Paras matkavakuutus ulkomaanmatkalle

Mistä paras matkavakuutus ulkomaanmatkalle?

Kerro kaverille!

Matkavakuutus on yksi asioista, joita ilman ei kannata matkustaa. Tämän tietää jokainen, joka on joutunut tapaturmaan tai sairastunut pahasti ulkomailla. Mutta mistä paras matkavakuutus pitkälle matkalle? Mitä eroja vakuutusten ja vakuutusfirmojen välillä on? Miten vakuuttaa matkatavarat? Tässä olennaista tietoa jokaiselle matkailijalle.

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *.

Mikä matkavakuutus?

Matkavakuutus on yhdistelmävakuutus, joka sisältää tyypillisesti sekä matkustajavakuutuksen että matkatavaravakuutuksen. Matkustajavakuutus on ulkomaille otettava vakuutus, joka korvaa muun muassa lääkäri- ja sairaalakulut tapaturman tai sairauden sattuessa, lentojen peruutukset ja muutokset yllättävissä tilanteissa, sairaalakuljetuksen hengenvaarassa sekä jopa ruumiin kotiinkuljetuksen kuolemantapauksissa. Matkatavaravakuutus sen sijaan korvaa vakuutusyhtiöstä riippuen matkalla mukana olevan irtaimiston varkauden tai vahingon sattuessa.

Jotkin matkavakuutukset korvaavat myös kotimaassa tapahtuneet tapaturmat, sairaudet ja matkatavaravahingot, mikäli vakuutuksenottaja on tapahtumahetkellä tietyn kilometrimäärän päässä kodistaan. Tarkista tämä mahdolliselta vakuutusyhtiöltäsi. Koronaan moni matkavakuutus suhtautuu tällä hetkellä kuin mihin tahansa tautiin.

Matkatavaravakuutus vs kotivakuutus

Suurin osa suomalaisten vakuutusfirmojen tarjoamista kotivakuutuksista korvaa myös matkatavarat enintään 45 vuorokauden matkalle. Esimerkiksi Pohjolan kautta kotivakuutus on voimassa matkatavaroiden osalta Pohjoismaissa, mutta mikäli matkustetaan niiden ulkopuolelle, esim. Viroon, tulee olla erillinen matkatavaravakuutus. LähiTapiolan laaja kotivakuutus puolestaan kattaa matkatavarat kotimaassa ja ulkomailla 150 euron omavastuulla, enintään 3 kuukauden mittaisilla matkoilla. LähiTapiolan loistokotivakuutus sen sijaan kattaa matkatavarat kotimassa 150 euron omavastuulla ja ulkomailla ilman omavastuuta, ja on voimassa enintään 6 kuukauden mittaisilla matkoilla.

Mikäli matkustat esimerkiksi kuudeksi kuukaudeksi ja sinulla on Suomessa asunto, jossa ei asu alivuokralaista, kannattaa sinun usein mieluummin ottaa kotivakuutus kuin erillinen matkatavaravakuutus. Mutta mikäli asunnossasi on alivuokralainen (mikä todennäköisesti on kannattavin vaihtoehto), et aina voi ottaa kotivakuutusta.

Helpoin keino varmistaa matkatavaroiden korvattavuus kotivakuutuksen kautta on ottaa yhteyttä omaan, mahdolliseen vakuutusyhtiöön.

Hanki nomadin vakuutus Safwty Wingsiltä *tästä!

Miksi matkavakuutus?

Matkalla, aivan kuin kotona, sattuu vahinkoja. Siitä huolimatta, kaikilla maailman matkustajilla ei ole matkavakuutusta. Miksi? Koska matkavakuutus on kallis eikä terveydenhuoltoa välttämättä pidetä prioriteettinä. Esimerkiksi Suomessa julkinen terveydenhuolto on niin hyvä ja edullinen, ettei ulkomaille lähtiessä aina hahmota, kuinka kalliiksi laadukas terveydenhuolto voi muualla tulla. Toisaalta maissa, joissa esimerkiksi luonnonkatastrofit ja trooppiset taudit ovat arkipäivää, huoli tulevasta ei kuulu ihmisten ajatusmaailmaan samalla tavalla kuin Suomessa. Vaikka kotimaassamme hasardeja tapahtuu suhteessa huomattavasti vähemmän kuin muualla, me suomalaiset pyrimme usein varautumaan kaikelta — jopa absurdeihin mittasuhteisiin asti.

