Minne suunnata kaupunkilomalle Euroopassa?

Kerro kaverille!

Kaupunkiloma Euroopassa kiinnostaisi, mutta kohteen valinta on haastavaa. Minne kannattaa suunnata kaupunkilomalle Euroopassa ja miksi? Lue vinkkimme ja löydä seuraava Euroopan kaupunkilomakohteesi.

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *.

Euroopan kaupunkilomakohdetta valittaessa kannattaa heti alkuun miettiä, mitkä ovat matkan motiivit ja matkatavoitteet. Kuinka paljon on aikaa käytettävissä, mitä matkalta kaipaa ja mikä on oma budjetti? Nyrkkisääntönä voi ajatella, että pienellä budjetilla kannattaa harkita mieluummin itää kuin länttä ja etelää ennemmin kuin pohjoista. Lämmön perässä kannattaa luonnollisesti suunnata etelään ja mitä suurempi kaupunki, sitä enemmän aikaa matkalle kannattaa varata.

Euroopassa riittää valinnanvaraa kaupunkien saralla, eivätkä kohteet koskaan lopu kesken. Joissakin paikoissa riittää yksi kerta ja jotkut tekevät suuremman vaikutuksen, saavat haluamaan lisää. Vaikka listaa kiinnostavista kaupunkikohteista voisi jatkaa loputtomiin, valitsin teille nyt muutamia kiinnostavia kaupunkikohteita Euroopasta.

Kaupunkiloma Euroopassa − kiinnostavimmat kohteet

eurooppa kaupunkiloma
Saksan Berliini on yllättävä, ihmeellinen ja kummallinen.

Berliini − Boheemin nautiskelijan valinta

Saksan eläväinen pääkaupunki eli Berliini ei petä koskaan. Kaupunki on suhteellisen edullinen, uskomattoman monipuolinen ja kaikin puolin yllättävä. Berliinissä on tarjolla koko maailman ruokakirjo, kaupunki on shoppailijan paratiisi ja bilettäjän mekka. Historian havinaa, taidetta ja tunnelmaa. Berliinin vapaa tunnelma vie mukanaan ja katujen kontrastisuus sekä rosoisuus ovat kiinnostava kombinaatio uutta ja vanhaa.

Lue lisää Berliinistä täältä.

Lennot Berliiniin kestävät noin kaksi tuntia ja lentoja voi edullisimmillaan löytää noin sadalla eurolla. Varaa lennot *tästä.

Seikkailijattaren majoitusvinkit Berliiniin:


Madrid − Shoppailua ja tapaksia

Espanjan Madrid on itselleni ollut sisämaasijainnistaan huolimatta todella positiivinen yllätys. Madridiin ei suunnata rantalomalle, sinne suunnataan kaupunkikulttuurin perässä. Madridin tunnelma on eläväinen ja Katalonian Barcelonan tunnelmaa hienostuneempi. Museoita, hyviä ravintoloita ja eläväistä, espanjalaista tunnelmaa. Suoria lentoja Madridiin voi saada alle parilla sadalla eurolla. Tutustu etenkin Malasañan alueeseen, jos pidät rennosta kaupunkikulttuurista.

Varaa lennot Madridiin*tästä.

Seikkailijattaren majoitusvinkit Madridiin:

 


Barcelona − yhdistä kaupunki- ja rantaloma

Barcelona on aina eläväinen ja värikäs, mukavan rosoinen ja yllättävä. Juo vermutia paikallisissa kuppiloissa, napostele pinchoksia ja tapaksia, herkuttele merenelävillä, rentoudu rannalla ja tutustu Gaudin arkkitehtuuriin. Käy museoissa ja taidegallerioissa, shoppaile sekä nautiskele, viipyile. Ime itseesi Katalonian energiaa. Hintataso on kohtuullinen ja lentoja voi löytää jopa sadalla eurolla. Muista, että paras Barcelona piilee muualla kuin la Ramblalla.

