Husky-retki Lapissa.

Minne mennä husky-ajelulle Suomessa?

Kerro kaverille!

Haaveissa husky-ajelu Suomessa? Suomessa on lukuisia husky-tiloja, jotka tarjoavat koiravaljakkoajeluita. Minne mennä, jos haluaa ruksia omalta ämpärilistaltaan tämän ikimuistoisen elämyksen? Kysyimme seikkailijattarilta ja listasimme vinkit teille.

Rami´s Huskies

Rami´s Huskies on vuodesta 2000 alkaen koiravaljakkoajeluja tarjonnut perheyritys. Tarjolla erilaisia ja eripituisia safareita, jotka suuntautuvat pääosin Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon ja sen läheisyyteen.

Shaman Huskies

Ekologisiin koiraretkiin erikoistunut yritys Rovaniemellä, joka vie luonnon helmaan. Jos varsinainen husky-retki ei niinkään kiinnosta, Shaman Huskies tarjoaa myös mindfulness-harjoituksia huskyjen ympäröimänä.

Bearhill Husky

Bearhill Husky tarjoaa monenlaisia ja monenpituisia husky-ajeluita Rovaniemeltä käsin. Retkiä on saatavilla ympäri vuoden.

Husky Ranch Lapland

Tämä husky-tila on pieni ja perheomisteinen ja tarjoaa pitkiä ja lyhyempiä husky-retkiä pienille ryhmille. Alaskanhuskyjen johdattamat retket vievät Pallas-Yllästunturin maastoon.

Arctic Runaway Husky

Pieni tila Kuusamossa, jossa vastuullisuus on tärkeä arvo.

Guesthouse Husky

Guesthouse Husky on Ivalossa sijaitseva majatajo ja husky-tila. Iloiset ja koulutetut Alaskanhuskyt vievät nauttimaan Lapin lumisista maisemista ja retken päättyessä pääset halutessasi vaikka paijaamaan kilttejä koiria.

Harriniva Husky Farm

Muoniossa sijaitseva Harriniva tarjoaa ikimuistosen majoituksen lisäksi monia aktiviteetteja, muun muassa pieniä husky-ajeluita.

Salla Reindeer Park

Sallassa sijaitseva Salla Reindeer Park eli Sallan poropuisto on paitsi porotila, mutta myös koiratila. Tarjolla monenlaisia koiravaljakkoajeluita.

Powerun Adventures

Perheomisteinen koiratila, joka järjestää monenlaisia husky-ajeluita Ylläksen alueella. Powerun Adventuresin retkillä pääsee halutessaan myös itse ohjastamaan koiria.

Vuokatti Safaris

Vuokatissa sijaitseva Vuokatti Safaris tarjoaa lyhyempiä koiravaljakkoajeluita upeissa maisemissa.

Kievari Rantapirtti

Myös Keski-Suomessa on mahdollista kokea koiravaljakkoajelu. Kievari Rantapirtti Jämsässä tarjoaa lyhyitä ja pitkiä koiravaljakkoajeluita, joilla pääsee halutessaan myös itse ohjaksiin.

Inari

Vastuullinen husky-ajelu?

Palveluntarjoajaa etsiessä kannattaa kiinnittää huomiota yrityksen eettisyyteen. Onko koirien turkki hyvässä kunnossa? Vaikuttavatko koirat tyytyväisiltä? Onko koirilla tilaa olla ja onko aitaus siisti?

Tämä listaus on toteutettu yhteisön jäsenten avulla, emmekä voi taata jokaisen tilan vastuullisuutta. Usein pienemmät tilat mahdollistavat kodinomaisemman ympäristön koirille, mutta myös isommat yritykset voivat toimia koirien ehdoilla. Ikävä kyllä näin ei aina ole. Jos päädyt joskus kyseenalaiselle retkelle, kommentoithan alle.  Myös suosituksia luotettavista paikoista otetaan vastaan. Kun kyse on eläinten avulla toteutettavasta turismin muodosta, eläinten hyvä kohtelu on ensisijaista. Muistakaa myös, että valjakkokoirat on luotu juoksemaan ja nauttivat siitä.

Lähde kanssamme maailmalle! Tutustu Seikkailijattarien matkoihin täällä!

Kerro kaverille!

2 ajatusta aiheesta “Minne mennä husky-ajelulle Suomessa?”

  1. Paluuviite: Koiravaljakkoajelu - Suomen talven vetovoimaisin elämys | Urbaani viidakkoseikkailijatar

  2. Paluuviite: Elämys Lapissa: koiravaljakkoajelu Ylläksellä – Seikkailijattaret

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top