Mistä kaikki alkoi?

Joskus asiat tarvitsevat tapahtuakseen vain kaksi ihmistä, monta ideaa ja yhdet sokkotreffit.

Oli elokuu 2016, kun Laura odotti hermostuneena Sissiä Koffin puistossa Helsingissä. Vain viikkoa aiemmin Laura oli palannut blogiemännän tehtävistä Suomen saaristosta, Sissi maailman suurimmasta matkabloggaajien konferenssista Ruotsista. Sattumalta, Sissi oli Ruotsin laivalla viettänyt päivänsä Lauran hoiviin matkalla olevan, kansainvälisen bloggaajaryhmän kanssa. Ja nyt olimme tässä, ystävyyden sokkotreffeillä.

Kolme kuukautta kohtaamisen jälkeen alkoivat viestit lentää. Tässä vaiheessa Laura oli Helsingissä unelmakodissaan, Sissi pyöräilemässä halki Latinalaisen Amerikan. Luimme toistemme blogeja ja inspiroiduimme. Vaihdoimme ajatuksia, heitimme ilmaan ideoita. Se tunne, mikä molemmilla syntyi jo ystävyyden sokkotreffeillä, vahvistui viestien kautta entisestään: meidän pitäisi luoda jotain yhdessä.

Seikkailijattarien kannalta olennainen on hetki, jolloin aloimme puhua yksin bloggaamisen haasteista. Kaipasimme kollektiivia, jonka kautta löytäisimme toiset bloggaajat ja mielenkiintoiset jutut. Jotain sellaista, johon kaikki meitä kiinnostava tieto olisi koottu “yksien kansien väliin” niin, että voisimme vain avata netin ja uppoutua unelmoimaan. Vaivattomasti, mutta tehokkaasti. Tällaista “jotain” ei ollut ja niinpä se oli luotava.

Olisiko tämä “jokin” blogisovellus, bloggaajatietokanta vai jotain aivan muuta, oli epäselvää. Pohdimme asiaa tahoillamme ja jaoimme ajatuksiamme. Sitten, eräänä päivänä, Laura lausui taikasanan: nettilehti. Sellainen oli ollut Lauran haaveena jo jonkin aikaa, ja se kolahti, sillä Sissillä oli lähes vuoden ollut ulkomaalaisen ystävänsä kanssa kehitteillä englanninkielinen nettilehti täysin samalla teemalla: inspiraatioita seikkailevilta naisilta naisille.

Seikkailijattaret on lopputulos siitä, mitä bloggaaminen ja ystävyyden sokkotreffit voivat saada aikaan.

Varsinainen Seikkailijattaret-projekti syntyi Lauran toimesta jo paljon aiemmin, mutta nyt lukemasi Seikkailijattaret-julkaisu sai alkunsa tuosta viestistä. Olimme matkoillamme nähneet ja tehneet niin paljon, tutustuneet niin uskomattomattomiin ihmisiin, oppineet niin runsaasti, että halusimme kertoa näistä kokemuksista. Ja tiesimme, ettemme olleet ainoat.

Aloimme kerätä ympärillemme ystäviä ja bloggaajia, jotka meitä itseämme inspiroivat. Vaikka toki itse pidimme ideaa nettilehdestä loistavana, yllätyimme, miten innokkaita myös muut olivat lähtemään mukaan yhteiseen projektiin. Saimme tiimiin loistojoukon ihmisiä, mistä olemme äärimmäisen kiitollisia ja onnellisia! Kenties innokkuus kertoo myös siitä, että tällaiselle kollektiiville on tilausta? Me koemme, että on. Siksi olemme myös äärimmäisen onnellisia, että meidän tiemme kohtasivat tuona aurinkoisena elokuun iltana.

Seikkailijattaret on lopputulos siitä, mitä bloggaaminen ja ystävyyden sokkotreffit voivat saada aikaan.

Laura & Sissi

P.S.  Olemme tavanneet tasan tuon yhden kerran. Lue tästä Lauran ja Sissin versiot ystävyyden sokkotreffeistä.

Seikkailijattaret Laura Santanen ja Sissi Korhonen

Scroll to Top