Lukuvinkki: Barcelona lasten kanssa

Varaa lennot Barcelonaan *tästä. Muista myös, että Barcelonan läheinen Gironan kenttä on toimiva vaihtoehto ja toimii Ryanairin halpalentojen tukikohtana.

Seikkailijattaren majoitusvinkit Barcelonaan:

 

Valittuihin liittymiin kaupan päälle 30 € Lidl-lahjakortti. Ei määräaikaisuutta.

 


Tallinna − yllätyksellinen kaupunkikohde kivenheiton päässä

Tallinna on loistava valinta suhteellisen edullista ja helppoa kaupunkikohdetta etsiville. Hyppää laivaan ja suuntaa tutkimaan Tallinnan jatkuvasti kehittyvää kaupunkitunnelmaa. Sujahda sympaattisiin kahviloihin ja ravintoloihin, tee ostoksia, käy hoidoissa ja bongaile katutaidetta. Suuntaa myös Vanhankaupungin ulkopuolelle, esimerkiksi boheemiin Telliskiven luovaan kaupunkiin ja Köpliin. Jos Tallinna alkaa olla jo liiankin tuttu, muista myös opiskelijoiden Tarto.

Lukuvinkit:

 Inspiraatiota Viroon

Kaupunkiloma Tallinassa

Seikkailijattaren majoitusvinkit Tallinnaan:


Istanbul − Kaupunki, jossa itä ja länsi kohtaavat

Istanbul on valtava. Se on eläväinen ja rauhallinen, kaunis ja ruma, uusi ja vanha. Istanbulissa voi matkustaa samalla matkalla Eurooppaan ja Aasiaan, kaupunki onkin kulttuurien kehto. Itä kohtaa lännen ja vanha uuden. Istanbul menee tunteisiin, kaikessa kaoottisuudessaan. Edullinen hintataso. Istanbul ei jätä ketään kylmäksi, lupaan.

Varaa lennot Istanbuliin *tästä.


Biarritz − Surffia ja rennon hienostunutta kaupunkilomailua Euroopassa

Biarritz on mukavan kompakti, monipuolinen kaupunki. Päivällä surffataan kaupungin aalloissa ja illalla maistellaan hienostuneesti viinejä ja pinchoja paikallisissa ravintoloissa. Kaupunki ei ole halvimmasta päästä, mutta oikeilla valinnoilla voi säästää selkeästi. Loistava kohde kaikille, jotka haluavat yhdistää merimaiseman kaupunkilomaan.

Lukuvinkki: Biarritz on tyylikkään rento surffikaupunki

Varaa lennot Biarritziin *tästä.

Euroopan kaupunkilomat
Tanskan Kööpenhamina on pyöräilijöiden kaupunki.

Kööpenhamina − Tyylikkään matkailijan valinta

Kööpenhamina on tyylikäs. Ihmiset ovat tyylikkäitä, arkkitehtuuri on tyylikästä ja tunnelma on tyylikkään rento. Noin tunnin lennon päässä Helsingistä, mutta tunnelmaltaan niin erilainen kuin oma pääkaupunkimme. Kööpenhamina on kompakti ja silti monipuolinen. Vesistöt ympäröivät kaupunkia ja pyörällä pääsee kätevästi joka puolelle. Köpis ei ole budjettimatkailijan valinta, mutta sielläkin voi elää pienellä budjetilla. Lennot kaupunkiin saa alle sadalla eurolla.

 Lukuvinkki: Kööpenhaminan boheemi Christiania

Varaa lennot Kööpenhaminaan *tästä.

Seikkailijattaren majoitusvinkit Kööpenhaminaan:

 


Lissabon – Portugalin ikisuosikki

Lissabonin mukulakivikadut ja mäkiset kujat. Raitiovaunut ja meri. Lissabon on monen rosoisista ja tunnelmallisista kaupungeista pitävän ikisuosikki, eikä suotta. Edullinen hintataso ja lämmin tunnelma.

