roadtrip

Pääkirjoitus: Tie kutsuu kulkijaa

Kerro kaverille!

Nyt on hyvä hetki sujauttaa levylautaselle Helsingin Flow-festivaaleillekin tulevana kesänä saapuvan punapään eli Lana Del Reyn kappale Ride. Jos hänen musiikkinsa ei miellytä, valitse mikä tahansa sinua puhutteleva roadtrippailuun liittyvä kappale.

Huhtikuun Seikkailijattarissa toivotamme kevään tervetulleeksi ja lähdemme tien päälle. Otamme auton alle, hyppäämme pyörän selkään ja asumme liikkuvissa kodeissa. Tie kutsuu kulkijaa, ja mehän vastaamme kutsuhuutoon kuin vesilinnut toistensa ujellukseen tai naarashirvi uroksen kutsuhuutoon.

Amerikan alkuperäiskansat uskovat, että lentämällä paikasta toiseen sielu ei ehdi matkaan mukaan. He suosivat perinteisesti hitaampia tapoja liikkua. Me nykyajan liikkuvaiset innostumme yhä enenevissä määrin lentämisen lisäksi myös muista matkustustavoista, myös ympäristöystävällisempinä valintoina.

Sissi, toinen Seikkailijattarien perustajista, pyöräilee parhaillaan läpi Etelä-Amerikan. Tiimiläisemme Eerika on myöskin teiden valtias ja on polkenut poikaystävänsä kanssa Brittein saarilta Australiaan asti. Itse olen uuden polven karavaanari ja bongailen klaanilaisiani ympäri maailmaa.

Matkailuauto tai pakettiauto on yhä useamman valinta jopa kodiksi tai edes kesämökiksi. Liikkuvan kodin mahdollistama vapaus on kaikki kaikessa ja vapauden perässä moni meistäkin kulkee. Olemme 2000-luvun kumikulkureita, kuljemme Into the Wild -elokuvan Alexander Supertrampin jalanjäljissä.

Seikkailijattaret-sivusto on nyt jo mediamaailman uhmaiässä, ei tosin nelivuotinen vaan nelikuinen. Aloitimme kerran kuukaudessa ilmestyvällä julkaisulla, mutta koska uhmaikäisen kuuluu tahtoa toisin, uudistimme linjaamme hieman. Verkkolehtemme ilmestyy edelleen kerran kuussa, kuun toinen torstai, mutta osa sisällöstä alkaa elää omaa elämäänsä. Matkavinkit ja niin sanotun ”sitä ja tätä” -kategorian alla komeilevat jutut päivittyvät useammin kuin kerran kuussa. Otamme aiheiksemme tästä eteenpäin myös tuoreita ilmiöitä ja tapahtumia.

Tästä eteenpäin sivustolla on aina jotain uutta luettavaa, vaikka olisit jo muutamaa päivää aiemmin ahminut kaiken. Toivottavasti olette uudistuksesta yhtä innoissamme kuin me!

Innostuksesta inspiroituneina, nyt annetaan uusien tuulien viedä mukanaan ja hypätään tien päälle. Asfaltti polttaa jo.

Karavaaniterkuin, Laura

 

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top