Lunette -kuukuppi

Lunette-kuukuppi – Jokaisen seikkailijattaren matkavaruste

Kerro kaverille!

Lunette-kuukuppi on tuote, jota ilman ei yhdenkään suomalaisen naisen pitäisi matkustaa minnekään. Lääketieteellisestä silikonista valmistettu Lunette-kuukuppi on hygieeninen, ekologinen, ergonominen ja kotimainen vaihtoehto hiostaville, limakalvoja kuivaaville siteille ja tamponeille. Pieniä, mutta tilavia kuppeja on saatavissa kahdessa eri koossa ja viidessä eri värissä. Tässä kokemuksia kuukupin käytöstä myös extreme-reissuilla.

Lunette-kuukuppia on yllättävän helppo käyttää muutaman totuttelukerran jälkeen. Kyse on vain oikeanlaisesta asettamisesta, oman kuukautisvuodon runsauden ja tiheyden oppimisesta, kupin oikein poistamisesta ja huuhtelusta (tai kiehuttamisesta viimeisen käyttökerran jälkeen). Kun nämä neljä asiaa ovat hallussa, sujuu kupin käyttö mutkitta.

Edes alkeelliset olosuhteet eivät ole este kupin käytölle: mikäli reissussa ei ole puhdasta vettä saatavissa, kupin voi puhdistaa helposti Lunette-kuppipyyhkeillä, *puhdistusnesteellä tai haavanpuhdistusaineella. Tyhjentämisen yhteydessä puhdistaminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä pelkkä tyhjentäminen riittää. Käsihygieniasta on sen sijaan huolehdittava tarkasti — mahdolliset tulehdukset kun leviävät käsissä olevista bakteereista, eivät vaginasta. (Huom! Älä käytä käsidesiä, joka sisältää usein muutakin kuin alkoholia. Se jättää kupin pintaan jäämiä, joista vagina ärsyyntyy.)

Hanki oma kuukuppisi *tästä. Muista myös *puhdistusliinat.

Lunette-kuukuppi.

Samaa kuukuppia voi käyttää useita vuosia, joten vaikka hankinta tuntuisi turhalta rahareiältä juuri ennen matkaa, tulee kuukupin ostaminen pidemmän päälle kannattavaksi jopa budjettireissaajalle.

Miksi juuri Lunette?

Me Seikkailijattaret suosittelemme Lunetten tuotteita paitsi kotimaisuuden, myös firman jatkuvan, naisiin kohdistuvan hyväntekeväisyystyön vuoksi: Lunette auttaa naisia ympäri maailman niin koulutusten, erilaisten kampanjoiden kuin tuotelahjoitusten muodossa. Vuonna 2014 Lunette lahjoitti 10% tuloistaan The Red Pump -yhdistyksen hivin vastaiseen toimintaan, kun taas vuonna 2015 aloitettu The Cup -projekti kouluttaa tyttöjä ja jakaa heille kuukautissuojia Keniassa. EXXpedition, jonka Amazonin purjehdusta Lunette tukee, selvittää maailman vesistöihin liittyviä ongelmia purjehtivien naistutkijoiden voimin, ja Lunette on tukenut myös minun Etelä-Amerikan pyörämatkaani kupeilla, joita jaan matkan varrella paikallisille.

Lue lisää Lunetten hyväntekeväisyystyöstä täällä.

Hanki oma kuukuppisi *tästä. Muista myös *puhdistusliinat.

Lunette-kuukuppi | Kokemuksia kuukupista matkalla

Olen viettänyt kuukupin kanssa pitkiä aikoja niin Afrikassa, Euroopassa kuin Etelä-Amerikassakin. Ulkomaille suuntautuvat matkani liittyvät aina joko extreme-urheiluun tai paikallisiin ihmisiin, joten minulle on tärkeää, että kuukautissuoja toimii äärimmäisen helposti sekä alkeellisissa olosuhteissa että rankoissa aktiviteeteissa. Niinpä vannon Lunetten nimeen.

Kuukuppi kokemuksia | Nainen pyöräilemässä merimaisemissa.

Viimeiset 14 kuukautta olen pyöräillyt Etelä-Amerikassa. Olen muun muassa polkenut kuukauden täysin vailla juoksevaa vettä, viettänyt viikkoja kylissä, joissa ei ole puhdasta vettä, nukkunut lukuisia öitä teltassa keskellä ei-mitään, ja tietenkin polkenut lukemattomia tunteja pyörän selässä. Kaiken tämän olen tehnyt kuukupin kanssa, ongelmitta. Ainoa, mitä kuppi minulta vaatii, on, että kannan mukanani pientä vesipulloa – asia, jonka tekisin ilman kuppiakin.

