suomi

Suomessa on paras irtokarkkivalikoima ja vessapaperin saa heittää pöntöstä alas

Kerro kaverille!

Kysyimme Seikkailijattaret-raadilta, mitä asioita Suomessa he ovat oppineet arvostamaan matkailun ansiosta ja miksi.

Moni asia tuntuu itsestäänselvältä elettäessa arkea maassa, jossa sää on suurin ongelma. Puhdas hanavesi, paine suihkussa ja viemärijärjestelmä nousevat omaan arvoonsa vasta, kun niitä ei ole. Puhdas luonto, hiljaisuus ja rauha saivat myös suuren kannatuksen raadiltamme. Jokamiehenoikeus on Suomessa lähes ainutlaatuinen etu, samoin kuin ilmainen koulutus ja terveydenhuolto. Suomalaista vessanpönttöä oltiin myös opittu arvostamaan maailmalla, samoin kuin sitä, että vessapaperin voi heittää pytystä alas. Suomalaiselle kahville ei ole vastinetta ja Suomessa on raatimme mielestä maailman paras irtokarkkivalikoima.

Mitä muuta suomalaista Seikkailijattaret ovat oppineet arvostamaan matkailun kautta?

”Suomalainen vessa: toimii aina ja paperin voi heittää pyttyyn. Myös laadukas hanavesi on Suomessa ihan huippu juttu. Ei tarvitse ostella vesipulloja koko ajan. ”-Laura H.

”Puhdas vesi, saa olla ”rauhassa”, aikataulut yleensä pitävät.” -Jenna A.

”1. Puhtaus ja jätehuolto 2. Hanavettä voi juoda 3. Poliisiin voi oikeasti luottaa 4. Meillä on todella uniikki ja mieletön äidinkieli 5. Turvallisuus ja naisen asema 6. Terveydenhuolto ja koulutus.” -Mia L.

”Puhdas kraanavesi – ei tarvitse puljailla pullojen kanssa tai pelätä saavansa vatsatautia. Siistejä ja toimivia vessoja tulee välillä kaivattua. On myls hyvä, ettei koskaan ole pahaa ruuhkaa tai ylenpalttista väentungosta. Lisäisin myös puhtaan luonnon (puhdas ilma, järvissä voi oikeasti uida sekä luonnossa on vähän roskia). Muutenkin Suomessa asiat toimivat hyvin ja nopeasti verrattuna moniin muiden maiden byrokratian kiemuroihin.” – Sini M.

”Katulamput. Toiset pitävät kaupungin valoja valosaasteena. Minä nautin siitä, että pimeässä kaupungissa ei tarvitse kulkea. Tätä aloin arvostamaan Intian, Nepalin ja parin Afrikan matkan jälkeen. -Rosa S.

”Puhdas ilma ja puhdas luonto, suomalaista metsää kaipaan yli kaiken.” -Veera K.

”Puhdasta luontoa, puhtaita vesiä, ja avokätisiä jokamiehenoikeuksia.” -Johanna S.

”Puhtauden, veden ja luonnon lisäksi hiljaisuus sekä jokamiehenoikeudet. Eikä ole maksullisia teitä, vaan saa päristellä ja kulkea ihan missä vain aivan rauhassa! ”-Anni H.

”Hiljaisuus ja oma rauha.” -Tuuli K.

”Oma rauha, ehdottomasti. Turkissa ovikello soi aamusta iltaan niin kauan, että avataan, vaikka tullaan kylään ilmoittamatta.” -Linda L.

”Turvallisuutta. Sitä, että voi kävellä rauhassa kadulla myös ilta-aikaan, eikä tarvitse pelätä. Puhdas vesi ja ilma. Moni asia toimii ilman suurempaa byrokratiaa. Pyöräteitä. Ja ruisleipää. ” -Jonna M.

