Asunción ravintolat

Paraguayn Asunción – Parhaat ravintolat ja ruokapaikat

Paraguyain ruoka? Mitä syödä ja missä? Löytyykö kasvissyöjälle jotakin? Lue kokoneen Lattari-seikkailijattaren vinkit.

Lihakulttuuristaan tunnettu Paraguay ei missään nimessä ole kasvissyöjän paratiisi, mutta Asunciónin huimaa vauhtia kasvavasta ravintolatarjonnasta löytyy kyllä jotain jokaiselle. Katugrillien, sämpyläkauppiaiden ja empanada-kojujen lisäksi Asunción on pullollaan loistavia ruokapaikkoja, joiden luokse pitää vain löytää. Mikäli haluat tietää, mistä löytää Asunciónin parhaan gourmet-ravintolan, halvimmat kiinalaiset annokset tai parhaat kasvisruoat, tämä lista on juuri sinulle.

1. Bolsi

Paraguay Asuncio ravintolat

53-vuotias Bolsi on toinen Asunciónin vanhimmista ja tunnetuimmista ravintoloista (Lido Barin lisäksi). Sisätilat on jaettu kahteen osaan: gourmet-ravintolaan ja “joka miehen ruokalaan”. Valkoisten pöytäliinojen ääressä asiakas voi nauttia esimerkiksi tyypillisen surubí-kala-annoksen tai vegaanisen hampurilaisen viinin kera, kun taas ruokalan puoleisen baaritiskin ympärillä juodaan oluet ja syödään paraguaylaiset perinneruoat: chipa guazu, mbeyún ja sopa paraguay.

Osoite: Estrella 399
Nettisivut: http://www.bolsi.com.py


2. Casa Mia

Äärimmäisen taidokkaasti piilotettu Casa Mia on ravintola, jota etenkin kasvissyöjän kannattaa Asunciónissa etsiä. Ulkopuolella ei ole kyltin kylttiä tai edes ravintolan nimeä eikä sisätilojen sisustuksessakaan ole varsinaisesti juhlimista, mutta ruoka!!! Aaaah!! Casa Mia:n vetonaula on kasvisruoasta koostuva seisovapöytä, josta löytyy kaikkea aina kasvis-makista friteerattuihin munakoisoihin ja herkullisiin salaatteihin. Ruokajuomaksi kannattaa tilata kylmä vihreä tee sitruunalla ja hunajalla.

Osoite: Presidente Franco c/ Ayolas


3. Rockero

Asunciónin Rockero on itse asiassa kulttuuriväen suosima baari ja yökerho, mutta tyypillisten napostelu-annosten lisäksi siellä tarjoillaan muun muassa suussa sulavia pizzoja ja täytettyjä leipiä. Kana-katupiry-juusto-pizza on epälemättä yökerhon tunnetuin ruoka, mutta se johtunee vain siitä, että harva lihansyöjä on iskenyt hampaitaan Rockeron herkulliseen munakoisoleipään! Ruokailun ohella asiakas pääsee nauttimaan mistäs muustakaan kuin paikallisesta ja kansainvälisestä rock-musiikista. Live-konsertit torstaisin.

Osoite: Manuel Dominguez 979 c/ EEUU
Nettisivut: http://www.rockero.com.py


4. Mercado 4

Kuuluisa asuncionilainen sanonta kuuluu: “mitä Mercado 4:ltä ei löydy, sitä ei ole olemassa”. Ja se on totta. Tämä tori on täynnä kaikkea vaatteista elektroniikkaan ja leluihin. Ruoan puolesta Mercado 4:n tarjonta on melko lihapainotteista, sillä suurin osa ruokakojuista myy grillivartaita ja rasvaa tihkuvia sämpylöitä. Myös kevyempiä vaihtoehtoja on tarjolla: tuoreista hedelmistä valmistettuja smoothieita tai vaikkapa kiinalaista ruokaa, joka samalla sattuu olemaan koko kaupungin huokeinta.

Osoite: Avda. Silvio Pettirossi


5. Tierra Colorada Gastró

Paraguyan parhaaksi ravintolaksi ja Latinalaisen Amerikan 50 parhaan ravintolan joukkoon valittu Tierra Colorada on etenkin ulkomaisen gourmet-väen ehdoton suosikki. Tässä fine dining -ravintolassa paraguaylaiset perinneruoat saavat uuden, uljaan ilmeen. Pienet annokset hellivät makunystyröitä enemmän kuin vatsaa tai kukkaroasi, mutta vaikka itse en varsinaisesti gourmet’n ystävä olekaan, tämä ravintola on ehdottomasti visiitin väärti!

Osoite: Avda. Trinidad 784

× Lukuvinkki: Katutaidekierros Asunciónin keskustassa ×

Kirjoittaja: Sissi Korhonen 

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top