Mitä tehdä Hangossa? Hangon slow season ja hyvinvointitärpit

Mitä tehdä Hangossa talvella? Millainen on Suomen ehkä kuuluisin kesäkohde sesongin ulkopuolella? Poimi tästä parhaat tärpit rentouttavalle slow season -lomalle Hangossa.

*Yhteistyö/pr-matka Visit Hanko

Seikkailijattaret-tiimin Veera ja Sonia kävivät tutustumassa Hangon tarjontaan kevättalven aikaan Visit Hangon kutsumana. Veera jakaa kokemuksensa Hangon kiinnostavimmista majapaikoista ja kulinaarisista elämyksistä. Sonia puolestaan kertoo kaupungin wellness-palveluista. Hyppää kyytiin!

Hanko. Tuo kuuluisa merenrantakaupunki, jossa puhutaan iloisesti suomea ja ruotsia sekaisin, ja jossa paistaa tarinoiden mukaan aina aurinko.
Ensi näkemältä matkamme ensimmäisenä päivänä koittaa kuitenkin hienoinen pettymys: Hangossa, niin kuin Helsingissäkin, on pilvistä.

Pian aurinko alkaa onneksi pilkistää pilvien lomasta, ja vielä hieman jäässä oleva meri välkehtii kevättalven taianomaisessa valossa.

Kävelemme porukalla ympäri huvilakaupunginosaa ihastellen havupuiden luomia varjoja ja pitsihuviloiden kiehtovaa, yksityiskohtaista arkkitehtuuria. Hanko ei kaiketi siis petä talvellakaan, mutta mitä kaikkea saimme kokea Hangossa vilkkaimman sesongin ulkopuolella? Voisiko Hankoa jopa kutsua loistavaksi nautiskelu- ja rauhoittumiskohteeksi talvikaudella?

Hanko talvella.

Majoitusta Hangossa

Regatta Spa Hotel

Regatta Spa Hotel on Hangon hotellien ehdoton klassikko. Saimme nautiskella tilavasta Junior Suitesta sekä tunnelmallisesta, hotellin suunnitelleen arkkitehdin mukaan nimetystä Lars Sonck -sviitistä, jonka upea tiiliseinä, kauniit ikkunat ja niistä avautuvat merinäkymät tekivät vaikutuksen. Aamiainen oli runsas ja monipuolinen, ja kokemuksen kruunasi rentouttava visiitti spa:han. Avantouimarin sydäntä lämmitti erityisesti, että saimme kylpylän respasta avaimen rannan viehkoon uimahuoneeseen, josta pääsi pulahtamaan mereen turvallisesti portaita pitkin. Lue laajempi kokemus Regatta Spa:sta täältä.

Villa Maija

Hangon pitsihuvilat hurmaavat ensisilmäykseltä. Yksi viehkeimmistä on taatusti vuonna 1888 rakennutettu marjapuuronpunainen Villa Maija, joka tarjoaa majoittujien käyttöön neljä ylellistä puuhuvila-asuntoa. Modernein mukavuuksin, kuten ilmalämpöpumpuin ja keittiöin, varustellut asunnot on vastikään saneerattu – tietysti paikan ainutlaatuista henkeä vaalien. Vanhanajan fiilis, patinoituneet hirsiseinät, kakluunit, suuri-ikkunaiset lasiverannat ja puiden reunustamat terassit takaavat autenttisen Hanko-kokemuksen.

× Lukuvinkki: Majoitus Suomessa – oletko yöpynyt näissä majapaikoissa? ×

BB Korsman

BB Korsman kutsuu itseään hyvän ruuan majataloksi, eikä suotta – omistajapariskunta valmistaa aamiaiset lähellä tuotetuista raaka-aineista suurella sydämellä. Itsetehtyä porkkanaleipää, punajuurihummusta, pikkelöityjä kanttarelleja, jogurttia ja marjoja, tummapaahtoista kahvia, vitamiinishotti… Breakfast of champions! Tämä viihtyisä, hiljattain avattu yhdeksän huoneen bed and breakfast on täydellinen valinta budjettitietoisemmalle majoittujalle, joka ei halua tippaakaan tinkiä tunnelmasta.