Toivottavasti et koskaan tarvitse matkavakuutustasi. Mutta maksatko siitä turhaan? Et! Mikäli haluat olla varma, että pääset hoitoon vahingon sattuessa, hanki itsellesi matkavakuutus. Vakuutuksia voi vertailla *täällä.

Mistä paras matkavakuutus?

Suomalainen voi ottaa matkavakuutuksen joko suomalaisesta, ulkomaisesta tai kansainvälisestä vakuutusyhtiöstä. Mikäli asut ulkomailla tai vietät pitkiä aikoja yhdessä, tietyssä maassa, voit todennäköisesti ottaa itsellesi vakuutuksen kyseisen maan vakuutusyhtiöstä. Mikäli sen sijaan asut virallisesti Suomessa, voit ottaa itsellesi suomalaisen matkavakuutuksen myös pidemmälle ulkomaanmatkalle. Mikäli matka kuitenkin kestää yli vuoden ja suuntautuu useaan eri maahan, paras (tai ainakin edullisin) vaihtoehto lienee kansainvälinen matkavakuutus.

Erikoisurheilulajien harrastajana voit usein saada matkavakuutuksen juuri sinuun lajiisi erikoistuneelta taholta. Esimerkiksi Suomen Kiipeilyliitto ry tarjoaa jäsenilleen kiipeilyvakuutuksen kolmen kuukauden ulkomaanmatkalle. DAN sen sijaan on hyvä vaihtoehto aktiivisesti sukellusta harrastavalle. Myös jotkut työpaikat ja ammattiliitot vakuuttavat jäsenensä automaattisesti matkojen varalta. Tarkista siis voimassa olevat vakuutuksesi, jottet löydä itseäsi maksamasta turhia tuplavakuutuksia!

HUOM! Muista aina lukea oman matkavakuutuksesi ehdot huolella läpi ennen matkaa, jotta tiedät, mitä vakuutuksesi korvaa, mitä ei ja miten sinun on toimittava korvauksen saadaksesi. Esimerkiksi kansainvälisen World Nomads -vakuutusyhtiö ilmoittaa nettisivuillaan, etteivät he eivät korvaa tyhmyyttä eivätkä yhtäkään alkoholin vaikutuksen alla tapahtunutta tapaturmaa.

 

Oma vakuutustarpeeni ja lähtötilanteeni

Itse lienen jokaisen vakuutusyhtiön painajainen. Harrastan kalliokiipeilyä, laitesukellusta, varjoliitoa, laskuvarjohyppyä ja pitkänmatkan pyöräilyä. Olen viettänyt ulkomailla yhteensä 12 vuotta, eivätkä oleskeluni Suomen ulkopuolella koskaan alita kolmea kuukautta, ellei kyseessä ole työmatka. Sekä Euroopan sisäiset että Euroopan ulkopuoliset matkani (käytän sanaa “matka”, vaikka kyseessä on usein ollut asuminen ulkomailla) sisältävät aina muun muassa extreme-urheilua, liftausta ja/tai muita hasardeina pidettyjä aktiviteetteja.

Viimeiset 500 päivää olen pyöräillyt yksin Etelä-Amerikassa. Koko matkan ajan minulla on ollut Pohjolan matkavakuutus, johon olen ollut erittäin tyytyväinen. Kyseinen vakuutusyhtiö on korvannut minulle kaikki matkalla sattuneet tapaturmat, sairaudet ja tavaroiden rikkoutumiset (joita on ollut paljon). Olen voinut pidentää matkavakuutusta ulkomailta käsin (täydentäen vaaditun terveysselvityksen) ja olen voinut lisätä extreme-urheilulajeja juuri niille ajankohdille, joina olen niitä harrastanut.

Elokuussa 2017 jäin kuitenkin odottamatta tyhjän päälle. Uutta lisäaikaa anoessani, Pohjola yllättäen irtisanoi vakuutukseni, koska en ole asunut yhteensä 12 kuukautta Suomessa viimeisen kahden vuoden aikana. Ennen matkaani minulle vakuutettiin vakuutusaikaa voitavan jatkaa milloin tahansa, mutta ei. Yhtäkkiä vaihtoehtoni olivat vähissä, koska yksikään suomalainen vakuutusyhtiö ei myönnä vakuutusta jo alkaneelle matkalle (miksi, en tiedä). Harva suomalainen vakuutusyhtiö ylipäänsä kattaa yli vuoden kestävän matkan.

