ghana

Ghana – Matkavinkit rikkaan luonnon värikkääseen Ghanaan

Kerro kaverille!

Ghana on aurinkoa, hymyä, monikulttuurisuutta ja kieliä. Erityisen kiinnostavan Ghanasta Afrikan maana tekevät rikas luonto, upeat värit ja monien eri kulttuureiden elävä sekoitus. Tässä matkavinkit Ghanaan.

Ghana sijaitsee Länsi-Afrikassa, Atlantin rannalla. Maantieteellisesti Norsunluurannikon ja Togon välissä. Historiassa luonnonvaroiltaan rikas, kultarannikkonakin tunnettu, Ghana on toiminut kauppakulkureittinä niin mineraaleille, kaakaolle kuin ihmiskaupan uhreillekin.

Luonnonvaroiltaan, kulttuurien kirjoltaan ja väkiluvultaan rikas Ghana sai nykyiset rajansa siirtomaavallan aikana. Ghana itsenäistyi ensimmäisenä Saharan eteläisen puolen maana siirtomaavallan alta vuonna 1957. Vaikka Ghanan virallinen kieli on englanti ja suurin osa väestöstä lukeutuu kristinuskoon, on maassa säilynyt virallisten tilastojen rinnalla värikäs, ainakin 27 kielen ja lukuisien uskontojen ja kulttuurien sävyttämä elämä. Ghanan rikkaaseen historiaan ennen siirtomaa-aikaa voi käydä tutustumassa muun muassa pääkaupunki Accran museossa.

Ghanan historiasta

Ghanan kipeästä historiasta muistuttavat rannikon linnakkeet (esimerkiksi Elmina), joiden kautta orjalaivat kuljettivat ihmiskaupan uhreja merten taa. Ghanan rannikon linnakkeet ovat vierailtavissa ja muistuttamassa alueen historiasta. Nykyisen Ghanan suurimmiksi haasteiksi lasketaan korruptio sekä kuilu rikkaiden ja köyhien välillä.

Ghana on saanut aseman yhtenä avustusjärjestöjen lempimaana ja erilaisia projekteja ja hankkeita on maassa lukuisia. Ghana on turvallisuutensa ja infrastuktuurinsa vuoksi helppo maa lähteä tekemään avustustyötä.

Ghana kokemuksia | Riippusilta sumuisessa metsässä.

Ghana – Rannat ja luonto

Eteläisen Ghanan upeat rannat kuten Keta ja Cape Coast antavat rennon rantaelämän ja kalastajakylien ketjun. Sademetsistä puiden latvoissa kulkevien riippusiltojen kautta pääsee nauttimaan Kakunan luonnonpuistossa. Pohjoisemmassa Ghanan hiekkarannat ja sademetsät muuttuvat kuivuuteen ja pikkukyliin. Molen luonnonpuistossa pääsee ihastelemaan villieläimiä ja Wan lähellä, Burkina Fason rajalla, toimii virtahepojen suojelualue. Volta-joki halkoo Ghanan upeine näkymineen ja Länsi-Afrikan korkeimman vesiputouksen, Wlin, alle pääsee uimaan Hohoessa.

Ghana – Turvallisuus

Ghana on turvallinen. Se on julkisina kulkuvälineinä toimivien trotrojen avulla helposti matkattava maa, jos aikatauluttomuus ja jatkuvat yllättävät käänteet sopivat omaan aikatauluun. Maailmalla erinomaisesti pärjäävän Ghanan maajoukkueen, Black Starsin, peleissä voi päästä nauttimaan intohimoisesta tunnelmasta ja tutustuu helposti paikallisiin!

Lukuvinkki: Ghanan rajajoen asukkaat

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top