapolkuja ja saat vastaanotosta oman kylpykiulun Lumenen hoitotuotteilla. Vinkki: kannattaa vaihtaa kaverin kiulu vviinikiuluun, sillä yhden kiulun Lumene-tuotteista riittää juuri kahdelle.

Koli Relax Spa:sta löytyy kuusi erilaista allasta (valo-ääniallas, poreallas, kylpyallas, jalkakylpyaltaat sekä suosikkini kylmä-kuuma-allas jaloille ja ulkona sijaitseva palju, jossa pääsee kyllä Pielisen maisemat oikeuksiinsa) ja kaksi erilaista suihkua (Kolin Kuohu -kylmäsuihku sekä todella ihanat elämyssuihkut, jossa pääset vaikkapa Karibian tunnelmiin). Ja mitä kylpylä olisi ilman saunaa? Täältä löydät kolme erilaista saunaa: perinteisen saunan, höyrysaunan sekä aromisaunan.

Olen kirjoittanut omaan Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogiini pidemmän postauksen Koli Relax Spasta, kannattaa käydä lukemassa se täältä.

 

suomen kylpylät

Holiday Club Sallan tunturikylpylä

Viimeisimpiä kylpylöitä, missä olen käyny,t on Holiday Club Sallan tunturikylpylä. Olimme ruskaretkellä Lapissa tänä syksynä, jossa kaupallisessa yhteistyössä tutustuin Holiday Clubeihin. Yllättäjä tältä matkalta oli pienin ja vaatimattomin Holiday Club Salla. Joskus less is more.

Odotukseni eivät kieltämättä olleet kovinkaan korkealla, mutta täällä oli kaikki oleellinen: todella siisti, uusi ja viihtyisä perinteinen sauna, allas uimiseen, isompi allas erilaisine vesihierontajuttuineen, poreallas ja mukavia tuoleja rentoutumiseen. Se, mikä täällä kiehtoi eniten itseäni oli fakta, että nimensä mukaan tämä tosiaan oli tunturikylpylä. Isoista ikkunoista näkee ruskan peittävän Sallatunturin, joka on käytännössä aivan kiinni kylpylässä.

Olimme täällä noin pari tuntia ja meidän lisäksemme kylpylässä oli vain kourallinen aikuisia eli tunnelma todella rentouttava. Ihastuin tähän pieneen söpöläiseen.

 

suomen kylpylät

 

Flamingo Spa – kylpylä pääkaupunkiseudulla aikuiseen makuun

Kotiseuduilla käymme tasaisesti Vantaalla Flamingo Spassa, jossa paras asia on aikuisten hoitola – ja kylpylämaailma. Täällä on kahdeksan erilaista saunaa, kaksi allasta sekä hoitolamaailma. Kaikki hoidot on aika kalliita, mutta on ne myös hyviäkin.

Parasta Flamingo Spa:ssa ovat lämminvesialtaat (+37), joista ei ole kiire saunaan lämmittelemään. Paikassa on myös saunajoogaa, jonka saa näytöltä pyörimään. Lisäksi täällä on kiva baari, josta saa rentouttavia juomia vaikka altaaseen (muovilasit) tai pientä syötävää.

Olemme monesti käyneet päiväseltään Flamingo Spassa, mutta senhän voi helposti yhdistää myös staycationiin saman katon alla toimivaan Break Sokos Hoteli Flamingoon.

 

Flamingo Spa kylpylä
Hotellihuoneesta voi mennä vaikka suoraan kylpytakissa Flamingo Spahan.

 

Järvisydän

Suomen parhaimman kylpylän tittelistä kamppailen aina Koli Relax Span ja Järvisydämen välillä. Molemmat ovat niin uniikkeja ja erittäin tunnelmallisia.

Kylpylä koostuu viidestä eri saunasta, viidestä eri altaasta sekä suolahuoneesta. Oma ylivoimainen suosikkini on höyrysauna tai hakosauna. Kirsikkana kakun päällä on se, että täällä on tarjolla pientä naposteltavaa veloituksetta: pähkinöitä, kuivattua karpaloa, omenaa, appelsiinia, sellaista ruishapankorpun tyyppistä, mutta vielä ohuempaa sekä mustaa teetä. Tämä on oiva lisä, sillä kylpylässä saattavat verensokerit laskea.

Seikkailijattaren etukortilla saat kylpyläedun ainakin Naantalin kylpylään!

Järvisydämen rakennusmateriaalaisessa on käytetty paljon luonnonläheisiä materiaaleja ja poikkeusta ei tässä tee myöskään Järvikylpylä. Löytyy niin Saimaan raikasta järvivettä, luonnonkiveä ja yli 500 vuotta vanhoja uppotukkeja sekä kylpylä lämpenee järvi- sekä maalämmöllä ja aurinkoenergialla.

Yksi parhaista asioista tässä koko elämyskylpylässä on, että jokainen yksityiskohta on mietitty tarkasti loppuun saakka. Meillä oli välillä oikeasti sellainen olo, että oltaisiin hypätty ajassa taaksepäin kestikievarin tunnelmiin.

Olen kirjoittanut Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogiini postauksen kahden yön matkasta Järvisydämeen, joka löytyy täältä.

 

 

Seuraavaksi Suomessa haluaisin testata Lohja Span, Nurmeksen Sokos Hotel Bomban  ja Hangon Regatta Span. Kerro kommentteihin omat kylpyläsuosikkisi, niin voisin lähteä testaamaan jotakin uutta kylpylää.

 

Upeita luontoelämyksiä, retkeilyn tuomaa vapautta, urbaaneja kaupunkikohteita, leppoisia palmuparatiiseja, road trippejä mutkittelevissä maisemissa, rentouttavia kylpylöitä tai herkkuhetkiä maailmalla - niistä on täydelliset seikkailut tehty. Helsinkiläinen matkabloggaaja Veera seikkailee pitkälti kotimaassa, Euroopassa tai Aasiassa, joka kirjoittaa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia. Matkaseurana on usein avopuoliso sekä pörröinen Kyösti-corgi.

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Edellinen seikkailu

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha vie trooppisiin tunnelmiin ja maailmanympärysmatkalle

Latest from Suomi