Tämän lisäksi myöskään matkatavarat eivät enää vuoden (tai ennalta sovitun lisäajan) jälkeen kuulu kotivakuuksen piiriin, joten myös polkupyöräni, kannettavaa tietokoneeni ja muun muassa kuvaustarvikkeeni jäivät odottamatta ilman vakuutusta. Matkatavaroille ei kuitenkaan saa yhdestäkään suomalaisesta vakuutusyhtiöstä erillistä tavaravakuutusta matkan jo alettua.

>Esimerkkitilanteita, joissa olen tarvinnut matkavakuutusta:

Parasiitit Paraguayssa (hoidon hinta n. 500€)
Murtunut jalkapöytä Espanjassa (hoidon hinta n. 300€)
Revähtänyt olkapään jänne Italiassa (hoidon hinta n. 800€)
Munasarjatulehdus Kolumbiassa (hoidon hinta n. 400€)
Rikkinäinen MacBook Pro Kolumbiassa (korjauksen hinta n. 200€)
Rikkinäinen Iphone Paraguayssa (uusi puhelin n.150€)
Rikkinäinen polkupyörä Argentiinassa (korjauksen hinta n. 200€)
Matkatavaravarkaus Mosambikissä (tavaroiden arvo n. 800€)


Matkavakuutusten hintavertailu

Tyrmistyneenä Pohjolan päätöksestä lopettaa matkavakuutukseni kesken matkaani, tein elokuussa 2017 hypoteettisen tarjouspyynnön matkavakuutuksesta sekä Suomen merkittävimpiin että aktiivimatkailijoiden keskuudessa suosituimpiin, kansainvälisiin vakuutusyhtiöihin. Halusin tietää, kenen matkavakuutus kannattaa pitkälle matkalle ja mitä kukin vakuutusyhtiö korvaa.

Mukana vertailussa olivat Pohjola, Fennia, LähiTapiola, If ja Turva. Kansainvälisistä vakuutusyhtiöistä vertailussa mukana olivat World Nomads, True Traveller, Gouda ja TravelGuard.

Vakuutusyhtiöille esitetyt kysymykset:

1. Mikä on perus vuosimatkavakuutuksen hinta? Miten pitkän matkan korvaa?
2. Matkustajavakuutuksen hinta 1.9.2017-1.3.2018 kestävälle matkalle
3. Matkustajavakuutuksen hinta 1.9.2017-1.9.2018 kestävälle matkalle
4. Hinta ajalle 1.9.2017-1.3.2018 sis. sukellus/kiipeilyn/laskuvarjohyppy/varjoliito
5. Hinta ajalle 1.9.2017-1.9.2018 sis. sukellus/kiipeilyn/laskuvarjohyppy/varjoliito
6. Hinta ajalle 1.9.2017-1.3.2018 sis. matkatavarat 2000€:lle (ilman urheilulisiä)
7. Hinta ajalle 1.9.2017-1.9.2018 sis. matkatavarat 2000€:lle (ilman urheilulisiä)
8. Kattaako matkavakuutus malarian hoidon?
9. Kattaako matkavakuutus sukupuolitautien hoidon?

HUOM! Hinnat ovat suuntaa-antavia ja saattavat vaihdella tilanteestasi riippuen. Tee siis aina myös oma tarjouspyyntösi ennen vakuutuksen ostamista. Vakuutuksi voi vertailla helposti esimerkiksi *täällä.

1. Pohjola

1. 81,27€ / 45vrk … 90€ / 90 vrk … 127,73€ / 120 vrk … 200€ / 180 vrk
2. 258€
3. 724€
4. 705€ (sis. urheilulaajennuksen erikoislajeihin koko ajalle)
5. 1986€ (sis. urheilulaajennuksen erikoislajeihin koko ajalle)
6. 333€ ajalle 1.9.2017-1.3.2018
7. 799€ ajalle 1.9.2017-1.9.2018
8. Kyllä
9. Kyllä

Laskuvarjohyppy, varjoliito ja sukellus ovat Pohjolalla ns. urheilun erikoislajeja, joita varten riittää yksi laajennus. Kiipeilyvakuutuksenhintaan vaikuttaa, onko kyseessä jää-, sisä-, vuori- vai kalliokiipeily ja käytetäänkö kiipeillessä yläköyttä vai liidataanko. Tästä pitää sopia erikseen. Pohjolalla voi lisätä urheilun erikoislajeja myös matkan jo alettua ja vain sille ajalle, kun niitä harrastaa!

