matkailuauto kotina

Matkailuauto on vaihtelunhaluisen liikkuva koti

Mikä olisikaan parempi tapa kesämökkeillä paikasta riippumatta kuin liikkuva koti eli matkailuauto? Matkailuauto mahdollistaa aamukahvin nauttimisen vaikka joka aamu eri järven rannalta, ja liikkuva kesämökki odottaa uutta mökkiviikonloppua parhaimmillaan vaikka omassa pihassa.

Herään aamuun Atlantin valtameren rannalta. Ikkunoista aukeaa rauhoittava merimaisema, ja koskematon hiekkaranta kutsuu painamaan pintaansa päivän ensimmäiset jalanjäljet. Keitän kahvit kurkkien samalla pienestä ikkunasta ulos ja mietin, ettei kesämökkimme voisi olla kauniimmalla paikalla.

Päivää aiemmin tunsin samoin. Tuolloin ihailin keittiön ikkunan takaa siintävää vuoristomaisemaa lumihuippuisine vuorineen. Muutamaa kuukautta aikaisemmin kesämökkimme ikkunasta avautui suomalainen järvimaisema, ja kuukausi siitä ikkunan takana virtasi Turun Aurajoki.

Kesämökkimme on liikkuvaa sorttia. Loma-asuntomme ei ole mikä tahansa lomailijan vuokrahuoneisto tai perinteinen mökki. Tämä lomakoti liikkuu pyörillä ja parkkeerataan vuoropäivin keskelle kaupunkia ja luonnon helmaa. Kotimme liikkuu mukanamme vaihtelevien mieltymyksiemme perässä, sillä liikkuva kotimme on 26 vuotta vanha matkailuauto.

matkailuauto kotina

Matkailuautosta kodiksi

Sama auto, Oskari nimeltään, on kulkenut minun ja poikaystäväni matkassa jo lähes kaksi vuotta. Se hyppäsi elämäämme hieman yllätyksenä, olimmehan oikeasti haaveilleet tunnelmallisesta Kleinbus-pakettiautosta tai muusta näppärästä surffiautosta. Matkailuauto alkoi tuntua toimivammalta vaihtoehdolta, kun tajusimme viettävämme eniten kesämökkiaikaa säiden puolesta epävakaisessa Suomessa. Vielä enemmän päämme kääntyi pakettiauton sijasta vanhaan matkailuautoon, kun poikaystäväni päätti luopua kesäksi vuokra-asunnostaan ja asua epävirallisen virallisesti matkailuautossa, tässä tilanteessa siis asuntoautossa.

Loma-asuntomme ei ole mikä tahansa lomailijan vuokrahuoneisto tai perinteinen mökki, tämä lomakoti liikkuu pyörillä ja parkkeerataan vuoro päivin keskelle kaupunkia ja luonnonhelmaa.

Helsingin Kallion koti muuttui vähemmän rakkaaksi paikaksi kuin kotoisa matkailuauto. Heräsin tuona kesänä lähes joka aamu kaupungin keskustan liepeellä sijaitsevalta liikkuvalta mökiltämme. Asuimme viikot lähellä työpaikkojamme, viikonlopuiksi pakenimme seikkailemaan ja tutkimusmatkailemaan. Välillä tutkimaan pääsi myös Lily-kissa, joka on tätä nykyä jo kokenut karavaanari.

Lukuvinkki: Pakettiautossa asuvan tärkeimmät varusteet

matkailuauto kotina

Matkailuauto on vaihtelunhaluisen mökkeilijän unelma

Liikkuva kesämökki on kaltaisillemme vaihtelunhaluisille menijöille täydellinen ratkaisu. Elämä ei ole sijainnista riippuvaista ja kodinomainen paikka kulkee helposti matkassa mukana. Oskari kätkee sisäänsä pienen ja kotoisan keittiön, jonka kaasuliedellä on keitetty monet aamukahvit toinen toistaan upeammissa paikoissa. Sänky on kotoisa ja juuri sopivankokoinen pieni kolo, ja sohvasta on jopa vierasmajoitukseksi. Uskokaa tai älkää, sohvalla on majoittunut myös espanjalainen sohvasurffaaja.

Liikkuva kesämökkimme kätkee sisäänsä myös hotelli helpotuksen, jonka säiliön tyhjennys tuottaa vielä tänäkin päivänä suurta viihdettä. Vessan tiloissa on kaikki tarpeellinen kosmetiikka, ja vessan peilin edessä on valmistauduttu kupliva juoma kädessä kesän rientoihin ja pesty hampaita ympäri Suomea ja jopa Eurooppaa. Suihkua ei ole, mutta kekseliäisyydellä pääsee pitkälle. Suuri kanisteri auton katolle sijoitettuna on mitä mainion suihku, ainakin hätätilanteessa.

Maisemat ja maat vaihtuvat, mutta oma sänky kulkee matkassa mukana.

Oma karavaanarielämämme on liikkuvaa, emmekä halua sitoa itseämme leirintäalueille. Välillä palvelut tulevat tarpeeseen, ja jopa vapaasti sekä riippumattomasti parkkeeraavat seikkailijat tarvitsevat kunnon suihkua ja sähkötolppaa. Viikonlopun mittaisilla mökkeilyillä vapaus on A ja O, mutta pidempinä kesämökkeilyjaksoina hyödynnämme välillä myös leiritäalueiden maksullisia palveluita.

Lukuvinkki: Haluaisitko muuttaa pakettiautoon?

matkailuauto kotina

Yksinkertaista elämää matkailuautossa

Elämä matkailuautossa on kaikessa yksinkertaisuudessaan unohtumatonta ja erityistä. Pieni ja liikkuva koti palvelee sekä kodin että kesämökin tarvetta. Kaikki tarpeellinen kulkee matkassa mukana, mitään ylimääräistä ei edes kaipaa. Maisemat ja maat vaihtuvat, mutta oma sänky kulkee matkassa mukana. Sateensuoja on tarpeen tullen saatavilla, ja lasikuitulaatikon alla pyörivät pyörät ovat aina palvelualttiina kuljettamaan meidät itse ohjaamaamme suuntaan. Tälläkin hetkellä Oskari nautiskelee olostaan Espanjassa nähtyään viime vuoden aikana puoli Eurooppaa. Kesämökkimme ja liikkuva kotimme on halutessamme juuri siellä, missä mekin. Vain tiet ovat rajana.

 


Lue lisää karavaanausjuttuja ja vinkkejä matkailuautoiluun Lauran omasta Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogista.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top