Hanko ravintola.

Missä syödä ja juoda Hangossa?

Nöjen Vin&Öl

Vaikka kuppilan terassi on vielä talviteloilla, on hankolaisten ikiomaan olohuoneeseen astuessa heti lämmin fiilis. Nöjenin upottaville sohville istahtaa mieluusti nauttimaan lasillisen jos toisenkin viiniä tai artesaaniolutta pikkupurtavan kera. Baarin yläkerrassa voi kuulla live-musiikkia, ja siellä järjestetään kivan kuuloisia tapahtumia – esimerkiksi murhamysteeri-illalliselle voisin osallistua itsekin!

Bravas Hanko

Tämä viihtyisä rantaravintola lupaa “rentoa yhdessäoloa ja Välimeren makuelämyksiä Itäsataman paraatipaikalla”. Viinivalikoima on mainio, ja tapakset maistuvia. Bravasin ehdoton bravuuri on kuitenkin, hieman yllättäen, kotoisa lohikeitto. Rasvainen kala ja kerma tuovat annokseen täyteläisyyttä, valkoviini, sitruuna ja yrtit taas raikkautta. Matkustaisin Hankoon ihan pelkästään tämän keiton takia. Timanttinen annos.

× Lukuvinkki: Matkasuunnittelun ABC × 

Stranden Bar & Kitchen

Uskomatonta – Strandenin ravintola vaikuttaa olevan tupaten täynnä myös maaliskuisena keskiviikkoiltana. Paikka on toki viihtyisä, mutta kun maistamme ruokaa, tiedämme väenpaljouden syyn. Annokset ovat hyvin mietittyjä ja makumaailmat kohdillaan. Häränliha-tataki aasialaisvaikutteisine höysteineen ja kuha-annos nori-voi-perunoilla ja hollandaise-soosilla toimivat mahtavasti. Passionhedelmä-posset kookoskerman kera oli mukavan raikas jälkiruoka. Tulisin uudelleen!

Hanko ja meri talvella.

Uppoudu Hangon kiehtovaan historiaan huvilakierroksella

Hanko Stories by Elina

Mitä historiaa Hangon upeisiin maisemiin kätkeytyykään! Auktorisoidun Hanko-oppaan, Elina Lahtisen, mukaansatempaavien tarinoiden parissa iltapäivä kuluu kuin siivillä. Kuulimme kävelyretken lomassa muun muassa Hangon ikonisten pitsihuviloiden rakennuttajista sekä kaupungin aina talvisotaan asti jatkuneesta aktiivisesta kylpyläelämästä. Elina järjestää valtavasti erilaisia Hanko-aiheisia kävelykierroksia, joiden aikana sukelletaan kaupungin kiehtovaan ja polveilevaan historiaan. Ehdoton suositus kävelykierroksille.

Hanko jooga.

Voi hyvin Hangossa – joogaa ja rentoutusta

Hanko Wellness

Hanko Wellness on vasta avautunut kehon ja mielen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvä studio, joka sijaitsee idyllisellä paikalla Itäsataman kupeessa. Tiloissa toimii monia hyvinvointialan ammattilaisia, jotka tarjoavat laajan valikoiman palveluita kehon ja mielen harmonian tukemiseksi.

Studion lisäksi Hanko Wellness on vahvasti läsnä luonnossa, mikä tekee siitä entistäkin houkuttelevamman paikan hyvinvoinnin etsijöille. Luonnonläheisyys ja rauhallisuus ovat olennainen osa Hanko Wellnessin filosofiaa, ja tämä heijastuu vahvasti heidän tarjoamiinsa palveluihin ja tiloihin.