”Puhdas luonto, vesistöt, metsät ja siellä pursuavat marjat, jokamiehenoikeudet, mahtavat vaellusmahdollisuudet ilmaisine erätupineen, hyvänmakuinen hanavesi, kaikki opiskelijaedut, valaistut lenkkireitit sun muut polut , tietynlainen turvallisuus, pyöräilyn helppous ja turvallisuus ja ylipäänsä kevyehkö liikenne, mainio valikoima terveellisiä välipaloja ja proteiinihömpötyksiä kaupassa, valoisat kesäyöt ja ihan omanlainen riemu, että kerrankin on lämmintä ja valoisaa, viileä sää (ei ole ikinä liian kuuma), kierrätysmahdollisuudet, Onnibussi…” -Marita L.

”Puhdas ja oikeasti hyvänmakuinen hanavesi. Se, että asunnoissa on oikeasti kuivaa ja lämmintä (tajusin tämän kunnolla sen jälkeen, kun asuin 5kk Espanjassa). Ja se, että jos hetken on hiljaa tai haluaa olla itsekseen, ei heti olla tivaamassa, että mikä sinulla on hätänä.” -Linda H.

”Arvostan suomalaisia ruokakauppoja; sitä, että ne ovat auki kellon ympäri/myöhään ja sunnuntaisin!” -Taru V.

”Valoisat yöt, voimakas kevät, sienimetsät, samettinen järvivesi, ruska, rapujuhlat.” -Eva R.

”Puhdas vesi juotavaksi. Suihkussa se, että riittää lämmintä vettä hyvällä paineella. Itse myös vihaan väenpaljoutta ja ruuhkaa, joten New Yorkin tai Lontoon metrojen jälkeen on kivaa tulla Helsingin väljiin ostoskeskuksiin ja ratikoihin.” -Tiia Ö.

”Rauhallisuus, sauna, turvallisuus, suuret supermarketit ja luonto.” -Pilvi V.

”Puhdas luonto ja raikas ilma, kraanavesi, turvallisuus (ei tarvitse jättää koruja kotiin), ruokakauppojen LAAJA valikoima, ihmisten suorasukaisuus ja rehellisyys (jos ei tiedetä missä joku paikka on, sanotaan ”en tiedä” eikä ohjata minne sattuu), siistit ja turvalliset jalkakäytävät (ei tarvitse pelätä, mihin astuu tai kävellä autotiellä), lämpimät ja kuivat kämpät (vaatteet kuivuvat, eikä kaikki haise kostealle), tiedon helppo saaminen (ei tarvitse olla virkamiehen kummin kaiman naapuri, jotta saa tietoa ja palvelua)! ” -Annika G.

”Sieni- ja marjametsää! On ihanaa päästä metsään ja kerätä pakkanen täyteen vitamiineja ihan ilmaiseksi.
Hanavettä: ei tarvi ostella muovipulloja tai miettiä, voiko hampaita pestessä purskuttaa saamatta pöpöjä ja janosta pääsee eroon kaikkialla. Naisena elämisen helppoutta: saa pukeutua kuinka haluaa, eikä tarvitse valita äitiyden ja uran väliltä. Perus- ja lukiokoulutusta: kuunnellessani muiden tarinoita olen kiitollinen saamani opetuksen tasosta ja siitä, että olen saanut valita lukujärjestykseeni itseäni kiinnostavia aineita.” -Fanni V.

”Hanavesi ja viemäröinti!” -Riitta K.

”Hyvinvointivaltio.” -Raisa B.

”Hanavesi, sauna ja hernekeitto sinapilla!” -Eva K.

”Hanavettä, puhdasta luontoa, järviä ja metsiä, hiljaisuutta, turvallisuutta ja kirjastoa.” -Heidi L.

”Rauha (myös se, että saa rauhassa kävellä kadulla) , puhtaus, turvallisuus, hanavesi, eläinten hyvä kohtelu (yleensä), mahdollisuus keskusteluun omalla äidinkielellä…” -Johanna J.

”Suomen kieli oli sellainen, jota todella kaipasin.” -Janita S.

”Hanavesi ja lämmin talo pakkasella (moninkertaiset ikkunat ja eristeet). Käytännönläheinen toiminta. Ja keittiön astiankuivauskaappi.” -Katja M.

”Puhdas vesi ja luonto, kävelytiet ja se, että pimeälläkin voi liikkua yksin tarvitsematta pelätä, julkisen liikenteen toimivuus (Helsingissä).” -Jenny M.

