Levi ja revontulet.

Levi kutsuu – mitä tehdä ja minne mennä Levin alueella?

Kerro kaverille!

Levi on suosittu matkailukohde Lapissa, syystäkin. Alueella on paljon aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, kaunista luontoa ja sekä rauhaa että menoa. Mitä tehdä Levillä ja missä yöpyä? Lue vinkkimme ja inspiroidu.

Sivustolla käytetään mainoslinkkejä, jotka on merkitty *.

Levi kutsuu seikkailemaan ja nauttimaan

1. Kylpylät ja saunat: Levi tarjoaa myös mahdollisuuden rentoutua ja hemmotella itseään joko ihan vain luonnossa oleillen tai esimerkiksi kylpylässä nauttien. Voit vierailla jossakin alueen saunoista, porealtaista ja nauttia erilaisista hoidoista. Esimerkiksi *Levi Spa Hotel tarjoaa 17 eri uima-allasta käyttöön. Jos kaipaat enemmän aikuiseen makuun tehtyä kylpyläelämystä, tutustu myös Muoniossa sijaitsevaan Jeris Lake Resortiin, josta olemme kertoneet enemmän täällä.

2. Hiihto: Levi tarjoaa talviaikaan upeita hiihtomahdollisuuksia. Hiihdä perinteisesti hyvin hoidetuilla laduilla ja nauti samalla upeista maisemista. Ota mukaan vaikka kuumaa juomaa ja tee hiihdosta myös maisemaelämys.

3. Moottorikelkkasafari: Jos olet enemmän vauhdin ystävä, voit lähteä vaikka moottorikelkkasafarille ja tutustua Lapin upeaan luontoon moottorikelkan selästä. Aja kelkalla lumisilla teillä ja poluilla ja kokea vauhdin hurmaa. Muista kuitenkin turvallisuus ja huomio muut liikkujat.

4. Husky- ja porosafarit: Lähde unohtumattomalle husky- tai porosafarille. Pääset jopa itse ajamaan huskyjen vetämää rekeä tai istumaan poron vetämässä reessä ja tutustumaan näiden eläinten elämään sekä samalla Levin maisemiin. Olemme listanneet luotettavia husky-tiloja tänne.

Levi ja hiihto.

5. Laskettelu ja lumilautailu: Levi on tunnettu hiihtokeskus ja rinteet oheismenoineen ovatkin monelle syy suunnata leville. Levillä on hyvät rinteet ja monipuoliset laskettelumahdollisuudet. Voit nauttia talvisista aktiviteeteista ja kokeilla eri rinteitä ja laskettelureittejä. Levin 60. laskettelukausi alkaa 6.10.2023. Käytössä on kauden aikana parhaimmillaan 44 eri rinnettä. Hissilippuja voi hankkia täältä.

6. Revontulien bongaus: Levi on loistava paikka revontulien bongaukseen. Voit lähteä opastetulle retkelle ja ihailla revontulien kauneutta ja värikkyyttä taivaalla. Muista, että luontoa ei voi ohjailla, eikä kukaan voi luvata revontulia kaikille retkille. Tarvitaan myös hyvää tuuria. Jos lähdet omatoimiselle revontuliretkelle, etsi valosaasteeton paikka, jossa taivas on auki pohjoiseen. Revontulet liikkuvat usein idästä länteen. Muista pukeutua lämpimästi! Jos sinulla ei ole tarpeeksi toimivia omia talvivaatteita, niitä voi jopa *vuokrata.  Jos taas etsit järjestettyä revontuliretkeä, miten olisi *moottoorikelkkasafarin ja revontulien yhdistelmä?

7. Ravintolat ja yöelämä: Levi tarjoaa myös monipuolisesti ravintoloita ja baareja, joissa voit nauttia herkullisesta ruoasta ja juomasta. Levi on tunnettu yöelämästään ja after ski -menostaan. Menomestoja on listattu muun muassa tänne. Seikkailijattaret-yhteisössä on suositeltu ainakin Saamen Kammia,

Tässä siis muutamia vinkkejä Levin reissulle. Vuodenajasta riippuen Levillä riittää monenlaista tekemistä. Voit myös vaeltaa, kalastaa, golfata kesällä ja tehdä paljon muutakin! Levi tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja elämyksiä kaikenikäisille matkailijoille. Tutustu myös Äkäslompolon alueen kesäisiin vinkkeihin (joita voi hyödyntää myös muina vuodenaikoina).

× Lukuvinkki: 5 epätyypillistä aktiviteettia Leville ×


Varaa matkaohjelmaa ja majoitusta Leville

Etsitkö majoitusta Levillä? Etsi hotellimajoitus *täältä. Tutustu ainakin *tähän uniikkiin majapaikkaan, josta voi bongailla revontulia. Myös nämä *iglut ovat kerran elämässä -kokemus.

Vai etsitkö mökkiä? Suuntaa siis *tänne inspiroitumaan.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top