fbpx
muotia maailmalta: mosambik
muotia maailmalta mosambik

Retroa ja afrikkalaisia printtejä Mosambikissä

/

Mikä on trendikkäintä Jamaikalla juuri nyt? Minkälaisia kenkiä käytetään Shanghaissa? Miltä näyttää surinamelainen hipster? Tällä palstalla esittelemme muoti-ilmiöitä ympäri maailmaa, paikallisten asiantuntijoiden kuvin. Henkilöiden, jotka ovat oman maansa muodin huipulla. Ensimmäisenä vuorossa Ricância Agira ja mosambikiläinen retro.

Afrikkaisia printtejä

WOMAN

“Mosambikiläinen muoti on täynnä afrikkalaisia printtejä moderneissa designeissa. Erittäin tyypillistä mosambikille ovat afrikkalaisin printein koristellut pitsimekot, pitkät sifonkihameet sekä monenlaiset materiaalien ja printtien sekoitukset. Seuraamme maailman trendejä, mutta emme niin paljon kuin meidän pitäisi! Mosambikiläisen muodin kehittyminen on hidasta, mutta menossa parempaan suuntaan, kun suunnittelijat kehittyvät taidoissaan ja kuluttajien muotimaku paranee.

Omassa mallistossani haluamme näyttää nykymuodin keinoin, miltä afrikkalaiset printit olisivat voineet näyttää menneisyydessä. Inspiraatioksemme olemme valinneet 70-luvun. Me olemme Mosambikin suunnannäyttäjiä. Kaikki mallistomme edustavat läpileikkausta nykypäivästä: kulttuurien, materiaalien, kuosien ja asusteiden välisestä yhteydestä. Esimerkkinä tästä toimii suunnittelemani Afro-intialainen hääpuku modernille afrikkalaiselle morsiamelle. Satiinikankaassa ei ole kukkaleiman lisäksi muuta printtiä, mutta kokonaisuus intialaisin asustein on todella mosambikiläinen. Siinä kulttuurit ja ihmiset yhdistyvät muodin äärettömässä kielessä.”

Afroricky

Kuvat: Ricância Agira
Suunnittelija: Ricância Agira / AfroRicky
Paikka: Maputo, Mosambik
Mallisto: A capulana no Mundo da Moda 2016 (capulana muodin maailmassa)
Inspiraatio: 70-luvun retro
Kankaat: manipulaatiotekniikka, jossa eri materiaaleihin painettu afrikkalaisia printtejä

BAG

*capulana=afrikkalaisin printein koristeltu, traditionaalinen kangas

Kuvat: ©Ricância Agira

Sissi Korhonen

Kulttuureja sekä työkseen että liftauksen ja pyöräilyn puitteissa tulkitseva idealisti, jota kiehtovat eksentriset elämäntavat, vieraat kielet ja ihmistenvälinen vuorovaikutus. Tien päällä kohtaamiset vievät mennessään, mutta levoton mieli meditoi mieluiten kylmän kallion kainalossa, korkealla yläilmoissa ja sinisten merten syvyyksissä. Valloittaa virtuaalisesti maailmaa pseudonyymillä Strangerless ja kertoo samannimisen blogin alla tarinoitaan englanniksi.

2 Comments

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.