”Kunnon sängyt hotelleissakin, hanavesi, toimivat suihkut ja vessat.” -Heidi

”Bidee ja juustohöylä.” -Saana J.

”Suomalaisten rehellisyys ja asioiden toimivuus, ilmainen ja laadukas peruskoulutus, puhdas luonto ja yhdenvertaiset mahdollisuudet. Lisäksi Suomessa on maailman parhaimmat irtokarkit.” -Elisa K.

”Kattava karkkivalikoima.” -Anni A.

”Se, että vettä ylipäänsä tulee hanasta ja silloin, kun sitä tulee, se ei ole suihkussa jääkylmää . Turvallisuus ja naisen asema – voi kulkea vapaasti missä, milloin ja kenen kanssa haluaa. Se, että perusasiat toimivat, kuten julkinen liikenne on yleensä ajallaan, sähköt on, puhelinverkko kunnossa…” -Minna K.

”Suomalainen keittiö (tiskialtaat, kuivauskaappi, hella, uuni) ja rakennukset/eristeet. Hollannissa asuessa tuulee milloin mistäkin ikkunanraosta ja sataa sisälle ovien karmeista.” -Susanna P.

”1. Tasa-arvo 2. Puhdas vesi 3. Suihku jossa paine ja lämmin vesi 4. Puhtaus, jätehuolto ja viemäröinti 5. Turvallisuus 6. Ruokakauppa 7. Hiljaisuus 8. Vuodenajat 9. Jokamiehenoikeudet 10. Sovitusta pidetään kiinni ja täsmällisyys” -Johanna G.

”Tiskiharja” -Nadin M.

”Hanavettä, lähikauppoja, turvallisuutta.” -Riikka M.

”Serlan vessapaperi, suihku (mistä tulee kunnolla vettä), vessanpönttö (joka vetää), hanavesi ja salmiakki.” -Piia M.

”Kävelytiet, pyörätiet ja kaikki jalankulkijoille tarkoitetut väylät. Joukkoliikenne ja ehdottomasti lattiakaivo kylpyhuoneessa.” -Niina H.

”Rehellisyyttä. Kierrätystä, luonnon arvostamista. ” -Laura A.

”Hiljaisuus ja puhtaus.” -Pihla-Sofia

”Hiljaisuus, turvallisuus, luonnon puhtaus, lämpimät talot, hanasta tulee heti lämmintä vettä, pyörätiet… ”-Paula G.

”Julkisen liikenteen toimivuus, suihkun paine.” -Miia H.

”Jokamiehenoikeudet! Se, että luonto on kaikkien saavutettavissa ja puhdas. Rakennusperinne: talot on tehty eristämään pakkasen ulkopuolelle. ” -Satu J.

”Suihku.” -Minna N.

”Kuumaa suihkua! ” -Anu L.

”Puhdas ilma. Vietnamin Hanoissa 4 kuukauden aikana alkoi sitä hieman kaivata.” -Reetta H.

”Jokamiehenoikeudet. ”-Halla S.

”Valoisat kesäillat ja -yöt.” -Carita M.

”Bataattiranskalaiset (verrattuna joihinkin maihin). Rehellisyys ja aito kehittymisen fiilis.” -Alina R.

”Arvostan taloja, jotka rakennettu niin, ettei ikkunoista tuule sisään, kun ne ovat kiinni. Toimivaa lämmitystä. Vedenpainetta ja lämmintä vettä suihkussa. Puhdas ilma suurkaupungissakin. Väljyys, Lontoon ja Tokion ihmismassat on ahdistavia. Suomalaista suklaata (vielä enemmän kuin ennen ulkomailla asumista ) ja yleensäkin karkkitarjontaa. Omaa sänkyä.” -Satu W.

”Espanjassa asuessa Suomessa oppii arvostamaan eniten sitä, että lähes kaikilla on (ainakin vähemmän rahaa vievä) mahdollisuus kouluttautua.” -Natalia X.

”Jenkeissä asuessa oppi arvostamaan Suomen pankkipalveluita ja ylipäänsä verkkopankkia. Ne helkutin shekit ja niiden lunastaminen oli aina oma numeronsa.” -Anna-Maria K.