Lunette 5

Hygienia pitkällä matkalla

Henkilökohtainen hygienia on matkalla tärkeää, koska muun muassa tulehdusten iskiessä lähin apteekki tai lääkäri voi olla kaukana. Siksi kannan itse mukanani vesipullon lisäksi muutamia Lunetten kuppipyyhkeitä. Ne ovat käteviä paitsi juoksevan veden puuttuessa, myös silloin, kun kuppia ei pääse kuukautisten loputtua kiehauttamaan. Kaukomailla kuppi kannattaakin puhdistaa huolellisesti paitsi oman hygienian vuoksi, myös siksi, että kuukautisveri houkuttelee luokseen silikonia syöviä hyönteislajeja (omakohtainen kokemukseni Mosambikissa).

Vaikka kertakäyttöiset kuukautissiteet saattavat etukäteen tuntua kuukuppia hygieenisemmältä ja helpommalta vaihtoehdolta, en itse voisi kuvitella matkustavani pyörällä siteiden ja tamponien varassa. Hiertymien, hankauksen ja niistä seuraavien tulehdusten ohella olisin muun muassa Patagoniassa joutunut kuljettamaan käytettyjä kuukautissuojia mukanani kuukauden, ellen olisi halunnut heittää niitä luontoon. Kupin sen sijaan tyhjentää hetkessä, eikä siitä jää luontoon minkäänlaisia (hitaasti maatuvia) jälkiä.

Niille, jotka epäilevät kuukupin pitävyyttä urheillessa, osaan oman kokemukseni pohjalta kertoa sen toimivan retkipyöräilyn ohella loistavasti muun muassa juostessa, kiipeillessä, sukeltaessa, laskuvarjohypätessä, varjoliitäessä ja surffatessa. Enkä puhu vain kerran lajeja kokeilleena, vaan lajien aktiivisena harrastajana – myös kuukautisten aikana.

Kuukuppi | Kuppitietoutta ulkomaille!

Koska itse vannon 100% kuukupin nimeen, koen matkat loistavana tilaisuutena viedä kuukuppitietoutta myös paikallisten keskuuteen. Ennen tämänhetkistä matkaani sain Lunettelta kuukuppeja, jotta voisin lahjoittaa niitä paikallisille naisille. Niinpä olen viimeisten 14 kuukauden aikana kertonut lukemattomille henkilöille kupista ja jakanut ilmaisia kuppeja henkilöille, jotka toimivat aktiivisesti joko maansa naisasioiden tai luonnonsuojelun puolesta.

Monessa Euroopan ulkopuolisessa maassa on jo kuultu kuukupista, mutta omakohtainen kokemus on usein vähissä kuukuppien heikon saatavuuden tai kalliiksi koettujen hintojen vuoksi. Niinpä yhdenkin kupin lahjoittaminen esimerkiksi toimittajalle, radiojuontajalle tai julkisuuden henkilölle voi viedä tietoa ympäristö- ja kehoystävällisestä kupista yllättävänkin pitkälle, ja edesauttaa näin kuppitietouden leviämistä maassa kuin maassa.

Kuukuppikuvat: ©Lunette

Hanki oma kuukuppisi *tästä. Muista myös *puhdistusliinat.

 

 

Kerro kaverille!

4 ajatusta aiheesta “Lunette-kuukuppi – Jokaisen seikkailijattaren matkavaruste”

  1. Kuukuppi on ollut kovassa käytössä juurikin reissuilla ollessani. Konservatiivisissa muslimimaissa ei tampooneja edes ole myytävänä eikä koko vuoden tampoonivarastoa voi kantaa mukanaan reppureissulla, joten kuukuppi on osoittautunut minulle ainoaksi oikeaksi vaihtoehdoksi. Minulla on itselläni juurikin Luneten kuukuppi käytössä, mutta Luneten harjoittama hyväntekeväisyystyö on mennyt minulta ihan täysin ohi. Täytyykin siis jatkossakin suosia Lunettea! 🙂

  2. Miia Hirvioja

    Ei ole itselle tuttu kapistus vielä, mutta olen kyllä harkinnut kuukuppiin siirtymistä. ?

  3. Heidi Mäki-Hakola

    On ollut vakavasti harkinnassa, mutta pieni palkkaisena sinkkuna en ole rohjennut pistää siihen vielä rahaa, koska pelkään että rahat menee hukkaan, jos en kuppia pystykään pitämään, vaikka tiedänkin että pidemmän päälle tulisi varmasti halvemmaksi. Reissuissa varmasti hyvä, ettei tarvitsisi enää kanniskella tamponeita minigrip pusseissa, ja toivoa että ne riittää. Myös tuotteen myrkyttömyys kiinnostaa suuresti, mikä onkin suurin syy miksi kiinnostaisi kokeilla.

  4. Kuinka kauan lunette kuukuppia voi käyttää turvallisesti matkoilla ilman keittämistä kuukautisten välillä? Riittävätkö luneten omat puhdistusaineet/pyyhkeet?
    Suunnittelen vuodenreissua. Olisiko hyvä ostaa minikattila mukaan? 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.