fbpx
Hiusvinkit

Kampaajan vinkit lomahiusten hoitoon

/

Aurinko ja merivesi tuntuvat hyvältä iholla. Ikävä fakta kuitenkin on, että aurinko ja merivesi ovat yhdistelmänä kovin haitallinen hiuksillemme. Etenkin kovasti käsitellyt hiukset hapertuvat aurinkolomalla, ja moni tietää uima-altaiden kloorin värjäävän vaalennetut hiukset joskus jopa vihertäviksi. Miten hoitaa hiuksia matkalla? Näillä kampaajan vinkeillä vältät hiuskatastrofit matkalla ja matkan jälkeen.

Näin hoidat lomahiuksia

1. Niin nautinnollista kuin merivedessä oleilu onkin, hiuksille suolavesi tekee tuhojaan. Jos haluat ajatella hiustesi parasta, vältä liiallista lotrailua merivedessä tai suojaa hiukset esimerkiksi uimalakilla.

2. Jos ja kun päätät lillua suolavedessä päivittäin, käytä välillä hiukset tehokkaammin puhdistavaa syväpuhdistavaa shampoota. Se poistaa vaaleistakin hiuksista jopa uima-altaiden kloorin aiheuttaman vihertävyyden. Muista kuitenkin syväpuhdistavan tuotteen käytön jälkeen käyttää hoitavaa hoitoainetta. Hiuksen pinta jää syväpesusta auki, jonka vuoksi se voi tuntua normaalia pörröisemmältä ja takkuisemmalta.

3. Suojaa hiukset auringolta aina mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi hatulla tai huivilla.

4. Jos pesumahdollisuutta ei ole päivittäin, kuivashampoo pelastaa rasvoittuvat hiukset. Tämä vinkki toimii päiväretkillä ja kiireessä.

5. Kookosöljy on eritäin toimiva monitoimituote. Sitä voi käyttää hiusten kuiviin latvoihin ja palaneen hiuspohjan hellimiseen. Se toimii aurinkovoiteena ja jopa silmämeikinpoistoaineena. Kookosöljy suojaa myös hiuksia auringolta.

6. Jos hiusten väri muuttuu lomalla sietämättömäksi, värjäävillä hiusnaamioilla saat ensiapua ennen seuraavaa kampaamokäyntiä. Vaaleiden hiusten kellertävyyttä saa taitettua parhaiten violettia tai sinistä pigmenttiä sisältävillä tuotteilla.

7. Suosi matkalla UV-suojan sisältäviä hiustuotteita. Nykyään useat laadukkaat muotoilutuotteet sisältävät UV-suojan.

8. Lyhyellä matkalla tuotteet kannattaa pakata pieniin purnukoihin. Kokonaisia purnukoita on turha kuljetella mukana etenkään lyhyemmillä matkoilla. Folion tai kelmun sisään saa helposti kääräistyä viikonloppumatkan hoitoaineen.

9. Jos sinulle tarjotuu tilaisuus käydä testaamassa paikallisen parturin tai kampaajan taitoja, tartu siihen. Monessa maassa kampaamokäynti on ainutlaatuinen kokemus. Pelkkä pesu ja föönaus on naisille turvallinen vaihtoehto, hiusten värjäämistä ulkomailla kannattaa harkita kaksi kertaa – etenkin, jos paikallisten hiukset ovat todella erilaiset kuin tyypilliset suomalaiset hiukset.

10. Hiuksen rakennetta korjaava Olaplex-hoito on jo tuhottujen hiusten pelastus. Olaplex on kampaamossa tehtävä erikoishoito, joka korjaa hiusta sisältäpäin ja jälleenrakentaa haurastunutta hiusta. Hoito voidaan tehdä myös värikäsittelyn yhteydessä.

*Vinkit antoi parturi-kampaamo Aroha Helsinki.

Laura Santanen

Seikkailijattarien perustaja on spontaani ja ennakkoluuloton reissaaja, joka matkustaa maailmalla ilman tarkkaa suunnitelmaa. Elämyksiä janoava esteetikko on onnellisimmillaan jossakin tunnelmallisten kahviloiden ja koskemattoman luonnon välimaastossa. Boheemi Berliini on kaupunkirakkauksista suurin, mutta tropiikin sielu lepää parhaiten palmujen alla. Lisää seikkailuja Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogissa.

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.