”Juotava vesi, terveydenhuolto ja bidee.” -Paula V.

”Kaikille avoin luonto, paras hanavesi, ilmainen koulutus ja korkea opintoraha ainakin Ruotsiin verrattuna (täällä kukaan ei selviä ilman opintolainaa).” -Iida H.

”Vihreys ympärillä.” -Soile K.

”Hanavesi.” -Anne

”Puhdas juomaves.” -Iina M.

”Korttimaksamisen mahdollisuus ja se, ettei ole minimiveloitusta. Myös sen ja automaattien yleinen turvallisuus. Karkki- ja suklaavalikoimien laajuus, irtokarkkien maku. Hanaveden maku, keskuslämmitys. leveät kevyen liikenteen väylät ja yleinen väljyys muutenkin. ”-Suvi M.

”Vessa- ja viemärijärjestelmä sekä suihkut. Puhdas hanavesi. Ikkunaeristykset. Saa olla rauhassa, kun siltä tuntuu. Ilmainen koulutusjärjestelmä, ja kaikilla yhtäläiset mahdollisuudet edetä mihin vain omien taitojen, ei rahan, mukaan.” -Mari S.

”Metsä ja raikas ilma. Se, että ymmärtää ympärillä olevien puhetta, ymmärtää vaikka spontaanit vitsit ja voi osallistua keskusteluihin. Juusto.” -Sanna C.

”Lämpimät talot, varaavat takat, tiiviit ikkunat, ei kokolattimattoja (erityisesti kylpyhuoneessa), puhdas vesi, Suomen kesä ja järvet, mustikat metsästä… ” -Hannele L.

”Metsät ja etenkin korpimetsät,” -Maarit V.

”Puhtaus, luonto. Kulttuuri, mitä tulee ihmisten käyttäytymiseen. Suklaa, kahvi, terveydenhuolto (sen helppous), peruna.” -Heidi Ö.

”Luontoa, ehottomasti! Metsää ja sitä rauhaa siellä. Suomen yhteiskuntaa; sitä, miten hyvin se loppujen lopuksi toimii. Ruokaa. Yleisesti ottaen kahvittelukulttuuri ja naapurista huolenpitäminen.” -Natalie A.

”Puhtaus ehdottomasti ja peruna, kunnon suomalainen uusiperuna.” -Yonna K.

”Tasa-arvo, turvallisuus, siisteys, lämpimät ja kuivat kodit.” -Emilia M.

”Metsät, järvet ja valoisat kesäillat. Puhdas hanavesi ja suomalainen koulutusjärjestelmä.” -Julia K.

”Suomessa voit ostaa helposti mitä vain elintarvikkeita, kun laitat tarpeeksi rahaa tiskiin. Maahan tuodaan niin paljon erilaisia tuotteita. Juotava hanavesi ja puhdas vesi myös suihkussa. Se vedenpaine ja länsimaalaiset, vedettävät vessat. Turvallisuus liikenteessä ja tarkkuus alkoholinalaisena ajamisesta. Liikennevalot ja suojatiet, ja hyväkuntoiset tiet. Tuet asumiseen, työttömyyteen ja opiskeluun. Leipä, peruna, piparit ja tortut. Toimiva internet, wifi ja harvinaiset sähkökatkokset. Ei yllättäviä luonnonkatastrofeja, ei aseistettua vartioita siellä täällä. Hieno koulutusjärjestelmä, hyvä kielitaito ja yleissivistys. Ja kierrättäminen. Kyllä Suomi on hieno maa, vaikka veri vetääkin jatkuvasti ulkomaille!” -Emilia S.

”Puhtaus, tila ja moderni vesijärjestelmä. Ennen kaikkea puhdas, juomakelponen vesi!” -Erika E.

”Arvostamaan yksinkertaisesti käsitystä kodista ja kotimaasta. Tunne siitä, että on kotona tai vähintäänkin synnyinmaassa. Toki kodilta voi tuntua monikin paikka, mutta viittaan nyt ”lähtöpisteeseen” Suomesta, äidinkielestä, tutusta ympäristöstä vuosikymmenten takaa.” -Jenni K.