Astuessani Hanko Wellnessin tiloihin, tiesin että edessä olisi erityinen hetki. Olin osallistumassa ensimmäistä kertaa äänimaljarentoutukseen, ja odotukset olivat korkealla. Studio oli rauhoittava ja viihtyisä, täynnä valoa ja lempeitä sävyjä, jotka heti alusta lähtien loihtivat mieleen rauhallisen tunnelman.

Äänimaljarentoutus oli minulle uusi kokemus, ja olin innoissani päästessäni tutustumaan tähän hoitomuotoon. Rentoutus alkoi, suljin silmäni ja annoin itseni rentoutua ja vain olla, antaen äänien kulkea läpi kehoni. Jokainen malja toi oman värähtelynsä, luoden harmonista sävelmää ympärilleni ja ohjaaja puhui rauhallisella äänellä johdattaen meitä syvemmälle rentoutukseen.

30 minuutin aikana tunsin kehoni rentoutuvan syvemmin ja syvemmin. Mieleni oli täysin tyyni, kaikki stressi ja kiire olivat kaukana poissa. En ollut vain rentoutunut, vaan tunsin olevani jollain tavalla yhteydessä itseeni, kehooni ja ympäröivään maailmaan.

Kun hoito päättyi, oli kuin heräisin unesta. Olo oli kevyt ja selkeä, ja olisin voinut jäädä vielä pidemmäksi aikaa nauttimaan tästä tilasta, omasta onnellisuuden kuplastani. Studion rauha ja hiljaisuus ympäröivät minua, ja hetken aikaa oli vaikea palata takaisin arjen hälinään. Poistuessani studiolta, tunsin kiitollisuutta tästä ainutlaatuisesta kokemuksesta.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä hoitomuotoa, jos kaipaat rentoutumista ja rauhaa keskellä kiireistä arkea. Hanko Wellnessin upeat tilat ja ammattitaitoinen henkilökunta tekivät tästä kokemuksesta ikimuistoisen.

Regatta Spa & Merijooga

Aloitimme hyvinvointimatkamme toisen päivän Regatta Spa:n tiloissa merijoogan merkeissä. Spa-osastolle ensimmäistä kertaa astuminen oli jo elämys itsessään silmien eteen avautuvan upean merimaiseman vuoksi. Kuvittele isot ikkunat merelle ja itsesi joogaamassa lempeässä kylpylän lämmössä näiden ikkunoiden edessä. Tämä oli todella kokonaisvaltainen elämys!

Ympäröivä kylpylän lämpö ja merinäköala tekivät tästä joogahetkestä jotain poikkeuksellisen erityistä. Tuntui kuin koko kehoni olisi tasapainossa ja yhteydessä ympäröivään luontoon. Merijooga ei tuntunut lainkaan fyysiseltä harjoitteelta, vaan ennemminkin kuin matkalta itsensä ja luonnon väliseen harmoniaan. Vaikka harjoituksesta toki saa myös fyysisen näin halutessaan. Itse valitsin rauhallisemman tahdin.

Kun joogatunti päättyi, jäimme vielä hetkeksi mattojen päälle rentoutumaan ja nauttimaan merinäköalasta, minkä jälkeen pääsimme nauttimaan kylpylän palveluista. Perinteinen sauna ja höyrysauna, sekä pulahdus mereen takasivat sen, että olo oli todella rentoutunut spa:sta poistuttaessa.

 

”Tämän reissun jälkeen me näimme Hangon aivan uusin silmin. Toivottavasti saimme inspiroitua sinuakin kesän sijaan tutustumaan Hankoon sen ollessa rauhallisimmillaan.” – Veera ja Sonia


Menossa Hankoon? Varaa majoitus kauttamme ja kiität vinkeistä pienen komission kautta. Sinulle ei aiheudu lisäkustannuksia.

Kerro kaverille!

Scroll to Top