Loma Suomessa.

Loma Suomessa – mitä tehdä ja minne mennä?

Loma Suomessa – uhka vai mahdollisuus? Mitä tehdä ja minne mennä kotimaanmatkalla? Lue parhaat vinkkimme ja huomaa, että loma Suomessa on todellinen mahdollisuus.

Viimeistään korona-aika sai monen tutkimaan Suomea pintaa syvemmältä, tutkimaan Suomen piilotettujakin helmiä. Suomessa lomaillessa on monia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, joista voi nauttia.

Loma Suomessa ja merimaisema.

1. Tutustu lomalla Suomen luontoon

Suomi on tunnettu upeasta luonnostaan, jossa jokainen saa jokamiehenoikeudella liikkua vapaasti, kerätä marjoja ja jopa telttailla. Lähde patikoimaan johonkin Suomen 41 kansallispuistosta, kuten Nuuksioon tai vaikka Kolin kansallispuistoon. Ehkä kokeilet packtaft-melontaa Kolilla? Voit myös nauttia vesistöistä, kuten norppien Saimaasta tai puhtaasta Päijänteestä. Ehkä suuntaat moottoriveneiltä kiellettyyn Koloveden kansallispuistoon? Kokeile kalastusta tai melontaa. Pääkaupunkiseudulla voit vaikka meloa jollekin lähisaarista ja parhaimmillaan nauttia saarista täysin yksin tai oman kumppanin kanssa. Tai, ehkä etsit Suomen kirkasvetisiä järviä?

2. Vieraile saaristossa

Suomessa on upeita saaristoalueita, kuten Turun saaristo tai Ahvenanmaan saaristo. Voit tehdä veneretkiä, tutustua viehättäviin saarikyliin taui vain nauttia merellisestä tunnelmasta. Miten olisi majoitus aivan upeassa Havsviddenin merenrantamajoituksessa Ahvenanmaalla? Tai päiväristeily Turusta Loistokarille? Kenties etsit edullista ja helppoa päiväretkikohdetta pääkaupunkiseudulla ja suuntaat Sipoon Kaunissaareen?

3. Koe Suomen talviaktiviteetit

Jos taas lomailet talvella, voit kokeilla perinteisiä talviaktiviteetteja, kuten hiihtoa, lumikenkäilyä tai moottorikelkkailua tai vaikka läskipyöräilyä. Voit myös vierailla jossakin Suomen monista hiihtokeskuksista ja nauttia laskettelusta tai lumilautailusta. Tai miten olisi koiravaljakkoajelu? Yleistä tekemistä monien suosikkiin eli Levin alueelle on listattu tänne.

4. Tutustu lomalla Suomen kaupunkeihin

Suomessa on kauniita kaupunkeja. Oletko tutkinut esimerkiksi Helsinkiä, Turkua, Tamperetta ja Oulua? Entäs opiskelijoiden Jyväskylää? Voit tutustua niiden kulttuuriin, historiallisiin nähtävyyksiin, museoihin ja nauttia paikallisesta ruoasta ja ostoksista. Herkuttele Turun kahviloissa tai etsi kaikkialta Suomen ihanimpia kahviloita. Tutki Helsinkiä ilmaiseksi tai pienellä budjetilla näiden vinkkien avulla.

Loma Suomessa ja Porvoo.

5. Rentoudu saunassa tai kylpylässä

Suomalainen sauna on osa syvintä suomalaista kulttuuria. Rentoudu saunassa tai suuntaa lomalle kylpylään. Olemme listanneet suosikkikylpylöitämme aikuiseen makuun tänne. Saunoista kannattaa tutustua myös kenties Suomen kauneimpaan saunaan Kemiönsaarella, jonne voi mennä puumajoihin majoittumaan ja saunomaan vaikka kokonaan omalla porukalla. Ehkä etsit vaihtoehtoisuutta ja suuntaat Helsingin yhteisölliseen Sompasaunaan?

6. Majoitu ikimuistoisesti Suomen lomalla

Suomessa on lukuisia upeita ja persoonallisia majapaikkoja maatilamajoituksista hienoihin hotelleihin ja lasi-igluihin. Etsi inspiraatiota ikimuistoiseen majoitukseen Suomessa listaltamme ja varaa yö unelmiesi lomalle Suomessa.

7. Harrasta kulttuuria lomalla Suomessa

Miten olisi kulttuuriloma kotimaassa? Museokortti on loistava tapa vierailla museoissa kautta maan, edullisesti. Tutki myös kaikkia kulttuuritapahtumia ja suuntaa vaikka Savonlinnan oopperajuhlille, saamelaiskulttuurin Ijahis Idjaan tai minne vain, mikä kiinnostaa juuri sinua. Paikkakuntien omille sivuille on usein listattu tapahtumia.

Suomen pienet kylat ja Fiskars joki.

8. Suuntaa pieniin kyliin

Entäs, jos ottaisit suunnaksesi retken johonkin Suomen pienistä kylistä? Kenties joku perinteinen ja pieni kylä, poissa turismin reiteiltä? Mene paikalliskuppilaan tai suuntaa lähimmälle luontopolulle. Suomessa on myös lukuisia kauniita ja pieniä ruukkikyliä, kuten Strömfors ja Fiskars. Kaikkialta voi löytää jotain kiinnostavaa ja esimerkiksi automatka on todella kätevä tapa tutkia kaikkea matkan varrelle osuvaa. Google Maps on oiva työkalu maaston ja alueen tarjonnan tutkimiseen,

Nämä ovat vain muutamia ideoita, ja Suomessa on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Räätälöi loma Suomessa omien mieltymysten mukaan ja muista, että missä tahansa voi luoda itselleen onnistuneen loman joko rentoutumisen merkeissä tai suurena seikkailuna!

Loma Suomessa – inspiroidu:


Valmistele matkasi Seikkailijattaren vinkein! Tutustu osioihin Majoituksen ABC, Matkasuunnittelun ABC ja Pakkauksen ABC ja opi suunnittelmaan matkasi paremmin.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top