Inspiraatiota maailmaa tutkivilta naisilta naisille – tiedostavamman ja kauniimman maailman puolesta!

LatidoAmericano

LatidoAmericano: muraalikierros Asunciónin keskustassa

Paraguayn pääkaupunki Asunción on salakavalan koukuttava paikka ihmiselle, joka nauttii tuntemattoman kohteen koluamisesta joko yksin tai paikallisten kanssa. Ensinäkemältä se ei kenties ole se kuumin kulttuurin kehto, mutta niin vähällä ei kannata luovuttaa! Pintaa syvemmältä löytyy nimittäin kupliva kaupunki, jota uusi, luova sukupolvi herättelee vähitellen eloon mitä mielenkiintoisimmilla tapahtumilla ja ilmiöillä. Yksi näistä on LatidoAmericano, koko keskustan kattava katutaidekierros.

44 muraalia 35 taiteilijalta

Kesällä 2016 Etelä-Amerikan merkittävimmät katutaiteilijat toteuttivat Asunciónissa festivaalin, jonka teemana oli Paraguayn uudelleen löytäminen. Viikon aikana 35 taiteilijaa 12 eri maasta toteutti eri tekniikoin ja tyylein 44 puhuttelevaa teosta, jotka uskomattomalla visuaalisuudellaan ja kauniilla tarinoillaan yhdistävät toisiinsa Asunciónin mystisen menneisyyden ja nykypäivän.

Nyt matkailijalla on mahdollisuus tutustua kaupunkiin näiden teosten kautta, jotka kattavat laajudessaan koko ydinkeskustan. Perusnähtävyyksien sijaan lataa siis LatidoAmericano Paraguay 2016 -kartta linkistä ja näe samalla paitsi Asunciónin keskusta, myös Latinalaisen Amerikan parhaiden katutaiteilijoiden ainutlaatuiset luomukset, eteläamerikan yllättävimmässä ulkoilmanäyttelyssä!

LatidoAmericano sosiaalisessa mediassa:

Facebook: https://www.facebook.com/Latidoamericano-337882986312128/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCPlQf7yzuFmmHi_WqjsMlKA
Instagram: https://www.instagram.com/latidoamericano/
Flickr: https://www.flickr.com/photos/142877097@N08/page2

VINKKI: maaleja graffitien ystävälle

LatidoAmericano by bike

Mikäli haluat itsekin jättää jälkesi Asunciónin katukuvaan, suuntaa Paraguayn ensimmäiseen graffiti-liikkeeseen ja tutustu samalla maan katutaidepioneeriin, LadioAmericanon kuraattoriin ja kaupan omistajaan Oz Montaníaan.

PowerLine Asunción:
O’Leary 299 esq Palma, local 6
Asunción 1221

Lue lisää Paraguayn katutaiteesta ja LatidoAmericanosta täältä.

Kulttuureja sekä työkseen että liftauksen ja pyöräilyn puitteissa tulkitseva idealisti, jota kiehtovat eksentriset elämäntavat, vieraat kielet ja ihmistenvälinen vuorovaikutus. Tien päällä kohtaamiset vievät mennessään, mutta levoton mieli meditoi mieluiten kylmän kallion kainalossa, korkealla yläilmoissa ja sinisten merten syvyyksissä. Valloittaa virtuaalisesti maailmaa pseudonyymillä Strangerless ja kertoo samannimisen blogin alla tarinoitaan englanniksi.

Palaa Alkuun