fbpx
Elefantit Sambiassa.

Matkavinkit: Sambia

Sambia on matkailijoille todellinen Afrikka-kokemus. Sambia on köyhä valtio, jonka infrastuktuuri on hyvin haavoittuvainen, mutta joka tarjoaa upeita luontokohteita vierailijoilleen. Välimatkat ovat pitkiä eikä tarkkaan harkittu, kiireinen aikataulu ehkä ole paras matkakumppani Sambiassa.

Sambia on sisämaavaltio Afrikassa, joka omaa yhteisen rajan kahdeksan valtion, Zimbabwen, Mosambikin, Malawin, Tansanian, Kongon, Angolan, Namibian ja Botswanan kanssa. Sambia on yksi ihmiskunnan historian kehtoja ja onkin nykyisinkin sekoitus lukuisia kulttuureita ja kieliä, mikä antaa maalle värikkään väreilyn.

Pääkaupunki Lusaka tarjoaa moderneja ostoskeskuksia ja hotelleja sekä perinteisempiä toreja, joista ostaa paikallisia käsitöitä. Kaupungeista kyläelämään pääsee tutustumaan useilla järjestetyillä retkillä. Sambian talous on historiallisesti nojannut vahvasti kuparin louhintaan.

Sambian turismin keskus löytyy Victorian putouksilta, joita paikalliset kutsuvat nimellä Mosi-oa-Tunya, sumu, joka jyrisee. Upeat putoukset ovat 1,7 km levyiset, 108 metriä korkeat ja kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon. Victorian putouksilla pääsee myös harrastamaan lähes kaikkea benji-hypyistä ja riippuliidosta, koskenlaskuun ja helikopterilentoihin putousten yllä.

Vaikka Sambialla ei olekaan kosketusta mereen, sen läpi kulkeva Sambesi joki ja useat suuret järvet tuo maalle kaivatun kosteuden. Luonnonpuistoja Sambiassa on useita ja maa on tunnettu eläinrikkaista safareistaan. Niistä vanhin, Kafue, on myös yksi Afrikan suurimmista luonnonpuistoista. Luonnonpuistoihin matkaa haaveilevien on hyvä ottaa huomioon, että sadekaudella useat Sambian teistä ja puistoista tulvivat, minkä vuoksi useat luonnonpuistot ovat kiinni sadekauden ajan.

Hanna Ahokoivu

Seikkailunsa arjen ihmeistä ja reissuista kissojen ja miehen kanssa sekoittava elämän pohdiskelija, joka ei koskaan oppinut lopettamaan kysymästä miksi? Arki kuljettaa mantereelta toiselle ja ikuinen kaipuu kutsuu vuorille ja metsiin.

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Couchsurfing
EDELLINEN SEIKKAILU

Couchsurfing - Vinkkejä sohvasurffaavalle naiselle

Singaporen skyline.
SEURAAVA SEIKKAILU

5 x Singaporen mielenkiintoisimmat nähtävyydet