”Hana-/juomavesi, tasa-arvo, itsenäisyys/rauha, koulutusjärjestelmä, turvallisuus.” -Christina L.

”Puhdas vesi, terveellistä ruokaa löytyy helposti kaupasta, turvallisuus (autot ei kaahaile ja illalla saa kulkea rauhassa kadulla), rakennustekniikka, eikä varastella samalla tavalla keskellä päivää. ”-Nona S.

”Puhdas ilma, puhtaasti viljelty ruoka, puhdas vesi, viileä tuuli.” -Tania S.

”Turvallisuus omilla kotikulmilla. Tänään nimittäin kävi eräs nainen puhelimeeni kiinni Alicantessa. Sain onneksi pidettyä kiinni ja raahattua itseni kauppaan, jossa huusin myyjät apuun. Huh.” -Heidi S.

Tasa-arvo,turvallisuus ja puhdas hanavesi -Isa T.

”Terveydenhuolto, puhdas ja hyvänmakuinen vesi, luonto, opintotuet ja muut tuet, opiskelu on suhteellisen itsenäistä (saat itse päättää tahdin), turvallisuus liikenteessä, hyvin eristetyt talot (ei tule kylmä), ei ole kokolattiamattoja (hyvä allergikoille), paljon ruokavaihtoehtoja allergikoille ja muille erityisruokavaliolaisille, turvallisuus ja tasa-arvo .” -Eeva M.

”Lähdevesi. Terveydenhuolto.” -Tarja L.

”Kunnolliset suihkut ja puhdas vesi. Lämpimät kodit. Toimiva viemäröinti järjestelmä. Puhtaus. ”-Kia-Maria A.

”Puhdas juomavesi, puhdas ilma ja luonto, lämpimät talot, oma äidinkieli, toimivat virastot, tasa-arvo, naisen vapaus pukeutua/liikkua/puhua miten hyväksi kokee. Uskonnonvapaus, vapaus valita oma kumppani. Mahdollisuus puhtaaseen ravintoon, laajat valikoimat erikoisruokavalioihin. Vuodenaikojen vaihtelu. Kierrätys. ” -Johanna H.

”Puhtaus, turvallisuus, erityisruokavaliot huomioitu hyvin.” -Hanna-Kaisa T.

”Opin arvostamaan vuodenaikoja, erityisesti talvea. Opin myös arvostamaan meidän upeaa luontoa ja kauniita maisemia. Myös sitä, että mulla on puhdasta vettä juotavaksi ja suihkussa!” -Jenni A.

”Viranomaisten luotettavuus, puhdas juomavesi, puhdas ruoka, tasa-arvo, hyvät viranomaispalvelut.” -Tua S.

”Suomalainen kestävä vessapaperi. Suomessa ihmiset osaaavat jonotta.” -Susanna K.

”Tila – ei ruuhkia ja turistimassoja.” -Anne S.

”Rajaton ja superhalpa netti puhelimeen.” -Noora M.

”Puhdasta vettä, turvallisuutta ja sitä, että asiat toimivat.” -Merja K.

”Halpa ja nopea netti, turvallisuus, luonto, marjat, rehellisyys, suorapuheisuus, reiluus, viranomaispalvelut, vesi, sienet, revontulet, yötön yö… ” -Gabrielle V.

”Vessa ja se, että pyttyyn saa heittää käytetyn vessapaperin. Ruokien ja juomien puhtaus siinä merkityksessä, ettei tarvitse pelätä mahatautia. Roskattomuus, turvallisuus ja se, etteivät miehet tunge iholle. ”-Mari K.

”Puhdas hanavesi, hyvät nettiyhteydet. Se, että roskakoreja on lähes joka nurkassa, kierrätys, vuodenajat ja mieletön luonto.” -Tanja P.

”Tunnen olevani etuoikeutettu eläessäni Suomessa, vaikka omat ongelmansa tietysti täälläkin. ” -Iida S.

”WC ja vessapaperi, sekä luotettava virkavalta!” -Salla V.

”Kuiva omenasiideri. Se, että juniin ja metroihin saa ottaa pyörän mukaan. Astianpesukaappi ja bideesuihku. Suomalaisten suorasukaisuus ja tekemisen meininki.” -Maria V.

