sipoon navetta

Kahvila vailla vertaa: N’avetta kutsuu nauttimaan

Sipoossa, Västerskogissa, sijaitsee herkullisen ihana leipomokahvila, jonka nimi N’avetta. Sieltä saa maailman parasta kinkkupiirakkaa. Kanelirinkelit vievät kielen mennessään ja aito lihapiirakka hellii makuhermoja. Tältäkö hyvien leipomotuotteiden kuuluukin maistua?

Paikan päälle pääsee kätevästi autolla tai jos lenkille mielii, on pyöräilymatkaa Helsingin keskustasta edessä parisen kymmentä kilometriä ja risat päälle. Maisema vaihtuu hyvinkin pian rauhoittavaan peltounelmaan ja matka N’avettaan muuttuu hermoja helliväksi Suomi-elokuvaksi.

Aimo annos rauhoittavaa perisuomalaista peltomaisemaa ja N’avetan pihalle on helppo kurvata. Autenttinen maalaisromanttinen olo jatkuu punaisilla puurakennuksilla, veikeillä puutarharatkaisuilla ja ihanalla pienellä sisustuskauppa Villa Nokkosella.

IMG_0284 (1)

Sisään kahvilaan astuttaessa tulee heti lämmin olo, kiitos henkilökunnan. Maisema avautuu kauniisti ulos kotoisasta kahvilasta. Kesällä haltuun otetaan tietenkin kahvilan piha. N’avetta onkin auki ympäri vuoden.

Jos sattuu tulemaan N’avettaan lounasaikaan, keittolounas täyttää vatsan 7-8 eurolla. Hintaan kuuluu keitto, leipä ja kahvi tai tee. Jos keitto ei hotsita, notkuvat vitriinit herkkuja, jotka ovat vielä takakeittiön uurastuksesta lämpimiä. Voi tätä onnea!

IMG_0275 (1)

Servetteihin on painettu Tripadvisorin asiakaskommentteja. Omalle kohdalle osui: “Middle of nowhere”. Ironista, hauskaa ja totisen totta.

Matkamuistoksi lähtee Villa Nokkosesta jokin esteettistä silmää hivelöivä sisustuselementti ja tietenkin leipomon omaa rieskaa. Ehkä korvapuustia tai voisilmäpullaa, jos sille päälle sattuu.

N’avetan kodikkuudessa askel hidastuu ja tunnelma on kuin kotona, mutta poissa kotoa. Mene hyvä ihminen, mene jo. Tällaisesta aarteesta ei kannata kauaa kotona haaveilla!

 

LeipomoKahvila N’avetta, Katajakalliontie 2, 01120 Västerskog
puh. 040 9680 466

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top