muotia maailmalta: mosambik

Retroa ja afrikkalaisia printtejä Mosambikissä

Kerro kaverille!

Mikä on trendikkäintä Jamaikalla juuri nyt? Minkälaisia kenkiä käytetään Shanghaissa? Miltä näyttää surinamelainen hipster? Tällä palstalla esittelemme muoti-ilmiöitä ympäri maailmaa, paikallisten asiantuntijoiden kuvin. Henkilöiden, jotka ovat oman maansa muodin huipulla. Ensimmäisenä vuorossa Ricância Agira ja mosambikiläinen retro.

Afrikkaisia printtejä

WOMAN

”Mosambikiläinen muoti on täynnä afrikkalaisia printtejä moderneissa designeissa. Erittäin tyypillistä mosambikille ovat afrikkalaisin printein koristellut pitsimekot, pitkät sifonkihameet sekä monenlaiset materiaalien ja printtien sekoitukset. Seuraamme maailman trendejä, mutta emme niin paljon kuin meidän pitäisi! Mosambikiläisen muodin kehittyminen on hidasta, mutta menossa parempaan suuntaan, kun suunnittelijat kehittyvät taidoissaan ja kuluttajien muotimaku paranee.

Omassa mallistossani haluamme näyttää nykymuodin keinoin, miltä afrikkalaiset printit olisivat voineet näyttää menneisyydessä. Inspiraatioksemme olemme valinneet 70-luvun. Me olemme Mosambikin suunnannäyttäjiä. Kaikki mallistomme edustavat läpileikkausta nykypäivästä: kulttuurien, materiaalien, kuosien ja asusteiden välisestä yhteydestä. Esimerkkinä tästä toimii suunnittelemani Afro-intialainen hääpuku modernille afrikkalaiselle morsiamelle. Satiinikankaassa ei ole kukkaleiman lisäksi muuta printtiä, mutta kokonaisuus intialaisin asustein on todella mosambikiläinen. Siinä kulttuurit ja ihmiset yhdistyvät muodin äärettömässä kielessä.”

Afroricky

Kuvat: Ricância Agira
Suunnittelija: Ricância Agira / AfroRicky
Paikka: Maputo, Mosambik
Mallisto: A capulana no Mundo da Moda 2016 (capulana muodin maailmassa)
Inspiraatio: 70-luvun retro
Kankaat: manipulaatiotekniikka, jossa eri materiaaleihin painettu afrikkalaisia printtejä

BAG

*capulana=afrikkalaisin printein koristeltu, traditionaalinen kangas

Kuvat: ©Ricância Agira

Kerro kaverille!

2 ajatusta aiheesta “Retroa ja afrikkalaisia printtejä Mosambikissä”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.