”Puhdas luonto ja ilma. Naisen oikeudet, turvallisuus. ”-Hanna W.

”Koti.” -Meri W.

”Puhdas luonto ja vesi, erityisesti Lapissa. Jokamiehenoikeus. Turvallisuus ja ihmisten rehellisyys. Halvat puhelinliittymät ja ilmaiset tiet.” -Ida K.

”Eniten ehkä ikävöin sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta ja ylipäätään suomalaisuutta. Ulkomailla reissatessa ja asuessa on aina se muualta tullut ulkopuolinen. Ei jaa äidinkieltä, historiaa ja kulttuuria samalla tavalla. ” -Jenna T.

”Jokamiehenoikeudet. Hyvälaatuinen liha. Sananvapaus. Melko vapaa liikkumisoikeus Suomen passilla. Turvallisuus. Sekuläärisyys. Tasa-arvoisuus. Joskin näissä täälläkin tehtävää. ”-Harriet E.

”Puhdas vesi” -Kirsi L.

”Aikatauluja, irtokarkkeja, vettä juomiseen ja peseytymiseen.” -Riikka G.

”Vuodenajat ja puhdas hanavesi.” -Tea K.

”Rehellisyys. Afrikkaan verrattuna ei tarvitse epäillä jokaisessa tilanteessa, että tulet huijatuksi Viranomaisten kanssa asiointi on yksinkertaista, suoraviivaista ja saat asiat helposti hoidetuiksi, eikä sinulta edellytetä lahjuksia. Yleinen turvallisuus on huippuluokkaa Suomessa.” -Maria M.

”Ihmiset. Hyvä palvelu ja lupsakka asenne. Tämä koskee ehkä enemmän Helsingin ulkopuolella olevia paikkoja. Ihmiset ovat oikeasti ystävällisiä ja yrittävät auttaa, myös kadulla/polulla/ladulla. Eikä ole Lapin voittanutta: siellä kaikki hoituu. Lisäksi luonto, puhtaus ja niin edelleen. ”-Pilvi H.

”Toimivaa suihkua ja vessaa sekä hanavettä. Turvallisesti rakennetut talot.
Jos olen pitkään poissa, kaipaan salmiakkia, vaikken yleensä karkkia syö. Kaipaan myös aspartaamitont purkkaa. ”-Mimmu T.

”Juomavesi hanasta, puhtaus, hiljaisuus, ruuan puhtaus, elämisen helppous, asioiden hoito, rehellisyys… Ja se, että kaikille on samat hinnat joka paikassa, eikä aina tarvitse tinkiä ja pelätä, että tuleehuijatuksi.” -Anu P.

”Puhdasta vettä ja ilmaa, joka ei varmaan selityksiä kaipaa. Naisen asemaa, joka on monessa paikassa maailmassa todella paljon huonompi kuin meillä.” -Mimmu

”Turvallisuus, naisen asema, luonto, puhtaus, järjestys.” -Tanja

”Sauna, piimä ja kermaviili.” -Minna T.

”WC-paperi” -Arja P.

”Puhdas hanavesi, paineistettu vesi suihkussa, ihmisten rehellisyys ja aikataulujen pitäminen.” -Elina M.

”Rengas vessanpöntön reunalla ja vessanpönttö.” -Riikka

”Luonto, sen tietynlaiset tuoksut eri vuodenaikoina, jopa kylmä ilma. Suomenkieliset kirjat.” -Kirsi S.

”Suomalaista suihkua; korkeutta saa säädettyä, lämpötilaa voi säätää. Ei haittaa, vaikka vahingossa joisi vähän vettä, ja vedenpaine on aina loistava.” -Maija M.

”Puhdas luonto, puhdas hanavesi, kunnollinen suihku ja vessa sekä vessapaperi. Asioiden ja aikataulujen toimivuus. Ruispalat ja maailman paras kahvi. ”-Reeta N.

”Puhdas juomavesi” -Jasmin

”Rakastan matkailua, mutta Suomeen on aina ihana palata. Vuodenajat, valoisat kesät, joukkoliikenne, täsmällisyys, turvallisuus ja tasa-arvo.” -Anni K.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.