Lukuvinkit:

Pieni matkaopas Portugaliin 

Lissabon – löytöretkeilijöiden kaupunki

Varaa lennot Lissaboniin *tästä.

Seikkailijattaren majoitusvinkit Lissaboniin:

 


Amsterdam − Eläväinen kanaalien kaupunki

Amsterdam on kuin monta kaupunkia samassa kaupungissa. Kaupungilla on monet kasvot ja se on eläväinen lähes vuorokauden ympäri. Tunnelma on rento ja hauska, kekseliäskin. Amsterdam ei ole halpa valinta, hinnat ovat lähellä Suomen hintoja. Loistava viikonloppukohde yllättävän lähellä, täydellinen vaikka shoppailu- tai bilereissulle.

Lukuvinkki: Yhdeksän pienen kadun alue on Amsterdamin helmi

Varaa lennot Amsterdamiin *tästä.


Pariisi – Euroopan monikulttuurinen sydän

Pariisi hurmaa suurimman osan kävijöistään. Löydä Euroopan eläväisen kaupungin piilotetut kahvilat ja kaupungin ikiaikainen, omanlaisensa charmi.

Lue lisää Pariisista täältä.

Seikkailijattaren majoitusvinkki Pariisiin:

 

Eurooppa kaupunkiloma ja Parahan kadut.
Tshekkien Praha on tunnelmallinen ja kaunis kaupunki.

Praha − Edullinen ja monipuolinen kaupunkilomakohde

Praha on kaunis. Joen molemmin puolin rakentunut kaupunki on yllättävä. Kaupungissa yhdistyy tunnelmaltaan itä ja länsi. Praha on hyvä kohde sekä historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille että hipsterihenkisille matkailijoille. Prahassa on vähän kaikkea ja se kaikki on halpaa! Muista myös Prahaa muistuttava Budapest tai jopa yhdistä nämä kaksi kaupunki. Bussilla pääsee liikkumaan Manner-Euroopassa helposti. Varaa lippusi!

Lukuvinkki: Helteinen Praha vilautti parhaita puoliaan

Psst! Kurkkaa lentodiilejä Prahaan *täältä.

Seikkailijattaren majoitusvinkki Prahaan:

Eurooppa kaupunkiloma
Eloisaa Slovenian Ljubljanaa ympäröivät vuoret ja kaupungin läpi virtaa joki.

Ljubljana − Kompakti ja lämminhenkinen kaupunki

Slovenian Ljubljana on eläväinen ja kompakti kaupunki. Ljubljana on helppo ja turvallinen kaupunkikohde, joka osaa yllättää. Kanaalien ympärillä on hauskoja ravintoloita ja kaupunki on mukavan nuorekas ja boheemikin. Suhteellisen edullinen hintataso!

Lukuvinkki: Hullaannu Ljubljanasta

Varaa lennot Ljubljanaan *täältä.

Seikkailijattaren majoitusvikki Ljubljanaan:


Lontoo – kaupunki vailla vertaa

Lontoo ei varmasti esittelyjä kaipaa. Kaupunki tarjoaa kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Lukaise vaikka ispiraatioksi tämä artikkeli.

Seikkailijattaren majoitusvinkit Lontooseen

  • Four Season’s Trinity Square – varaa ja katso hinnat tästä
  • Town Hall Hotel & Apartments Bethnal Green – tutustu hotelliin tästä
  • Ham Yard Piccadilly – tutustu ja varaa tästä
  • Air BnB

Muista myös nämä kohteet suunnitellessasi kaupunkilomaa Euroopassa

Edinburgh − Linnoja ja pubeja

Skotlannin Edinburgh on yllättävän kiva kaupunkikohde. Niittyjen ja upeiden maisemien ympäröimä kaupunki on kiehtova, tunnelma on käsin kosketeltavissa. Omasta vierailustani on jo monta vuotta, joten muistikuvat ovat jo haalistuneet. Silti uskallan väittää, että Edinburgh on oiva kaupunkikohde vanhasta tunnelmasta, oluesta ja brittiläisestä tunnelmasta tykkääville matkaajille. Älä matkusta Edinburghiin auringon perässä. Kun suuntaat ulos auringon perässä, sadepilvet ovat jo matkalla luoksesi.

