Hiustenhoito lomalla ja kesalla.

Kampaajan vinkit lomahiusten hoitoon

Kerro kaverille!

Miten hoitaa hiuksia lomalla? Näillä kampaajan vinkeillä vältät hiuskatastrofit matkalla ja matkan jälkeen.

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *.

Aurinko ja merivesi tuntuvat hyvältä iholla. Ikävä fakta kuitenkin on, että aurinko ja merivesi ovat yhdistelmänä kovin haitallinen hiuksillemme. Etenkin kovasti käsitellyt hiukset hapertuvat aurinkolomalla, ja moni tietää uima-altaiden kloorin värjäävän vaalennetut hiukset joskus jopa vihertäviksi. Miten siis  hoitaa hiuksia matkalla ja matkan jälkeen?

Näin hoidat lomahiuksia

1. Niin nautinnollista kuin merivedessä oleilu onkin, hiuksille suolavesi tekee tuhojaan. Jos haluat ajatella hiustesi parasta, vältä liiallista lotrailua merivedessä. Toisaalta, suola antaa hiuksille hetkellisesti hauskan surffitukkafiiliksen, jos sellaisesta tykkää. Arjessa hiusten suolasuihkeilla saa saman tunteen hiuksiin. Suolasuihkeita löytyy monelta valmistajalta, esimerkiksi *tämä on hyvä vaihtoehto.

2. Jos ja kun päätät lillua suolavedessä päivittäin, käytä välillä hiukset tehokkaammin puhdistavaa syväpuhdistavaa shampoota. Se poistaa vaaleistakin hiuksista jopa uima-altaiden kloorin aiheuttaman vihertävyyden. Muista kuitenkin syväpuhdistavan tuotteen käytön jälkeen käyttää hoitavaa hoitoainetta. Hiuksen pinta jää syväpesusta auki, jonka vuoksi se voi tuntua normaalia pörröisemmältä ja takkuisemmalta. Myös erilaiset proteiinisuihkeet ovat hyvä lisä hiusten rakenteen korjaamiseen matkalla. Proteiinisuihkeista suositus esimerkiksi Less is More -sarjan Protein Spray. Sen voi hankkia *täältä.

3. Suojaa hiukset auringolta aina mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi hatulla tai huivilla. Katso vaikka tätä söpöä *hattua!

4. Jos pesumahdollisuutta ei ole päivittäin, *kuivashampoo pelastaa rasvoittuvat hiukset ja antaa lisäpäiviä pesujen välille. Tämä vinkki toimii päiväretkillä ja kiireessä. Palashampoo on myös kätevä tuote matkoille. Hanki luonnonmukaisia hiustuote vaikka *täältä.

Lukuvinkki: Kuivashampoo pelastaa hiukset kaupunkireissulla

 

 

5. Kookosöljy on erittäin toimiva monitoimituote niille, jotka haluavat all in one -tyyppisen ja täysin luonnonmukaisen tuotteen. Sitä voi käyttää hiusten kuiviin latvoihin ja palaneen hiuspohjan hellimiseen. Se toimii aurinkovoiteena ja jopa silmämeikinpoistoaineena. Kookosöljy suojaa myös hiuksia auringolta. Muista, että öljyt saattavat tahrata ja jämähtää hiuksiin, älä käytä tuotetta liikaa etenkään hennoissa hiuksissa. Kuumalla öljy muuttuu hiuksissa helposti vahamaiseksi, varovaisuutta siis käytössä.

6. Jos hiusten väri muuttuu lomalla sietämättömäksi, värjäävillä hiusnaamioilla saat ensiapua ennen seuraavaa kampaamokäyntiä. Vaaleiden hiusten kellertävyyttä saa taitettua parhaiten violettia tai sinistä pigmenttiä sisältävillä tuotteilla, esimerkiksi hopeashampoilla. Hanki hopeashampoo *täältä. Muista, älä läträä näilläkään liian usein.

7. Suosi matkalla UV-suojan sisältäviä hiustuotteita. Nykyään useat laadukkaat muotoilutuotteet sisältävät UV-suojan.

8. Lyhyellä matkalla tuotteet kannattaa pakata pieniin purnukoihin. Kokonaisia purnukoita on turha kuljetella mukana etenkään lyhyemmillä matkoilla. Folion tai kelmun sisään saa helposti kääräistyä viikonloppumatkan hoitoaineen. Helppoutta kaipaaville matkakokoiset tuotteet ovat pelastus. Hanki omat purnukat vaikka *täältä.

9. Jos sinulle tarjoutuu tilaisuus käydä testaamassa paikallisen parturin tai kampaajan taitoja, tartu siihen. Monessa maassa kampaamokäynti on ainutlaatuinen kokemus. Pelkkä pesu ja föönaus on naisille turvallinen vaihtoehto, hiusten värjäämistä ulkomailla kannattaa harkita kaksi kertaa – etenkin, jos paikallisten hiukset ovat todella erilaiset kuin tyypilliset suomalaiset hiukset.

10. Hiuksen rakennetta korjaava Olaplex-hoito on jo tuhottujen hiusten pelastus. Olaplex on kampaamossa tehtävä erikoishoito, joka korjaa hiusta sisältäpäin ja jälleenrakentaa haurastunutta hiusta. Hoito voidaan tehdä myös värikäsittelyn yhteydessä.

11. Lämmöttömillä kiharoilla saa aikaa yön aikana todella hyvän ja rantatukan pelastavan kampauksen. Hanki oma kihartimesi *vaikka täältä, *tässä on myös hyvä vaihtoehto.

 

*Vinkit antoi parturi-kampaamo Aroha Helsinki.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.