Vakuutusta haetaan terveysselvityksellä, joka on täytettävä hyvissä ajoin ennen matkaa. Pohjolan perus matkatavaravakuutuksessa ei ole omavastuuta, mutta varmista asia vielä ennen matkalle lähtöä! Lisätietoja: www.pohjola.fi.

2. LähiTapiola

1. 60€ / 3 kk
2. 287€ (ei sis. USA), 401€ (sis. USA)
3. 640€ (ei sis. USA), 911€ (sis. USA)
4. Esimerkiksi laitesukellus maksaa neljäksi päiväksi 89€.
5. Ks. yllä.
6. 539€ ajalle 1.9.2017-1.3.2018 (ei sis. USA)
7. 1097€ ajalle 1.9.2017-1.9.2018 (ei sis. USA)
8. Kyllä
9. Kyllä

LähiTapiola ei vakuuta ilmailulajeja lainkaan (esim. laskuvarjohyppy ja varjoliito). Sukellus ja kiipeily voidaan vakuuttaa, mutta näitä varten tarvitaan tiedot, milloin ja missä kyseistä lajia harjoitetaan.

Lisätietoja: www.lahitapiola.fi.

3. Turva

1. 76,47€ / 45 vrk … 87,95€ / 3 kk
2. 348€
3. 535€
4. 1044€ (sis. sukellus ja seinäkiipeily)
5. 1605€ (sis. sukellus ja seinäkiipeily)
6. 672€ ajalle 1.9.2017-1.3.2018
7. 1042€ ajalle 1.9.2017-1.9.2018
8. Kyllä
9. Kyllä

Turva ei vakuuta ilmailulajeja.

Vakuutusta haetaan terveysselvityksellä, joka on täytettävä hyvissä ajoin ennen matkaa. Lisätietoja: www.turva.fi.

4. Fennia

1. 118,92€ / 3 kk
2. 335,85€
3. 526,09€
4. 421,12€
5. 625,97€
6. 593,97€ ajalle 1.9.2017-1.3.2018
7. 873,95€ ajalle 1.9.2017-1.9.2018
8. Kyllä
9. Kyllä

Lisätietoja: www.fennia.fi.

5. If…

Koska itselläni ei nykyisin ole Ifin vakuutusta, en valitettavasti saanut heiltä vakuutustarjousta. Olen kuitenkin kilpailuttanut Ifin aiemmin, ja se on pitkälle, (extreme-urheilulajeja sisältävälle,,,,,,,,,) matkalle vakuutusyhtiöstä kallein. Hyvä puoli Ifissä sen sijaan on, että he korvaavat mm. matkatavaravarkaudet erittäin hyvin. Ikä vaikuttaa matkavakuutuksen hintaan, samoin matkakohteiden turvallisuus ja riskialttius.

1. 94,94€ / 45 vrk (voim. Suomessa) … 117,90€ / 45 vrk (voim. Suomessa ja ulkomailla)
Huom. Hinnat eivät sisällä matkatavaroita!

8. Kyllä
9. Kyllä

If ei myönnä yli 45 vrk:n matkalle matkustajavakuutusta lainkaan, mikäli se on ainoa vakuutus Ifissä. Mikäli asiakkaalla on kuitenkin esim. kotivakuutus Ifissä, voi hän ottaa myös matkustajavakuutuksen. Vakuutusta haetaan terveysselvityksellä, joka on täytettävä hyvissä ajoin ennen matkaa. Lisätietoja: www.if.fi.

Mikäli sinulla on lisätietoja If:in hinnoista, laita meille viestiä osoitteeseen: info@seikkailijattaret.fi. Täydennämme tietoja mielellämme!

6. Gouda

1. 115€ standard / 3 kk … 156€ super / 3 kk
2. 398€ (ei sis. USA)
3. 961€ (ei sis. USA)
4. 450 € (ei sis. USA)
5. 1038€ (ei sis. USA)
6. 398€ ajalle 1.9.2017-1.3.2018 (sis. super-vakuutuksen hintaan 1250€ asti)
7. 961€  ajalle 1.9.2017-1.9.2018 (sis. super-vakuutuksen hintaan 1250€ asti)
8. Kyllä
9. Kyllä

Vakuutusta haetaan terveysselvityksellä, joka on täytettävä hyvissä ajoin ennen matkaa. Goudan vakuutukset ovat voimassa enintään 12 kuukautta. Lisätietoja: www.gouda.fi.

