Matkakohteen valinta.

Miten valita matkakohde?

Matkakohteen valinta voi olla yllätävän vaikeaa. Miten valita sopiva matkakohde kaikista maailman paikoista? Autamme sinua valinnassa ja samalla muistutamme, että missä tahansa voi olla onnistunut tai epäonnistunut reissu. Kaiken A & O on, että odotukset kohtaavat ja oma asenne on oikea.

*Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *.

Yleistä huomioitavaa matkakohteen valinnassa

 • Matkan suunnittelu kannattaa aloittaa matka-ajan perusteella. Jos käytössäsi on muutama päivä, et ehkä halua matkustaa suuren aikaeron kohteisiin tai yleensäkään istua lentokoneessa pitkiä aikoja, mikä sulkee pois jo kaukomaat. Tätä kannattaa ajatella myös ilmastosyistä. New York kolmeksi päiväksi ei ole hyvä idea.
 • Onko säällä väliä? Ota selvää matkakohteen lämpötiloista ja esimerkiksi sadekaudesta matkasi ajankohtana.
 • Mieti budjettisi. Jos käytössä on pieni budjetti, et varmaan halua käyttää koko budjettia esimerkiksi lentoihin? Matkaa siis lähemmäs tai tarjouksen perässä.
 • Mitä kaipaat tältä matkalta? Mieti, miksi haluat matkalle juuri nyt. Kaipaatko lämpöä ja rantalomaa vai shoppailua ja yöelämää? Kulttuuria ja luontoa? Tämän jälkeen selvitä, mikä kohde voisi tarvita toimivat puitteet ja mikä ei. Taas rajaat pois osan kohteista.
 • Muista, että monissa maissa on samankaltaisia elementtejä. Monessa maassa voi syödä hyvin, monessa maassa voi uida, monessa maassa on kiinnostavaa kulttuuria –pitää vain löytää maan sisältä se oikea paikka.
 • Kaikkialla voi olla onnistunut tai epäonnistunut loma, mutta taustatyöt helpottavat onnistuneen valinnan tekemistä.
 • Omat tarpeet on hyvä tiedostaa. Tässä kannattaa myös muistaa, että matkakumppanilla on hyvä olla samankaltaiset tarpeet ja odotukset matkalta.
 • Muista, että sesongin ulkopuolella esimerkiksi majoitukset ovat usein halvempia, eikä ruuhkia ole ravintoloissakaan. Varmista kuitenkin turismiin kesittyvissä kohteissa, onko oikein mikään auki sesongin ulkopuolella.

728*90

Muita tapoja valita matkakohde

 • Etsi halvat lennot minne vain. Loistava työkalu on esimerkiksi *Skyscannerin lentohaku, kun laittaa hakukenttään lähtöpaikan nimen ja kohteeksi ”tutki kaikkia kohteita”. Jos matkapäiväsi ovat tarkat, laita ne hakukenttään. Jos vain kuukaudella on väliä, laita ajaksi ”koko kuukausi. Näin pääset seulomaan, minne voisi päästä edullisesti. Lisää vinkkejä halpojen lentojen löytymiseen on kasattu tänne.
 • Tutki muita tarjouksia ja äkkilähtöjä.
 • Jos matka-aikasi on pitkä, aina ei tarvitse tietää koko reittiä. Aloita matka jostakin ja jätä tilaa spontaaniudelle.
 • Ehkä matkustatkin maata pitkin ja junailet tai matkustat bussilla vaikka ympäri Eurooppaa tai Suomea. Joskus kohteella ei edes ole välilä, tärkeintä on olla matkalla. Esimerkiksi Flixbus on edullinen bussifirma Euroopassa.
 • Matkusta intressin perässä. Oletko koskaan suunnannut maailmalle vaikka suosikkiartistisi kiertueen perässä tai suunnannut maahan, jossa on arvostettu ravintola, jonne olet haaveillut pääseväsi? Rakenna matka intressisi ympärille. *Tiqets on loistava palvelu, joka koostaa sisäänpääsylippuja erilaisiin paikkoihin ja tapahtumiin.
 • Etsi inspiraatiota vaikka *Tripadvisorin elämys- ja retkihausta.
 • Matkusta majoituksen perässä. Joskus upea majapaikka on syy lähteä matkalle. Kasaamme basaariin koko ajan kasvavaan valikoimaan rahanarvoisia ja kiinnostavia majapaikkoja, tutustu niihin täällä.
 • Lähde valmismatkalle. Valmismatkat ovat aina helppo tapa päästä vain jonnekin helpolla. Kiinnostavia valmismatkoja löytyy muun muassa Seikkailijattaret basaarista. Seikkailijattarilla on myös omia pienryhmämatkoja.

Start saving your ideas

Muista, että joskus tuttu matkakohde voi olla helpoin valinta

Tuttu ja hyväksi todettu kohde joskus se oikea. Jos tiedät vaikka hotellin, jossa viihdyit täydellisesti tai maan, jonka tunnelma tarjoaa juuri sitä, mitä nyt kaipaat, miksi et palaisi hyväksi todettuun kohteeseen? Odotukset eivät yleensä ylity tutuissa paikoissa, mutta ne täyttyvät suurella todennäköisyydellä. Jos kaipaat vaikka hermolepoa, on helpompaa suunnata itselle mutkattomaan kohteeseen kuin täysin uuteen paikkaan, jossa kaikesta pitää ottaa selvää.

Aina ei edes tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan

Vaikka kannustammekin Seikkailijattarissa maailman tutkimiseen ja matkailuun, omia matkoja kannattaa silti tarkastella. Shoppailu- tai bilereissu ei aina vaadi kaukaista ulkomaata, vaan uusia tuulia voi saada lähempääkin. Joskus rentouttava loma voi olla mökkiloma tai ihan vain telttailuviikonloppu lähellä. Aktiivinen elämä arjessa on myös tapa lomailla, vaikka maailma avartuukin parhaiten matkailemalla.

Miten sinä valitset matkakohteen? Kommentoi alle!

× Lukuvinkki: Minne suunnata kaupunkilomalle Euroopassa? ×

× Inspiroidu Seikkailijattarien maailmassa, yleisen matkainspiraation kategoriassa. ×

× Valitse matkakohde Seikkailijattarien reissubasaarista! ×

 

Kerro kaverille!

1 ajatus aiheesta “Miten valita matkakohde?”

 1. Hyviä vinkkejä, jossa ne olennaisimmat asiat tulikin esille. Itse pyrin usein matkustamaan paikkoihin hieman sen ”parhaan” sesongin ulkopuolella, jolloin säät ym. on kuitenkin hyvät, mutta ihmisiä on kuitenkin huippusesonkiin verrattuna selvbvästi vähemmän.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top