Marinella Himari Nepalissa.

Marinella Himari on Suomeen rakastunut kalastajanainen ja eräkirjailija

Maaliskuun seikkailijatar on Kaukokaipuu-blogin kirjoittaja ja eräkirjailija, Marinella Himari. Tällä hetkellä Pohjois-Norjassa asuva matkailija vaihtoi kaukomaat pohjoiseen kauneuteen ja puhuu aina Suomen luonnon puolesta.

Kuka olet?

Olen Marinella, Helsingistä Pohjois-Norjaan muuttanut luontokuvaaja ja retkeilytoimittaja, KAUKOKAIPUU-blogin kirjoittaja sekä tuore eräkirjailija. Asuin ensin vuoden Lofoottien pohjoispuolella Myressä, minkä jälkeen Lakselv (Lemmijoki) valikoitui uudeksi kotikaupungiksi lohenkalastuksen, loputtomien vaelluspolkujen sekä tietenkin elämäni rakkauden takia.

Mottosi tai voimalauseesi?

“Mitä tehtäis, jos ei pelättäis?”

Kirjoitan blogissani Suomen ja Pohjoismaiden (myös maailman) luontokohteista mutta ennen kaikkea omien unelmien tavoittelusta. “Mitä tehtäis, jos ei pelättäis?” on mantra, jota olen kantanut mukanani jo vuosien ajan: Se muistuttaa minua siitä, että suurin haastajani on oma kuvajaiseni. En ole koskaan kokenut kilpailevani kenenkään kanssa, ainoastaan itseäni eli omia pelkojani vastaan.

Kaukokaipuu-blogin Marinella Himari vuorilla.
Tre Cime di Lavareton maisemissa Pohjois-Italiassa, Dolomiiteilla.

Ikimuistoisin kohtaaminen matkalla?

Nykyinen mieheni, tietenkin. Olin irtisanonut Helsingin asunnon, siirtänyt osoitteen vanhemmilleni ja muuttanut tien päälle päämääränäni pohjoinen. Ajattelin tuolloin, että muutan eteläisimmillään Rovaniemelle, mutta lempeäkatseisen lohenkalastajan tavattuani päädyin lopulta Lofoottien pohjoispuolelle Vesterålenin saaristoon, jossa asuin pienessä, punaisessa ja puilla lämmitettävässä mökissä ensimmäisen Norjan vuoteni.

Unohtumaton seikkailu tai elämys?

Vuosi 2018; lähdin Helsingistä vailla määränpäätä, mukanani vain retkeilyvarusteet sekä kalastusvälineet. Tempaus oli hurja, mutta onneksi uskalsin, sillä elän tällä hetkellä unelmaani tuntureiden sylissä, meren äärellä, elämäni rakkaus rinnallani. Jaamme samat intohimot ja harrastukset, minkä vuoksi vapaa-aika on saanut kohdallani aivan uuden merkityksen: kun ennen piti vääntää kättä, mitä tehdään lomalla, nykyisin ollaan kaikesta samaa mieltä.

Marinella HImari valokuva.
Peilityyni Porsvannet on yksi Lakselvin kauneimmista luontokohteista.

Erikoisin yöpymispaikka, jossa olet ollut?

Itärajan Virolahdelta löytyy sotahistoriallisesti kiinnostava kohde, Bunkkerimuseo, jonka pihasta lähtee Tuntemattoman sotilaan luontopolku ja löytyy betoninen pallokorsu, jossa vietin yhden elämäni ikimuistoisimmista öistä.

Pelkäätkö matkoilla jotain?

Pelkään vain kotiin jääneiden puolesta: ovathan he vielä vastassa, kun palaan?

Norjan vuoristo.
Norjan kuningattaren mukaan nimetty Dronningruta on Vesterålenin kauneimpia nähtävyyksiä. Käy täällä seuraavalla Lofoottien reissullasi!

Pakkaan matkalle mukaan aina…
Kameran ja muistiinpanovälineet. Kirjoitan ajatuksia mieluiten paperille, josta puran niitä kotona näyttöpäätteelle.

Minkä neuvon antaisit muille matkailijoille?

Opettele tuntemaan kehosi, jotta et pakkaa retkille liikaa tai liian vähän vaatetta: kevyt reppu on paras kantamus, ja grammoja viilaamalla jalka nousee kevyemmin.

Marinella Himari telttailee.
Nuuksion kansallispuistossa sijaitseva Kolmilampi on upea yön yli -kohde.

 


Lukuvinkki: Marinella aloittaa pian myös oman palstansa täällä Seikkailijattaret-sivustolla. Uuden palstan aiheena tulee olemaan erityisesti elämä Norjassa. Pysykää kuulolla!


Vinkki: Tutustu myös sivustomme kategoriaan luontomatkailu.

Kerro kaverille!

1 ajatus aiheesta “Marinella Himari on Suomeen rakastunut kalastajanainen ja eräkirjailija”

  1. Paluuviite: Inspiroidu näistä reissunaisista! – Seikkailijattaret

Kommentointi on suljettu.

Scroll to Top