luottokortti matkalla

Mikä pankki- ja luottokortti toimii matkalla parhaiten?

Kerro kaverille!

Korttimaksaminen on aina oma ohjelmanumeronsa matkoilla, etenkin pitkillä matkoilla. Entäs,  jos kortti varastetaan? Mitä, jos kortti suljetaan? Minkä pankin kortti toimii moitteettomasti matkoilla ja mitä pitää ottaa huomioon ennen matkaa? Seikkailijattaret-ryhmän raati on puhunut.

Erityisesti pitkillä ulkomaanmatkoilla on tärkeää pitää huoli, ettei ole koskaan vain yhden kortin varassa. Jos kortti varastetaan ja kaikki omaisuus siinä mukana, on olemassa ongelma. Käteistä rahaa kannattaa aina kantaa mukana edes hädän hetkelle ja joissakin paikoissa, jopa Berliinissä tai Lissabonissa, korttimaksaminen ei onnistu kaikissa paikoissa. Silloin tälloin automaatit myös nielaisevat kortteja, tähänkin kannattaa varautua.

Jos matkustaa pidempään tai jos vaihtaa maata tiuhaan tahtiin, on olemassa riski, että pankki päättää omatoimisesti sulkea kortin. Muista informoida pankkia etukäteen matkasuunnitelmistasi ja väärinkäytökset välttääksesi rajaa omassa verkkopankissasi pois maat, joihin et ole menossa.

Minkälaisia kokemuksia Facebookin Seikkailijattaret-ryhmäläisillä on aiheesta?

”Minulla toiminut Danske tosi hyvin vaikka missä. Korttiin saa itse asetukset, missä paikoissa sitä saa käyttää ja asetukset on helppo vaihtaa. Jos vaikka matkustaa Amerikassa, voi muut osat maailmasta blokata pois.”

”Minulla on Nordean kortit ja reissaan tosi paljon, ei ole koskaan ollut ongelmia eikä kortteja ole suljettu. Olen saattanut saman viikon sisällä olla esim Pekingissä ja New Yorkissa, eikä silti mitään ongelmia.”

”Minulla on toiminut Nordea aivan loistavasti. Ennen reissua ilmoitin heille kaikki maat, joissa aion käydä. ”

”Minulla on Osuuspankin kortit, enkä ilmoittele mitään reissuista ja toimii vaikka missä – Aasia, Afrikka ja Eurooppa testattu! Suosittelen.”

Op:n kortti on minullakin toiminut hyvin reissussa, mutta Op:lla ei pysty tekmään maarajauksia.”

”Mulla on OP:n kortti suljettu Balilla. ”

”Ollut ongelma, ettei kortti syystä tai toisesta toimi ja kerran automaatti imaisi kortin, jonka vuoksi aina mukana vähintään kaksi korttia: S-Pankin Visa ja Stockan eli Nordean Mastercard (jotka ilmaisia).

”Laita verkkopankissa viestinä matkasuunnitelmasi, niin kortti pysyy auki jos sillä ei ole tehty jotain epämääräistä ostoa maailman toisella puolen silloin, kun olet ilmoittanut olevasi toisaalla.”

”Minulla on yhtenä luottokorttina Säästöpankin Visa, ja maailmanympärimatkalla se toimi moitteettomasti missä vain. Jopa Papua-Uudessa-Guineassa pienen kylän pankissa.”

”Revolut on aikas hyvä vaihtoehto ainakin kakkoskortiksi. Ite käytän nykyään reissussa eniten sitä. Pienimmät kulut myös. Nordea verkkopankkia en oo pystynyt käyttään esim. Balilla ja se on kieltämättä huono homma, kun on pidempiä aikoja… Pitää vaihtaa maata että pääsee verkkopankkiin.”

”Kaakkois-Aasiassa ongelmaksi osoittautui pankin asettamat nostorajat ulkomailla ja esimerkiksi Kambodzassa nostoraja oli 100e per päivä. ”

Paikalliset pankitkin ilmeisesti asettavat nostorajoja. Filippiineillä on joutunut ensin nostamaan osan toisesta automaatista ja osan seuraavasta.”

”S-pankki sulki korttini, kun olin Nepalissa. Olin tehnyt ”useampia pieniä nostoja” Kathmandussa. Niille ei sitten tullut mieleen, että siellä voi olla vähän eri nostorajat kuin Suomessa. Olivat kuulemma kerran tavoitelleet puhelimella, mutta mulla ei ollut kenttää joihinkin päiviin vuorella.”

”Mulla Danske ja on toiminut hyvin, enkä ole koskaan ilmoittanut mitään reissuista. Miehellä oli Nordea, silläkään ei mitään ongelmia. Nykyään OP ja nytkään ei ollut ongelmaa.”

 

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top