 

Santiago de Compostela − Pyhiinvaeltajia ja opiskelijoita

Espanjan Galician suurin kaupunki on positiivinen yllätys. Pyhiinvaeltajat päättävät reittinsä Länsi-Espanjan Galiciaan ja Santiago de Compostelan tunnelma on tästäkin syystä omalaisensa. Samaan pakettiin voi lisätä vilkkaan opiskelijakaupunkin eläväisyyden ja yllätyksellisyyden, kirsikkana kakun päälle hyvä ja edullinen ruoka.

kaupunkiloma euroopassa
Portugalin Porto on värikäs, eläväinen ja rosoinen.

Porto − Portugalin rappioromantiikkaa

Porto on kiinnostava kaupunkikohde, jonka korkeuseroisia mukulakivikatuja voisi tallailla pidempäänkin. Rappioromanttista maisemaa, raitiovaunujen kolinaa ja lävitse virtaava joki. Porton tunnelma on rento ja etenkin kalaravintolat ovat huippuluokkaa.

Varaa lennot Portoon *täältä.

San Sebastian − Baskimaan helmi

San Sebastian on oikeastaan aika ihana kaupunkilomakohde Euroopassa. Atlantin aallot, Baskimaan herkut, vanhankaupungin kujat ja rento rantaelämä yhdistyvät Espanjan länsirannikon kompaktissa ja kauniissa kaupungissa. Loistava kombinaatio: Biarritz ja San Sebastian.

Eurooppa kaupunkiloma
Dubrovinikista löytyy myös rauhallisia kolkkia, vaikka pääkadut ovatkin välillä täynnä turistijoukkoja.

Dubrovnik − Mukulakiviä, historiaa ja kirkasta vettä

Dubrovnik saattaa jopa jollakin asteikolla olla Euroopan kaunein kaupunki. Tunnelmallisin se ei ole, sillä Dubrovnik on melko tuotteistettu ja ruuhkainenkin. Silti, ehdottomasti kokemisen ja näkemisen arvoinen kohde. Kaupunki ei ole suunnattu reppureissaajille tai budjettimatkaajille, mutta edullisemmatkin optiot löytyvät varmasti. Muista myös Montenegron versio Dubrovnikista eli Kotor.

 

Reykjavik − Pieni, mutta yllättävä

Reykjavik on toimiva kaupunkinkohde, vaikka itse en lähtisi Islantiin asti pelkän kaupunkiloman takia. Islantiin kannattaa mennä kokonaiseksi viikoksi. Reykjavik itsessään on kiehtova ja sympaattinen kaupunki, joka osaa yllättää positiivisesti. Yöelämä on vilkasta ja islantilaiset tajuavat tyylin päälle.

 

Palma de Mallorca − Kaunis ja tunnelmallinen kaupunki

Mallorcan Palma on kiehtova yhdistelmä rantaa ja kaupunkia. Palma on tunnelmallinen ja eloisa, kaunis ja kirkasvetinen. Lentoja voi bongata parilla sadalla, lentoaika kolmisen tuntia.

 

Muita yllättäviä ja kiinnostavia kaupunkeja Euroopassa, joihin kannattaa tutustua: Belgrad, Antwerpen, Palermo. Ehkä Tbilisi? Kenties Ateena? Ehkä joku Puolan kaupungeista?

 

Vinkki: Etkö edelleenkään osaa päättää? Kokeile lentohakua *täällä ja laita kohteeksi ”kaikkialle”. Päätä kohde hinnan mukaan! Tutustu myös tähän artikkeliin, jossa vinkkaamme, miten löytää parhaat lentodiilit.

 

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.