7. TravelGuard / AIG

TravelGuardin kertamatkavakuutus kattaaa enintään 90 päivää kestävän matkan. Vuosimatkavakuutus on voimassa vuoden ajan ja kattaa rajoittamattoman määrän matkojan, mutta yhden matkan kesto voi olla enintään 31 päivää. Mikäli olet siis lähdössä korkeintaan 3kk kestävälle matkalle, kysy heiltä tarjousta!

Lisätietoja: www.aig.fi tai www.travelguard.fi.

8. World Nomads

1. N/A
2. 518€
3. 575€
4. 891€
5. 991€
6. 518€ ajalle 1.9.2017-1.3.2018 (sis. ylläoleviin hintoihin)
7. 575€ ajalle 1.9.2017-1.9.2018 (sis. ylläoleviin hintoihin)
8. Kyllä
9. Ei

Lisätietoja: www.worldnomads.com.

9. True Traveller

1. N/A
2. 310,34€ (ei sis. USA)
3. 455,17€ (ei sis. USA)
4. 441,40€ (ei sis. USA)
5. 613,69€ (ei sis. USA)
6. 369,10€ ajalle 1.9.2017-1.3.2018
7. 648,09€ ajalle 1.9.2017-1.9.2018
8. Kyllä
9. Ei

Sivut kannattaa lukea huolella läpi ennen vakuutuksen ottoa. Muun muassa omavastuun poisto on ilmainen, mutta se pitää valita sivulla. Samoin sivulla on valittava esim. yhdensuuntainen matka, mikäli matkan kestosta ei ole tietoa. Lue myös matkatavaraehdot huolella! True Traveller vakuuttaa matkatavarat vain alkuperäisiä ostokuitteja vastaan, ja yksittäisen tavaran maksimihinta on 350€. Tavarat pitää  ilmoittaa  vakuutusta ottaessa.

HUOM! Vaikka valitsisit “Worldwide”-vaihtoehdon, se ei kata siirtymistä esim. Etelä-Amerikasta Väli-Amerikkaan. Tarkista siis huolella, kattaako vakuutus koko matkasi! Lisätietoja: www.truetraveller.com.


Huomioi muun muassa nämä matkavakuutusta ostaessa:

 • Mille summalle matkatavaravakuutus kattaa yksittäisen tavaran?
  Esim. True Travellerin maksimisumma on 350€ / tavara. Mikäli matkustat siis esim. kalliilla pyörällä, paras tapa vakuuttaa se on hyvä lukko!
 • Kumpi tulee kannattavammaksi, matkatavaravakuutus vai kotivakuutus?
 • Mitä todisteita sinulla on oltava matkatavaroiden hävitessä?
  Esim. True Traveller vaatii poliisin lausuntoa, World Nomads vaatii sekä kuvia murretusta tallelokerosta että todisteita siitä, että tavarat olivat erillisessä, lukitussa kaapissa, myös esim. Linja-autossa ja laivalla.
 • Kattaako vakuutus sukupuolitautien hoidon
  Suomalaiset matkustajavakuutukset pääsääntöisesti kattavat, mutta esim. True Traveller ja World Nomads eivät (mikä ei tietenkään vähennä tartuntojen määrää…).
 • Kattaako vakuutus siirtymisen maanosasta toiseen
  Rajoitukset voivat olla yllättäviä. Esim. True Traveller ei kata siirtymistä Etelä-Amerikasta Väli-Amerikkaan.
 • Kattaako vakuutus trooppisten tautien hoidon
  Suomalaiset vakuutukset pääsääntöisesti kattavat, mutta varmista asia! Ennaltaehkäisyä ei kuitenkaan kateta.
 • Kattaako vakuutus maan, johon matkustat
  Mikäli olet matkustamassa esim. kriisialueelle, jotkin vakuutukset eivät kata matkaasi. Moni vakuutus ei myöskään kata USA:ta ilman erillistä lisämaksua!
 • Matkavakuutus ei kata olemassa olevia sairauksia
 • Matkavakuutus ei kata kosmeettisia toimenpiteitä
  Esim. Kruunuja hampaisiin. Sen sijaan paikkaukset ja äkilliset hampaiden lohkeamiset katetaan.
 • Selvitä omavastuu ja hoitokulujen yläraja!

Mihin vakuutukseen päädyin?

Koska asun tällä hetkellä Calissa, Kolumbiassa, enkä seuraavaan neljään kuukauteen suunnittele harjoittavani extreme-lajeja, otin ajalle 1.8.2017–31.12.2017 True Travellerin Traveller Plus -vakuutuksen + Traveller Pack. En kuitenkaan ottanut True Travellerin matkatavaravakuutusta, joka ei hintakaton vuoksi kattaisi polkupyörääni tai elektroniikkaani. Koska myöskään mahdollinen kotivakuutus ei kata matkatavaroita yli vuoden kestävällä matkalla ja koska yksikään suomalainen vakuutusyhtiö ei kata matkatavaroita jo alkaneella matkalla, olen toistaiseksi päättänyt olla ilman matkatavaravakuutusta. Kun vuonna 2018 jatkan jälleen pyöräilyä (joko Väli-Amerikaan tai Surinameen), otan matkatavaravakuutuksen todennäköisesti World Nomads tai *Safety Wings -yhtiön kautta. Siihen asti nautin kolumbialaisesta salsasta ja toivon, että sekä minä että tavarani selviämme kokemuksesta ehjin nahoin!

Toivottavasti myös suomalaiset vakuutusyhtiöt siirtyvät vähitellen nykypäivään ja jatkossa myös Suomesta löytyy maailmalla pitkiä jaksoja viettäville matkaajille oma, joustava ja edullinen matkavakuutus.

 

MIKÄ TEISTÄ ON OLLUT PARAS MATKAVAKUUTUS PITKÄLLE MATKALLE? MIKÄLI SINULLA ON LISÄTIETOJA TAI HUOMAUTETTAVAA VAKUUTUKSISTA, JÄTÄTHÄN KOMMENTIN ALLE!

Kerro kaverille!

4 ajatusta aiheesta “Mistä paras matkavakuutus ulkomaanmatkalle?”

 1. Omalta osaltani olen tavannut näissä matkavakuutusvertailuissa muistuttaa peruutusturvasta ja sen rajoista ainakin joillakin yhtiöillä.
  Jos matka (tai osa sitä) on kalliimpi kokonaisuus (joillakin yhtiöillä raja on luokkaa 2500 euroa) ja matkasuunnitelmat sairauden tai muun vakavan syyn takia pakottavat muuttamaan suunnitelmia, niin voi tulla yllätyksenä tuo yläraja.
  Itse tarkistimme tätä ennen kuin varasimme 5 viikon maailmanympärimatkaa, joka oli maailmanympärimatkana tietysti lyhyt, mutta sisälsi paljon retkiä, hyvätasoisia hotelleja ja muita palveluita, joten matkalle kertyi hintalappua ja tämän peruutusturvan takia otimme tälle matkalle ihan oman vakuutuksensa, koska if:n rajat peruutusturvan osalta olivat paljon matkan hintaa alhaisemmat.
  Paljon & vuosikymmeniä matkailleina näitä yllättäviä peruutustilanteita on toistaiseksi tullut eteen kolme, joten ihan tavattomia nuokaan tilanteet eivät ole.

 2. Hei,
  Erinomainen kirjoitus!

  Kuitenkin kannattaa pitää mielessä, että paras matkavakuutus vaihtelee. Jos tarvitset apua matkavakuutuksen hankintaan tai haluatko selvittää tarkemmat hinnat ja ehdot? https://kodinplaza.fi/ avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

 3. Paluuviite: Diginomadin matkavakuutus – vakuutusturva pitkällä reissulla

 4. Hintaa tärkeämpänä pidän vakuutusyhtiön laajaa maailmanlaajuista hoitoverkostoa, eli pelkkä vakuutuskirja ja muu dokumentaatio riittää. Silloion ei tarvitse itse maksaa ja hakea korvausta jälkikäteen ehkäpä pienestä matkabudjetista. Travel Guardia olen itse käyttänyt usein ja kelpasi jopa Filippiineillä pienen klinikan neidolle, joka nyppi merisiilin piikkejä irti jalkapohjasta. Thaimaassa sairaalassa taas kyselivät että mikä ihmeen Popvakuutus ja pyysivät luottokorttia ennenkuin aloittavat yhtään hoitoa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.